Poznań

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

osk-samochodzik

Postprzez natala_kk » poniedziałek 22 lutego 2010, 21:47

A ja polecam tylko i wyłącznie osk-samochodzik :-)
Ośrodek znajduje się na Osiedlu Pod Lipami 15 ł ;-) Tam też właśnie spacerkiem wybierałam się na wykłady...wykłady jak wykłady, prowadzący starał się, żeby nie były bardzo nudne :-P Szkolenie dotyczące pierwszej pomocy było bardzo ciekawe!
Po skończonej teorii szybko przydzielono mi instruktora. No i zaczęłam jeździć! ;-D Zajęcia praktyczne zaczynałam i kończyłam w miejscu wyznaczonym przeze mnie! To bardzo wygodne! Jazdy odbywały się w bezstresowej atmosferze. Czasami aż miałam ochotę powiedzieć instruktorowi, żeby na mnie w końcu krzyknął ;-D Instruktor jest bardzo cierpliwy, dowcipny, no i to co najważniejsze efektywny [zdałam dzisiaj prawko!!! hurrra!!!], dzięki wielu wskazówkom i w ogóle;-)
Co do ceny to często mają ciekawe promocje --> www.osk-samochodzik.pl
Nie wiem o czym jeszcze powinnam tu wspomnieć, w każdym razie gorąco polecam!!!
Jeśli chcecie wiedzieć coś więcej to piszcie na moje gg: 5603491
Pozdrawiam i powodzenia ;-D
natala_kk

Re: OSK ALA JAZDA totalna porażka

Postprzez Czarownica23 » poniedziałek 08 marca 2010, 13:07

kks85 napisał(a):
Niki2009 napisał(a):Jeżeli nie miał ktoś do "czynienia" z samochodem, to odradzam OSK Ale Jazda. Praktyczna nauka w tej szkole to po prostu farsa.Z instruktorem, z którym jeździłem po mieście, tylko właściwie jeździłem- mało wskazówek, mało porad, przed jazdą instruktor nie informował mnie , a nawet w trakcie- co będziemy dziś praktycznie przerabiać. Po jazdach brak jakiejkolwiek oceny nt.mojej jazdy, jakiś uwag co powiniennem poprawić w mojej jeździe , na co zwracać uwagę itp.Przecież ja nie zapisałem się na doskonalenie jazdy tylko na naukę!Chyba instruktor ma poważne problemy komunikacyjne w relacji nauczyciel a uczeń i brak podejścia pedagogicznego. Nie chcę tu obrażać może wszystkich instruktorów z tej szkoły bo nie miałem z nimi jazd, ale moja nauka była do d....Aha i jeszcze jedno tragiczny plac manewrowy oświetlony jedną lampą, z jakimiś dołami na łuku, a jak spadł śnieg to nawet nie chciało im się odgarnąć tego śniegu z placu,a gdzie tu jazda żeby na linie nie najechać!ODRADZAM!!![/quwote]

Witam:)
Potwierdzam Twoje zdanie na temat beznadziejne szkoły Ale Jazda, zapisałem się na kurs, wykłady jak to wykłady, koleś mądrzejszy niż ustawa przewiduje... Ale podczas jazdy to już było przegięcie, instruktor Jarosław B. nie ma podejścia do ucznia, jest niekomunikatywny i bezczelny, zajmuje się krytykowaniem, a nie udzielaniem jakichkolwiek rad i porad co do jazdy, podczas jazdy wiecznie niezadowolony nadęty burak, w dodatku lubi sobie przeklinać!! NIE idźcie do tej szkoły nie mając wcześniej do czynienia z samochodem, nie obchodzi go że się uczysz, według niego przychodząc na kurs powinieneś już wszystko wiedzieć i być ALFĄ I OMEGĄ w obsłudze samochodu.. Plac to porażka, na łuku górki i dziury, więc nic specjalnego.. Samochód którym jeździłem był brudny i w dodatku kilka świateł zewnętrznych się nie świeciło, ale Pan Instruktor nie był zbytnio tym przejęty.
Wiec szkółka niedzielna, byle szybko, byle dostać pieniądze!!!!

