Możliwość odwołania od egzaminu(?)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Możliwość odwołania od egzaminu(?)

Postprzez freanzz » wtorek 13 lipca 2010, 15:45

Witam wszystkich na forum, mam nadzieję że uzyskam od Państwa jakąś pomoc i porady dotyczące mojego problemu. Otóż miałem egzamin na prawo jazdy kategorii A i Pan egzaminator zadał mi hamowanie awaryjne, które wykonałem niepoprawnie... Byłem zaskoczony, ponieważ w mojej autoszkole mój instruktor był tym bardzo źdzwiony, gdyż taki manewr powoduje zagrożenie dla ruchu i pojawia się bardzo, bardzo rzadko... Mało tego dostałem jeszcze "darmowy" błąd a mianowicie brzmiał on " jazda po drogach dwukierunkowych" co już w ogóle dla mnie jest totalnym zaskoczeniem, bo po zakończeniu egzaminu usłyszałem tylko "źle pan wykonał manewr hamowania awaryjnego" a o drogach ani słowa... Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Przyznam że jestem załamany, ponieważ nie spodziewałem się takiego przebiegu sprawy, nie będe też rzucał nazwiskami, ale wiem że była już nie jedna skarga na tego Pana, który mnie dzisiaj sprawdzał... Nie mówiąc już o jego uprzejmości, zazwyczaj podchodzę kulturalnie do ludzi bo po co wprowadzać niepotrzebnie nerwową atmosferę no ale widze że w tym przypadku nie było to mile widziane... Bardzo proszę o pomoc i Pozdrawiam.
freanzz

Postprzez lith » wtorek 13 lipca 2010, 15:58

A możesz wrzucić skan przebiegu?

@all a na A egzamin jest inaczej oceniany niz na innych? Czy nie trzeba przypadkiem 2 razy popsuć? :)
lith

Postprzez freanzz » wtorek 13 lipca 2010, 16:03

Popsułem 2 razy ten manerw, ponieważ w ogóle go nie miałem na szkoleniu. A skan mógłbym.
freanzz

Postprzez lith » wtorek 13 lipca 2010, 16:14

Aha... to raczej zostaje pretencja do instruktora, że z Tobą tego nie zrobił.. nie łapię za bardzo o co chcesz się odwoływać. że miałeś coś co mogło być na egzaminie, ale Ty tego nie umiałeś? Bo tak to rozumiem
lith

Postprzez freanzz » wtorek 13 lipca 2010, 16:17

Nie, chodzi mi o "jazdę drogami dwukierunkowymi" nie wiem za co dostałem ten błąd pomimo że ezgaminator mi o nim nie wspomniał ani słowa...
freanzz

Postprzez lith » wtorek 13 lipca 2010, 16:18

No ok, ale czy coś to zmienia?
lith

Postprzez albin » wtorek 13 lipca 2010, 16:20

pewnie jechałeś lewym pasem, albo za wolno. wrzuć skan, może nieco więcej rozszyfrujemy.
albin

Postprzez freanzz » wtorek 13 lipca 2010, 16:20

No właśnie nie wiem, dlatego też pytam Państwa o to. Bo ten błąd byl z nikąd... Nie wiem za co i dlaczego.
freanzz

Postprzez freanzz » wtorek 13 lipca 2010, 16:26

freanzz

Re: Możliwość odwołania od egzaminu(?)

Postprzez cman » wtorek 13 lipca 2010, 16:47

freanzz napisał(a):Byłem zaskoczony, ponieważ w mojej autoszkole mój instruktor był tym bardzo źdzwiony, gdyż taki manewr powoduje zagrożenie dla ruchu i pojawia się bardzo, bardzo rzadko...

Skargę tak, ale na instruktora. Hamowanie awaryjne dla kat. A jest zawsze na egzaminie.
cman

Postprzez macnos » wtorek 13 lipca 2010, 16:48

W sumie, myślę że miałem podobną sytuację na pierwszym egzaminie (kat. B). Konkretniej, jadę prosto, dostaję polecenie aby na skrzyżowaniu skręcić w lewo. Wymusiłem pierwszeństwo, egzaminator wypełnił mi arkusz, a na nim poza negatywnym "zachowaniem wobec innych kierujących" i innych związanych z tym wymuszeniem miałem negatywnego "ptaszka" 8) obok: "Zmiana kierunku jazdy w lewo". Teraz moje pytanie, czy hamowanie awaryjne wykonywałeś na drogach dwukierunkowych? :>

Tak czy siak, nie ma od czego się odwoływać skoro sam piszesz że dwa razy nie wykonałeś poprawnie tego manewru.
macnos

Postprzez freanzz » wtorek 13 lipca 2010, 18:23

Tak, na dwu kierunkowej dzięki Macnos już teraz wiadomo o co chodzi.
freanzz

Powrót do Egzamin na prawo jazdy