Kraków

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez jagoda12 » wtorek 22 czerwca 2010, 08:56

Witam serdecznie.
Polecam OSK ALBAR. Wybierając szkołe długo się zastanawiałam ponieważ ofert w Krakowie jest bardzo dużo tanie i drogie wg życzenia .Ja wybrałam osrodek z pełną infrastrukturą (biuro sala w jednym miejscui oraz ścisłe centrum) wygodne przy załatwianiu formalności moja koleżanka załatwia sprawy w samochodzie i traci cenny czas. Jazdy prowadzone w sposób profesjonalny. Jazdy realizję z Panem Robertem JEST SUPER .Napiszę więcej jak zakończę szkolenie i zdam egzamin. Pozdrawiam
jagoda12

Postprzez aurea_mediocritas » sobota 26 czerwca 2010, 16:18

mckoval napisał(a):a ja od siebie polecam OSK Pętla w Borku Fałęckim :)

skończyłem tak kurs, zdałem prawko, a i atmosfera tam bardzo miła panuje :)

Oj to chyba przez te kilka lat wiele się zmieniło.
Ta szkoła jazdy posiada jedną z najgorszych opinii spośród szkół w Podgórzu, a może i Krakowie.
aurea_mediocritas

Postprzez logi17 » wtorek 29 czerwca 2010, 23:10

Witajcie!!! i przeczytajcie zanim zdecydujecie się zrobić prawo jazdy.
Robiłam prawo jazdy w jednej ze szkół w Krakowie, gdzie kurs kosztował 999 zł. Było fajnie i przyjemnie- nigdy nie miałam wcześniej kontaktu z kierownicą więc po kursie dokupiłam sobie dostępny pakiet 10 jazd- i co, nic się nie nauczyłam, gdyż instruktorzy z którymi jeździłam załatwiali w czasie lekcji jakieś sprawy- myślałam że tak jest wszędzie, a ciągle utwierdzali mnie, że nie mam umiejętności, jedynie czego się nauczyłam to stania w korkach. Chodziłam na egzaminy, zrobiłam dokształcenie po trzech egzaminach i znowu niezdane egzaminy.
Od znajomej otrzymałam telefon do szkoły pana Henia, która tam robiła kurs za 1250, a jazdy dodatkowe po 45- drogo.
Otworzyły mi się oczy - warto było- dopiero rozpoczęła się prawdziwa nauka jazdy. Polecam- jeździłam z dwoma panami instruktorami, którzy pokazali, że można to wszystko ogarnąć.
Zdałam po tych jazdach dopiero za 6 razem, lecz teraz jeżdżę sama i nie obawiam się niczego. Stwierdzam, że byłam ciężką kursantką lecz ci panowie dali mi wsparcie które pozwoliło mi zdać egzamin. Gorąco polecam OSK OSIKA. Jak chcecie to sprawdźcie na www.osika.prv.pl

Ps. Jednak przysłowie się sprawdziło co tanio to drogo!!!!!!
logi17

Postprzez Iw83 » poniedziałek 16 sierpnia 2010, 15:51

WITAM WSZYSTKICH!! JEŻELI CHODZI O DOBRĄ SZKOŁĘ TO GORĄCO POLECAM AUTO-TOP!!SZYBKA, JASNA TEORIA, ELASTYCZNY GRAFIK JAZD, INSTRUKTORZY Z DUŻĄ WYROZUMIAŁOŚCIĄ I CIERPLIWOŚCIĄ DO PACJENTA :lol:
JEŻDŻĄ WYŁĄCZNIE PO TRASACH EGZAMINACYJNYCH, ZWRACAJĄ UWAGĘ NA KRUCZKI KRAKOWSKICH DRÓG, A PRZY TYM DOBRY KLIMAT I ZERO STRESU. JEŻELI MACIE WĄTPLIWOŚCI ODNOŚNIE MANEWRÓW, PRZEPISÓW PYTAJCIE BEZ SKRĘPOWANIA. JEŻELI CHODZI O EGZAMIN, PO TEJ SZKOLE MASZ SOLIDNE PODSTAWY DO ZDANIA. DRUGĄ SPRAWĄ JEST DOBRA CHĘĆ EGZAMINATORÓW :oops:
DOBRA RADA: DO MORD-U WEŹCIE KSIĄŻKĘ DO CZYTANIA DLA ZABICIA CZASU I STRESU. AAA JAK UWAŻASZ,ŻE OBLALI CIĘ NIESŁUSZNIE TO WARTO PISAĆ ODWOŁANIA DO URZĘDU MARSZAŁKOWSKIEGO. PRZYNAJMNIEJ PÓŹNIEJ EGZAMINATORZY SĄ JUŻ BARDZIEJ UWAŻNI NA TO CO MÓWIĄ I INTERPRETUJĄ, NA PEWNO Z KORZYŚCIĄ DLA ZDAJĄCEGO. SAMA TO PRZECHODZIŁAM :twisted:
Iw83

OSK Asior :) www.asior.com.pl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postprzez Dagmara K. » piątek 20 sierpnia 2010, 09:29

Witam serdecznie,
Chciałabym gorąco polecić OSK Asior. Jest to mała szkoła z wielką klasą, ludźmi którzy uczą jeździć bo mają ogromne doświadczenie i wiedzę, a każdy kursant jest dla nich osobą a nie kolejnym numerem w papierach.
Ja do tej szkoły trafiłam po kilka lat wcześniej skończonym w innym mieście kursie a nie potrafiąc jeździć. Dzięki nim w przeciągu niecałych 2 miesięcy skończyłam kurs i zdałam egzamin!
Wykłady z teorii były prowadzone jasno i przejrzyście dlatego nie trzeba było już tłumaczyć teorii w aucie co nie odbierało cennego czasu na naukę jazdy :)
Instruktorem z którym pokochałam poruszanie się po drogach i obudził we mnie prawdziwego Kubicę ;) był Mariusz, który przygotował mnie profesjonalnie do egzaminu, a co ważniejsze przygotował mnie do samodzielnej jazdy po zdanym egzaminie :) za co raz jeszcze gorąco dziękuje :)
Podsumowując:
- przystępne ceny bez żadnych ukrytych kosztów
- profesjonalny sprzęt szkoleniowy
- instruktorzy którzy są dla kursanta a nie kursanci dla niego
- nauka nie tylko jazdy ale tajników poruszania się po drodze
- auta w b.dobrym stanie technicznym
Gorąco raz jeszcze polecam.
Dagmara K.
Dagmara K.

http://nk-naukajazdy.pl/

Postprzez nauka jazdy expert » piątek 20 sierpnia 2010, 17:19

Polecam OSK Expert Kraków,os.Dywizjonu 303,bl.66
http://nk-naukajazdy.pl/
nk-naukajazdy.pl
nauka jazdy expert

Postprzez ojania » sobota 21 sierpnia 2010, 08:15

Z czystym sumieniem polecam www.klasa.krakow.pl OSK Klasa na ul. Św. Sebastiana - zdane za pierwszym razem po 32h jazdy. Wprawdzie robiłam prawo jazdy rok temu, ale nie sądzę, żeby cokolwiek się zmieniło na gorsze. Świetni instruktorzy (jeździłam z dwoma), bardzo grzeczni, punktualni, żadnych historyjek typu "ucinanie czasu jazdy". Rzeczowo tłumaczone przepisy ruchu drogowego.
Do dzisiaj, kiedy jadę gdzieś, obserwuję olewczy stosunek innych kierowców do zasad prawidłowej jazdy i zawsze sobie myślę, że moi instruktorzy by mnie chyba udusili za takie coś... :) Innymi słowy: byłam świetnie przygotowana i wiedziałam, że zdam, chociaż przed kursem nigdy nie jeździłam samochodem. Polecam wszystkim!
ojania

Re: Kraków

Postprzez Jeay » czwartek 07 października 2010, 14:00

Z czystym sumieniem mogę polecić OSK "Asior" (http://www.asior.com.pl/) i OSK "ELIPSA" (http://www.elipsa.edu.pl/).

W pierwszym ośrodku miałem wprawdzie tylko teoretyczną część kursu, ale wszystko stało na najwyższym poziomie, a od znajomej wiem, że pod względem praktycznym ta szkoła jazdy również jest bardzo dobra. Zwłaszcza "kierownik" jest świetnym nauczycielem.

Natomiast w "ELIPSIE" miałem część praktyczną, z oboma jej instruktorami i jestem wprost zachwycony. Atmosfera w samochodzie podczas lekcji jest niemal rodzinna, dogadać się z tymi ludźmi idzie na wszystkie sposoby, a profesjonalizm jest wręcz uderzający. Naprawdę warto zapisać się do tej szkoły, po skończeniu kursu, całkowicie bezinteresownie, z samego zadowolenia chce się pisać takie posty :).
Jeay

Postprzez becherovka » poniedziałek 11 października 2010, 17:45

Ja cały kurs robiłam w ROLMINEXIE i ogólnie byłam zadowolona zarówno z teorii jak i praktyki.
Zdałam egzamin za pierwszym razem, zupełnie bezstresowo.

Tuż po odebraniu prawka miałam nieprzyjemną sytuację na drodze, spowodowaną przez jakiegoś chłopaka.
Mimo, iż nie było w tym zdarzeniu mojej winy, to strach przed jazdą pozostał.
No i zdecydowałam się wziąć kilka lekcji z instruktorem.
Wybrałam tym razem LTEAM.
I polecam wszystkim!!!!!!!!!!!!
Mała szkoła, młodzi ludzie, pełni energii, bardzo profesjonalnie podchodzą do swojej pracy.
Jeździłam z panem Pawłem i jestem bardzo zadowolona.
Atmosfera super, każdą moją wątpliwość wyjaśnił, pokazał.
Gdybym drugi raz wybierała szkołę, to chyba skusiłabym się na LTEAM.
Polecam!!!
becherovka

Postprzez agnieszka-krak » wtorek 19 października 2010, 10:23

polecam gorąco http://www.sigma1.pl/ jest to rewelacyjna szkoła ze świetnie przygotowanymi instruktorami,którzy w sympatycznej atmosferze przygotują każdego do zdania egzaminu.Wybierając SIGME nie pożałujecie
agnieszka-krak

Re: Kraków SIGMA

Postprzez marti-ka82 » niedziela 24 października 2010, 09:52

hejo polecam gorąco szkołę krakowską: SIGMA, ja zdałam za pierwszym razem i testy i jazdę:)zdawałam w MORDzie w Krakowie. W SIGMIE wykłady są prowadzone bardzo ciekawie, intruktorzy: Rafał, Marcin i Robert naprawdę życiowe chłopaki, do każdego kursanta podchodzili na poważnie i indywidualnie. Podczas jazdy bardzo dokładnie wszystko omawiali, gdy coś nie wychodziło kursantowi to kilka razy wracaja w to samo miejsce i powtarzaja do skutku, by na dobre utrwaliło sie w pamięci. Po ich przygotowaniu i dobrych radach naprawdę nie boję sie teraz siąść za kierownicę! Polecam ze szczerego serca! macie tracić zapłacony czas na dojazd z myślkenic do Krakowana - to lepiej wykorzystać na maxa czas do nauki i juz w tym czasie sobie śmigać po Krakowie:) Napradę insruktorzy bardzo mili i przyjaźni człowiekowi, a przy tym zabawni... człowiek nie stresuje siś że od razu bedą karcić jak sie coś źle zrobi tylko wie, że wytłumaczą na spokojnie jaki błąd sie popełniło i jak nastepnym razem jechać żeby tego uniknąć!!! Ceny konkurencyjne, samochody takie same jak w Ośrodku egzaminacyjnym więc nie trzeba się stresować, że nie bedzie sie umiało jechać na egzaminie- bo bedzieinne autko.aaaa no i ważne pomagają ustalać egzaminy,:) a to dużyyyy + :)
Sprawdźcie sami: http://www.sigma1.pl
marti-ka82

Postprzez quatrino » piątek 29 października 2010, 12:42

cześć, jestem z Krakowa. Od jakiegoś czasu mam już prawko - jeździłem z dwiema szkołami, o jednej nawet nie wspomnę, ale o drugiej warto powiedzieć kilka słów, a mianowicie o adrena-l-ina.pl. Po pierwsze, jak dla mnie najważniejsze - instruktor jest młody, logicznie tłumaczy, ani trochu się nie denerwuje. Auto mają nowe, czyściutkie i pachnące. Jeżdżą po terenach egzaminacyjnych, tak żeby być najbardziej przygotowanym na egzamin ;p no i plusem jest też cena kursu - poniżej 1000 złotych, bez żadnych ukrytych kosztów :) jak dla mnie, wielki pozytyw
quatrino

Postprzez betti » piątek 12 listopada 2010, 12:50

Polecam serdecznie szkołę http://www.naukajazdy.malopolska.pl/
Zajęcia praktyczne miałam z panią Izabelą - bardzo rzetelny instruktor. Punktualna, jazdy miałam z dogodnego dla mnie miejsca. Zajęcia zaplanowane - nie ma w tym wszystkim przypadku. Jeździłam 3-4 razy w tygodniu po 2 godzinki.Jazdy na początku w rejonie Huty - tam jest więcej miejsca do nauki parkowania i troszkę mniejszy chaos niż w rejonie Bronowic. Po nauce lewoskrętów, zawracań, przełączek, jazdy po rondach i skrzyżowaniach z wyspą jazdy miałam już w rejonie Bronowic. W sumie kurs zajął mi 2 miesiące. Egzamin zdałam za pierwszym razem - łączony. Pani Iza nauczyła mnie myślenia na drodze, podejmowania decyzji - na pewno nie jazdy na pamięć po jakichś tam trasach egzaminacyjnych :-) choć te również przerabiałyśmy.Jazda po łuku - bez żadnego "sposobu" - tylko obserwowanie linii i reagowanie. Zdawałam w oddziale na Balickiej.
betti

Postprzez grzesiekkrol » poniedziałek 15 listopada 2010, 12:40

ja jeszcze nie zdawałem prawka ale chodzę na kurs w Albarze i jestem zadowolony, ale zobaczymy jak będzie na egzaminie. Póki co polecam tą szkołę ale oczywiście trzeba też wziąć pod uwagę lokalizację szkoły, opinie znajomych , cenę. Przydatna stronka może być prawo jazdy Kraków gdzie jest lista szkół i ceny i filmiki z trudniejszymi miejscami na egzaminie w Krakowie.

pozdrawiam
Grzesiek
grzesiekkrol

Postprzez cargo » poniedziałek 15 listopada 2010, 15:44

Uczyłem się w szkole Adrena-L-ina. przyjaźni instruktorzy, samochody na których zdaje się później egzamin (w samochodach jest klima co jest naprawdę miłym dodatkiem w lecie) i co najważniejsze mają niskie ceny, a do tego za każdą osobę która z naszego polecenia zapisze się na kurs jazdy dostajemy 100 zł zniżki.
cargo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK