zapisanie sie na prawko co musze dac

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

zapisanie sie na prawko co musze dac

Postprzez jan2294 » środa 04 sierpnia 2010, 11:06

zapisując sie na kat C co trzeba dac do wordu?
trzeba dac zdjęcia? chyba nie jak juz mam kat b?
jan2294

Postprzez Borys_q » środa 04 sierpnia 2010, 11:20

Cytat ze strony PORD Gdańsk

DLA OSÓB ROZSZERZAJĄCYCH POSIADANE UPRAWNIENIA

wniosek na specjalnym druku
dowód uiszczenia opłaty za egzamin

wyraźną fotografię o wymiarach 3,5 x 4,5 cm ( przedstawiającą osobę bez nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami w taki sposób, aby ukazywała głowę w pozycji lewego półprofilu z widocznym lewym uchem, z zachowaniem równomiernego oświetlenia twarzy. Osoba z wrodzonymi lub nabytymi wadami narządu wzroku może załączyć fotografię przedstawiającą osobę w okularach z ciemnymi szkłami, a osoba nosząca nakrycie głowy zgodnie z zasadami swojego wyznania - fotografię przedstawiającą osobę z nakryciem głowy, pod warunkiem, że fotografia taka zamieszczona jest w dokumencie potwierdzającym tożsamość tej osoby - Dz. U. Nr 286 poz. 2884 z dnia 24 grudnia 2004r.)

orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdami

zaświadczenie o ukończeniu kursu i uzyskaniu pozytywnego wyniku egzaminu państwowego albo kserokopię prawa jazdy:
w zakresie kategorii B, jeśli ubiega się o prawo jazdy kategorii C, C1, D lub D1

w zakresie kategorii B, C, C1, D lub D1, jeżeli ubiega się o prawo jazdy odpowiednio kategorii B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E
w zakresie kategorii A1, B1, C1 lub D1, jeżeli ubiega się o prawo jazdy odpowiednio kategorii A, B, C lub D oraz posiada zaświadczenie potwierdzające odbycie tylko zajęć praktycznych

Pisemny wniosek o udział instruktora prowadzącego w części praktycznej egzaminu państwowego (dotyczy tylko zainteresowanych)

dowód osobisty, tymczasowy dowód osobisty, lub paszport kandydata (wraz z urzędowym potwierdzeniem zameldowania) - do wglądu

kserokopia karty pobytu oraz karta pobytu do wglądu - dla cudzoziemca
pełnomocnictwo, jeżeli ustalenie terminu egzaminu następuje przez pełnomocnika (zawierające upoważnienie do reprezentowania kandydata w Ośrodku) oraz dowód osobisty, tymczasowy dowód osobisty, kartę stałego pobytu lub paszport kandydata - do wglądu.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez jan2294 » środa 04 sierpnia 2010, 11:24

po co mam dawać zdjecie jak juz mam kat b to oni nie mają w systemie?
później zrobie na kat c+e, a, d, b+e, d+e
to skąd wytrzasnę tyle tych fotek?
jan2294

Postprzez verde » środa 04 sierpnia 2010, 11:32

Za każdym razem musisz dać nowe zdjęcie i to już twój problem skąd tyle zdjęć weźmiesz, przecież zdjęcie nie musi być, aż tak aktualne ...
Po za tym to ty się starasz o dodatkowe kategorie nie oni :)
cache/ac9a7c36e4.png
verde

Postprzez WOJO » środa 04 sierpnia 2010, 11:41

verde napisał(a):Za każdym razem musisz dać nowe zdjęcie i to już twój problem skąd tyle zdjęć weźmiesz, przecież zdjęcie nie musi być, aż tak aktualne ...
Po za tym to ty się starasz o dodatkowe kategorie nie oni :)

Głupoty opowiadasz. Zdawałem C - dałem fotkę, wstrzymałem dokumenty, bo chciałem robić kolejne kategorie i przy podejściu do D nie musiałem dawać kolejnego zdjęcia, tak samo przy C+E, a podejżewam, że przy A też tak będzie. Przy komplecie kat. wysyłka do Wydziału Komunikacji i masz wszystkie kat. załatwione jedną fotką. Oczywiście jeżeli bawi Cię wydawanie kolejnych "plastików" (i płacenie za nie po 84 zł), to możesz dawać kolejne fotki i wyrabiać kolejne PJ (które będą zabierane przy wydaniu kolejnego).
WOJO

Postprzez jan2294 » środa 04 sierpnia 2010, 12:39

nie no jak zdam na kat c to nie stac mnie na d chce sobie zarobic kasy i moze pójdę na kat d
jan2294

Postprzez verde » środa 04 sierpnia 2010, 19:19

Jeśli robisz jedną za drugą kategorię możes zsobei wstrzymać, lecz jeśli nie robisz tego " od ręki " to tutaj wychodzi tylko dac zdjęcie, no bo po co ci prawko bez kategori jaką masz zrobioną ?
cache/ac9a7c36e4.png
verde

Powrót do Egzamin na prawo jazdy