Sposob na zdany egzamin :) Baton z orzechami :D

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez barbara71 » poniedziałek 08 marca 2010, 13:31

Też czytałam na temat tych cudów z batonem z orzechami i stwierdziłam co mi tam też spróbuje ... nie wiem czy on pomógł czy ogólnie wszystko na raz ale zdałam a było to już 3 podejscie :spoko:
...:: Uśmiech to najkrótsza droga do drugiego człowieka ::...
barbara71

Postprzez Mbuska » poniedziałek 08 marca 2010, 16:21

A ja jak za 1,2 i 3 miałam czekoladki, batoniki itp to nie zdałam i byłam bardziej zdenerwowana że muszę coś zjeść. Teraz poszłam bez jedzenia i zdałam ;)
(3/04/10) - plac(+) miasto (+)
(3/17/10)dokument wydany :)
Mbuska

Postprzez me555 » poniedziałek 08 marca 2010, 16:54

ja zjadłam 3/4 snickersa przed egzaminem no i zdałam :D Haha, chyba rzeczywiście pomogło :D
me555

snickers

Postprzez malu86 » piątek 19 marca 2010, 14:33

Po 5 podejsciach zainwestowlam 1,58 zl w snickersa i udało się dzisiaj. Zdałam. :D
malu86

:)

Postprzez klaudia5603 » poniedziałek 22 marca 2010, 17:38

ja miałam 2 egzamin 3 marca i w drodze do osrodka kupiłam sobie snikersa i zdałam:) i zero stersu:) a za pierwszym razem to masakra
klaudia5603

Sposób na zdany egzamin

Postprzez samira » poniedziałek 22 marca 2010, 20:28

Hmmm, baton dobra rzecz. Ale tak na poważnie - sposób na zdany egzamin to opanowanie, koncentracja na każdym zadaniu i brak pośpiechu. Dziś dzięki tej recepcie przekazanej przez instruktora zdałam za pierwszym podejściem:). Udało, się bo zrozumiałam, że moim zadaniem nie jest olśniewanie egzaminatora dynamika jazdy i "zrywnością", tylko poprawna jazda, bez wymuszania i stwarzania dyskusyjnych sytuacji. Złota recepta to "nie pchaj się jak nie ma miejsca", "zatrzymaj się i poczekaj, zamiast na siłę zmieniać pas", "na wąskich drogach jedź powoli, żeby nie narazić się na "obtarcie" zaparkowanego auta". Uwierzcie, lepiej zaryzykować, że egzaminator skomentuje kiepską dynamikę jazdy, niż da po hamulcu i obleje za wymuszenie.
samira

Postprzez aguska_a27 » czwartek 08 kwietnia 2010, 15:34

Na pewno nie napiszę: "nie stresuj się", gdyż na mnie to nie działało. Dzisiaj zdałam za 3 razem. Stresu było mniej, aczkolwiek za 2 razem bardziej się bałam niż za 1. Trzeba do tego podejść w sposób spokojny. Pamiętaj, że prawko to nie jest rzecz którą musisz zdobyć od razu, świat się nie zawali jak oblejesz. Jedynie szkoda pieniędzy. Jeżdżąc dzisiaj nie byłam wyluzowana, może bardziej na końcu jazdy jak wiedziałam, że będę skręcać do ośrodka. Podczas jazdy mówiłam do siebie w myślach: "skup się, patrz gdzie jedziesz, zdasz to". Powtarzałam to jak mantrę i się udało:)
aguska_a27

Postprzez ślonzok » wtorek 27 kwietnia 2010, 23:12

czekolada pomogła zrelaksować mi się przed egzaminem, jednak najlepsza na stres jest wiara we własne umiejętności :)
więc jak coś nie wychodzi - lepiej wziąć godzinę jazd żeby to poprawić niż inwestować 114zł w kolejny egzamin i batonika :) chociaż taka dawka 'paliwa' dla mózgu przed egzaminem też nie zaszkodzi :)
ślonzok