Zgadzam się!!! szkoła "Ale jazda"jest beznadziejna!!! Szkolenie odbywałam zimą. Plac ciągle zasypany i nie oświetlony. Z Jarkiem w ogole go nie ćwiczyłam, pewnie nie chciało mu sie odgraniać.. Samochód ma letnie opony, wiec nie mogłam podjechac pod górę.. Zgadzam się, że Instruktor-Jarek nie udzielał rzadnych rad, lekcje z nim polegały na przejechaniu jak najwięcej kilometrów. Uważam, że była to strata pieniędzy i czasu z mojej strony!!! Zdarzało się, że jazdę konczył wczesniej, choć tkwiłam w sniegu przez poł godziny ponieważ nie było nawet możliwości wyjechania z ośrodka.. Samochód ma zepsutą lampę już od 2 miesięcy i nadal jej nikt nie wymienił. Maja dwa samochody, a jeden z nich jest prywatnym Jarka wiec jeżeli jeżdziłam nim to krzyczał denerwował się, bał sie zebym czegoś nie zrobiła... Porostu TRAGEDIA. Ten ośrodek to jeden wielki SYFFFF. Odradzam! na tym forum nie znalazłam ani jednej pozytywnej opini na temat tego osródka;)aa i sala wykładowa... zimna, nie ocieplana i brudna!
Czarownica23

Postprzez malgosia678 » sobota 27 marca 2010, 14:09

Witam chcialabym sie podzielic moimi doswiatczeniami z OKS Kolejarz.
Trafilam tam z polecienia kolezanki co okazalo sie wielkim bledem!! Osrodek prowadzi Pan ktory uwaza sie za najlepszego kierowce na swiecie. Jest bardzo niemily a na egzaminie praktycznym z gory zaklada ze wszystkich obleje ( robi wszystko zeby tak sie stalo np. poduszcza, nie daje konkretnych polecen) Na kazdym kroku podnieca sie konkurecja (w tym samym budynku OSK Pegaz). Instuktor pan M. jest cholerykiem i potworna gadula ( podczas jazdy gada o wszystkim, wypytuje itd.) Pozatym bez przerwy trzeba robic za taksowke... Potwornie boi sie szefa i caly czas na niego najezdza podczas jazdy wiec atmosfera nie jest mila. Ogolnie to oszczedzaja na samochodach ( przy 40 stopniach nie wlaczaja klimy, kierunkowskaz to ich zdaniem powinnien byc uzywany przez 1 sekunde a skrzynia biegow jak najdelikatniej uzywana czyli najlepiej to wogole biegow nie zmieniac:P ) Stanowczo odradzam!!!!!
malgosia678

Postprzez elwira112 » niedziela 28 marca 2010, 19:21

Hej, polecam wszystkim OSK "PEGAZ"
Zajęcia teoretyczne, zarówno jak i praktyczne odbywają się BEZSTRESOWO!!!!!!!! Ważne dla takich nerwusów jak Ja. :) :)
ZALETY:
- PROFESJONALIZM, nauka jazdy zaczynała się zawsze w godzinach odpowiednich dla mnie, 100% punktualność, zajęcia rozpoczynały się i kończyły zawsze w wyznaczonym przeze mnie miejscu, nauka na drogach po których pojedziesz na egzaminie.
Płacisz?masz!!! 30h przeznaczone jest na jazdy a nie na pogawędki z innymi instruktorami, papieroski czy też zakupy.

WADY???? A co to jest?? uwierzcie mi, chociaż nie wiem jakbyście się ich doszukiwali, to i tak ich : NIE ZNAJDZIECIE!!!!!!!
Cała uwaga instruktora skupia się na kursantach, na mówieniu jakie błędy popełniłaś/eś, przede wszystkim te najmniejsze, które często są przyczyną nie zdania egzaminu.
W OSK PEGAZ bardzo dobre rady na egzamin -do tej pory nie mogę uwierzyć, ze podczas egzaminu byłam taka wyluzowana i podeszłam do wszystkiego ze stoickim spokojem (Ja - nerwus nad nerwusami) :) A już nigdy nie pomyślałabym, że przystąpię do egzaminu ze świadomością, iż zdam. A jednak, ja miałam takie podejście i ZDAŁAM ZA PIERWSZYM RAZEM!!!

Panie Romanie, serdeczne podziękowania za anielską cierpliwość, miłą atmosferę a przede wszystkim za wiele cennych wskazówek dzięki którym udało się zdać egzamin bez żadnych problemów.

POTWIERDZAM WCZEŚNIEJSZE WYPOWIEDZI: SATYSFAKCJA GWARANTOWANA!!!!!!!!!!!! 1% to szczęście, 99% zasługa Instruktora.
http://www.pegaz-prawko.pl/
elwira112

Postprzez monisia089 » poniedziałek 29 marca 2010, 09:02

Ja również uczęszczałam do OSK PIONIER, polecam ten ośrodek, bo coś w tym jest (jak inni piszą), ja również zdałam za pierwszym razem :D :D :D i wielu moich znajomych również :) chociaż chciałam wszystko wiedzieć już na samym początku jazd, to mój instruktor rozłożył mi wszystko na 30 godzin przez co łatwiej wszystko przyswoiłam, chociaż to czasem ja chciałam mówić co w dany dzień chciałam przerobić :P :P :P

Jeszcze raz polecam ten ośrodek, fachowi instruktorzy, w szczególności Pan Krzysiu, który mnie uczył :) :D :)
monisia089

uwazajcie na OSK ALIGATOR- NIE POLECAM

Postprzez zyczliwy22 » poniedziałek 05 kwietnia 2010, 17:59

Nie polecam OSK ALIGATOR w Poznaniu ta szkola to jedno wielkie OSZUSTWO zalezy im tylko na pieniadzach ,jazdy zima odbywaja się na oponach letnich ,wogle nie dbaja o bezpieczeństwo kursantow również nie polecam pracy w tym osrodku SA niewypłacalni a praca odbywa się bez podpisania umow (czyli na czarno) a wszelkie dokumenty SA falszowane KSIEGA GOSCI na ich stronie jest sfalszowana ( Pisza w imieniu innych)
zyczliwy22

OSK Aligator

Postprzez zdegustowana » czwartek 22 kwietnia 2010, 22:15

jak kolega powyzej, zdecydowanie ODRADZAM ten ośrodek jazdy.
1. baaardzo niesympatyczne "szefostwo" - smsy o 23, "potwierdz jazdy, potwierdz obecnosc
2. na jazdy nie zmoan umawiac sie bezposrednio z instruktorem, jedyne z jasnie panstwem, ktorzy uwazaj, ze czlowiekowi nie ma prawa nic wypasc
3. pierwsza lekcja - 60 minut gadanie o tym, czym jest AUTO, co to jest kierunkowskaz, no i dla zaawansowanych" TU PODNOSIMY MASKE"
4. cena kursu, jest faktycznie niska, ale do tego dochodza badania lekarskie, takze wszystko w granicach cen poznanskich
5. nie umiesz jezdzic? skrecac? tryzmac sie prawej strony? - nic lepszego jak 60 minut krecenia osemek

jedyny plus tego osrodka - wszyscy bez wyjatku, przesympatyczni, cierpliwi i rzeczowi instruktorzy - zmieniajacy sie co 2 miesiace, poniewaz odchodza sami, zmeczeni polityka owej firmy.

naprawde UWAZAJCIE! cena nie jest wcale taka okazyjna, a firma zdeycdowanie zasluguje na ocene 1.
zdegustowana

Postprzez cooleczka » piątek 23 kwietnia 2010, 11:41

NIE POLECAM ośrodka OSK RONDO, szczególnie ze względu na brak punktualności, odwoływanie jazd oraz możliwość jazdy tylko 2 razy po 2h w tygodniu, czyli w sumie 4 h tygodniowo, przez co kurs ciągnie się miesiącami jak dodamy do tego teorię. Brak możliwości jazdy od 7 rano, gdyż instruktor zaczyna pracę o 9, . Większość czasu spędzicie na ratajach zamiast w okolicach tras egzaminacyjnych. Nie polecam.
cooleczka

Postprzez lidka79 » poniedziałek 26 kwietnia 2010, 16:30

Polecam OSK JARKA TYKSIŃSKIEGO, bardzo fajny instruktor, z klasą i na poziomie.Poza tym dobry nauczyciel, daje parę dobrych rad i rozwiązań dotyczących placu no i jest wstanie wbić je do głowy takiemu antytechnicznemu umysłowi jak mój. Naprawdę miło się z nim jeździło, no i potrafił nauczyć. Jeśli chodzi o wykłady to prowadzi je ciekawie, a parę lat wcześniej robiłam prawo jazdy w OSK z MPK( nie pamiętam dokładnie( ale plac mieli na Grunwaldzkiej,a wykłady na Towarowej) no i mam porównanie, a u p.Jarka wykłady ciekawe, na jazdach w aucie czyściutko- schludnie.Fachowy instruktor naprawdę polecam. :P
lidka79

Ranking szkół w Poznaniu

Postprzez romekb81 » poniedziałek 26 kwietnia 2010, 21:36

romekb81

Postprzez frytka » poniedziałek 26 kwietnia 2010, 22:15

Ja polecam OSK LIDER. Zdałam za pierwszym razem i zrobione tam prawko to nie tylko papier dla mnie, ale umiejętność bezproblemowego poruszania się po drogach, i jazda samochodem to przyjemność. Instruktorzy są rózni jak widać na tym forum, za to mój nauczył mnie bardzo dużo z cierpliwością i wyrozumiałością i jak najbardziej polecam. W tym ośrodku nie robi się za taksówki tu szanuje się kursantów, takie ja mam z tamtąd doświadczenie. Dla zainteresowanych podaję stornkę http://prawko-lider.pl/
frytka

osk konkret

Postprzez soldieroffortune » wtorek 18 maja 2010, 00:03

http://www.bartas100.webpark.pl/

bardzo polecam ten osrodek szkolenia kierowców ;D
mila atmosfera na lekcjach teoretycznych. wszystko wytłumaczone picuś glancuś.
nauka jazdy samochodem miodzio ;D do człowieka podchodza indywidualnie i profesjonalnie. wszystko ze spokojem robione, bez nerów i krzyków. trudniejsze sytuacje tłumaczone na biezaco. czlowiek czuje sie dobrze w samochodzie i nie stresuje sie:):):)

niska cena:) dogodne raty-przystepne dla studentów! ;D
dobre przygotowanie do egzaminu. wszystko jest wyszlifowane.
łuku nie ucza na "metode" tylko na wyczucie. pozniej na miescie nie ma problemów z manewrami ;P

podcza nauki panuje sympatyczna atmosfera. gada sie, gada sie, gada...i 2 h minely :D
;D
soldieroffortune

Postprzez MajsterKKS » wtorek 18 maja 2010, 22:11

Witam !!! :) Nie polecam OSK Aligator.... :( Nauka w grupach otwartych co chwile nowe osoby przychodzace na zajecia ktorych jest 8.. Robiace zamieszanie i wyklady 3 godzinne nudne po ktorych kazdy jest wykonczony.. Po 3 czy 4 spotkaniu zdarza sie ze zostaja opisywane sytuacje ktore byly omawiane na 1 spotkaniu!!! Na koncu test wewnetrzny.. Potem jazdy i co.. 1 godzina siedzisz w aucie i pokazujesz co w aucie.. 2 godzina jazda po parkingu... :/ Robienie 8 czy zawracanie na 3... Po jakims czasie jazda po osiedlu nastepnie jazda po miescie ktora polega na jechaniu przez rondo srodka przez warszawska i co tyle.... Ucze sie w tej szkole i zaluje mam wyjezdzone juz 17 godzin i niie bylo parkowania !!! :( Szczerze nie polecam..
MajsterKKS

król szos

Postprzez julkarerum » środa 19 maja 2010, 13:33

Hej:) zarejestrowałam się tu tylko po to żeby ostrzec kursantów przed osk "król szos"..robiłam tam prawo jazdy- miałam beznadziejnego instruktora, który zaczął mnie uczyć parkowania po 20 godzinie jazdy, a na górce nie byliśmy ani razu...potem okazało się ze ośrodek nie płaci instruktorowi i w związku z tym ja nie mogę jeździć..Potem pani K.P.- właścicielka zaginęła z kasą...ostatecznie uczyć musiałam się w innej szkole...naprawdę nie dajcie się zwieść tej niskiej cenie..pozdro
julkarerum

Postprzez jednorazowiec » piątek 28 maja 2010, 14:00

Jestem już po egzaminie, udało się zdać za pierwszym razem. Miałem do czynienia z 3 OSK (kurs + jazdy doszkalające z 2 inncyh).

Kurs robiłem w OSK Jagiellonka. Kierowałem się wysoką pozycją w rankingu zdawalności oraz tym że była stosunkowo blisko (miałem bliżej inne, tańsze, ale dużo niżej w rankingu).

Niestety, zawiodłem się. Tj. ogólnie - instruktor OK, bez stresowania, ale:

a) Ciężko o rozpoczęcie jazdy spod domu. Najczęściej musiałem jechać na Forteczną.
b) Zbędne przedłużania. Po ukończeniu teorii (bez zastrzeżeń) miałem zdać wewnętrzny. Oczywiście musiałem specjalnie się umawiać i jechać kiedy szef był dostępny, a potem jeszcze prawie 2 tygodnie czekania na rozpoczęcie jazd.
c) I co najlepsze - po wyjeżdżeniu jazd znowu wewnętrzny (na pytanie czemu - bo tak trzeba. Dopiero później się dowiedziałem, że KIEDYŚ tak było, że egz. wew był pomiędzy teorią a praktyką, a od dłuższego czasu jest po praktyce. Widać do nich dotarło to dopiero niedawno).

d) Jazdy po 2h, ale na każde 2h MINIMUM 30 minut na placu (instruktor kawa itp). Żeby jeszcze na placu było miejsce na poćwiczenie parkowań, a tutaj tylko łuk. Łuk miałem wyćwiczony perfekt, ale czasu brakło na inne rzeczy.

e) Trudno się umówić na jazdy w weekend.

I to wszystko za 1500 zł (w tym badania). Szkoła nie jest zła, ale tyle płaciłem aby być "dopieszczony", tymczasem było sporo niewygód.

Ponieważ po kursie w Jagiellonce nie czułem się jeszcze pewnie (przede wszystkim ronda, oraz zabrakło mi na koniec jazdy na trasach egzaminacyjncych) to wykupiłem dodatkowe godziny. Padło na
"In Flamenco" - bo cena była 35zł/h , a nie 40zł/h jak w większości poznańskich.

Wyjeździłem tam w sumie 5h i mogę z czystym sercem polecić. Wreszcie ktoś mi wytłumaczył jak należy jeździć po rondach, pojeździliśmy po takich "podchwytliwych" miejscach. Instrutktor kulturalny, komunikatywny, zależy mu aby człowiek zdał.
I co najlepsze - tam cały kurs kosztuje 1000 zł.

Podsumowując - zapłaciłem 1500 zł w Jagiellonce (średniak), a mogłem mieć lepiej za 1000 zł w In Flamenco.

Tuż przed egzaminem pojeździłem jeszcze 2h w Proffesional (bardziej aby nie tłuc się tramwajem) - 40 zł/h. W mojej ocenie - przeciętnie. Z tego co wiem, kurs też niezbyt tani.
jednorazowiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK