Szczerze mogę polecić
Mikul .
Wykłady są w ZS10 na Mikulczycach.
Cena kursu wraz z badaniami: 1200 - 1350.
[Można dostać 3x 50zł zniżki:
1 - Zaproszenie znajomego
2 - Rejestracja przez internet
3 - Wpłata całej sumy od razu
Oczywiście zniżki się ze sobą łączą]
Wykłady
bardzo ciekawe, przede wszystkim z tego co wiem mają chyba największą zdawalność w Zabrzu.
Kiedy ja robiłem kurs [Luty 2010] miałem sześcioosobową grupę - wszyscy zdali za pierwszym razem.
Dla mnie bardzo ważne było to, że mogłem umawiać się na jazdy kiedy chciałem.
Dzwoniłem o 8 rano i umawiałem się na ten sam dzień na 12 na jazdy.
Słyszałem, że u liska trzeba z duuuużym wyprzedzeniem.
Do tego miałem tylko jedną godzinę z trzydziestu poza Bytomiem.
Pierwszą. Kilka minut na placyku, a później pojechałem po jakiś wsiach, żeby ogarnąć o co chodzi.
Instruktorzy idealnie wszystko tłumaczą, pokazują. Prezentują podczas jazd różne przydatne tricki, jak łatwiej zaparkować etc. Do tego kładą straszny nacisk na miejsca, w których dużo osób oblewa egzaminy, pokazują częste ścieżki aut egzaminacyjnych.
Po 30h jazd poszedłem bez jakiegokolwiek stresu na egzamin, nie robiąc w domu w ogóle testów teoretycznych i byłem pewny, że zdam. Wynik: Pozytywny, teoria: 0 błędów.
Jeżeli chodzi o załatwianie prywatnych spraw na jazdach - ja załatwiałem swoje dość często, instruktorowi raz się zdarzyło, że musiał do domu podjechać i trwało to 5 minut. Jazdy przedłużyły mi się po prostu o 5 minut

Szczerze polecam ośrodek
MIKUL Aa, i jeszcze jedno.
Zacząłem kurs w połowie lutego 2010, a 7 kwietnia zdałem egzamin.
Dwie osoby z mojej grupy zdały o dwa tygodnie wcześniej ode mnie.
Jest pięciu instruktorów i mała ilość kursantów, więc można jeździć codziennie i szybko zdać.
Strona internetowa:
http://www.mikul.xip.pl/