Postprzez mikolajrej » środa 05 maja 2010, 16:00

dziś miałem egzamin i zdałem za pierwszym ;) Miałem oczywiście botanika (Snickers cruncher :D), ale zjadłem go bo byłem głodny, nie ze stresu :P Ale dobrze, że po przeczytaniu tego tematu coś sobie wziąłem, bo czekałem 3 godzinki :)
mikolajrej

Postprzez DjSpot » piątek 07 maja 2010, 15:43

Baton to dobry pomysł. Pomaga
DjSpot

Postprzez 92pat » sobota 08 maja 2010, 12:59

Zdawałam 5 maja, no i się udało. Oczywiście czekając - zjadłam SNICKERS'A SUPER +20% GRATIS LIMITED EDITION, tak jak radziliście :)

Muszę dodać, że zdałam za drugim razem, za pierwszym zjadłam tylko czekoladę pełno mleczną Alpen Gold no i nie wyszło.
92pat

za pierwszym razem

Postprzez majkelllo » środa 12 maja 2010, 22:21

Witam.

Pewnie coś w tej czekoladzie jest, ja 2 tygodnie przed egzaminem zacząłem wsuwać po kilka kostek dziennie a w dniu egzaminu - lekkie śniadanko, wydoiłem dwie melisy, zagryzając czekoladą (pół tabliczki :) ) i na egzamin wziąłem batonika (wrąbałem po teorii).
Miałem też od początku pozytywne nastawienie, byłem pewien moich umiejętności, które przy odrobinie szczęścia były wystarczające do zdania egzaminu (sam instruktor mi to powiedział).
Poza tym na egzamin szedłem nie jak na skazanie - co ma być to będzie - dam z siebie wszystko.
W efekcie zarówno przed jak i w trakcie egzaminu - totalny lajt i uśmiech na twarzy! ...sam się zdziwiłem :)
Co prawda egzaminatora miałem świetnego - profesjonalny, rzeczowy młody facet, nie znaczy to jednak że było łatwo, trochę mnie przegonił ale nie tworzył atmosfery stresu, choć miałem wrażenie że nic nie jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi.
I tak 11.05.2010, teoria na godz. 10.10 , miasto 10.50 - WORD Katowice - 1 termin - wynik POZYTYWNY.

Na pewno nie zaszkodzi więc czemu nie spróbować.
Życzę szczęścia!
majkelllo

Re: Sposob na zdany egzamin :) Baton z orzechami :D

Postprzez hancock » poniedziałek 15 listopada 2010, 21:36

Czekolada to dobra rzecz na rozmaite stresy i doły.

Dzień przed egzaminem wszedłem na to forum i poczytałem trochę, m.in. parę tekstów z tego wątku i... pomogło. U mnie była to 1/3 tabliczki mlecznej czekolady oraz szklanka wody tuż przed wyjściem na plac manewrowy. Dzięki :-)
hancock

Postprzez alice_b » poniedziałek 15 listopada 2010, 21:42

odradzam krówki :D :D . Jakoś nie pomogły mi przy pierwszym podejściu
Zdałam egzamin 14 kwietnia 2011 roku !
alice_b

Postprzez lalola » wtorek 16 listopada 2010, 22:49

Ja mam pierwszy egzamin w poniedziałek. :? Jestem delikatnie mówiąc pełna obaw. Na mojej ostatniej jeździe pojechaliśmy do WORDu umówić egzamin i byłam niemal spanikowana całą sytuacją, potem podczas jazdy kompletnie nic mi nie wychodziło, jakbym zaczynała kurs od nowa. Jak będę sie tak stresować w poniedziałek to żaden baton mi nawet nie pomoże.... :cry: :cry: :cry:
Nie sądziłam, że mogę sie tak denerwować. A zdam tylko wówczas, jak będę spokojna i skupiona. Jak będę kłębkiem nerów to nic nie zrobię i skończy sie wcześniej niż sie zacznie.
lalola

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy