Pomocy

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Pomocy

Postprzez Makko » niedziela 16 maja 2010, 19:47

Witam. Staram sie o sfinansowanie kursu prawa jazdy kat C z UP. Panie z UP powiedzialy mi ze jezeli bede posiadal zaswiadczenie od pracodawcy, ze po ukonczeniu kursu zostane zatrudniony u niego, mam bardziej realne szanse na dostanie sie na taki kurs. I tutaj pojawia sie moje pytanie, jak powininno wygladac takie zaswiadcznie?? Moze ktos mi pomoc? Panie z UP nie chcialy mi powiedziec jak powinno byc takie zaswiadczenie napisane.
Makko

Postprzez Asiula_28 » poniedziałek 17 maja 2010, 09:11

Takie wnioski znajdują się w Urzędzie Pracy... Otrzymuje się na początku dwa druki wnioski i jeden wypełniasz Ty odnośnie szkolenia na które chcesz być skierowany a drugi dajesz Twojemu przyszłemu pracodawcy do wypełnienia.
Druki te powinny być też zamieszczone na stronie Twojego Urzędu Pracy
Asiula_28

Postprzez Makko » poniedziałek 17 maja 2010, 11:47

Wniosek odnosnie szkolenia wypelnilem, ale nie ma zadnych wnioskow do wypelnienia, ktore trzaba by bylo dawac pracodawcy, one kazaly samemu taki wniosek napisac.
Makko

Postprzez Jelczuu » poniedziałek 17 maja 2010, 20:51

Dokumenty, wzory które WYPEŁNIASZ, a nie piszesz, tego dokumentu znajdziesz na stornie BIP UP albo przy okienku, które tym się zajmuje ;) Nazywa się to; "wniosek o przeszkolenie za uprawdopodobnieniem podjęcia odpowiedniej pracy".
http://pup.katowice.ibip.pl/public/get_ ... ?id=195721
Jelczuu

Postprzez Makko » poniedziałek 17 maja 2010, 21:43

Ale ten wniosek to wniosek na szkolenie indywidualne, a mi chodzi o grupowe, takie nieoficjalne, po ktorym gdybym sie ewentualnie dostal, to UP nie bedzie nawet tego sprawdzal.
Makko

Postprzez Jelczuu » poniedziałek 17 maja 2010, 22:00

To jeszcze robią gdzieś grupowe? Urząd wówczas nie może wymagać takiego papierka. Pójdź gdzieś wyżej dowiedzieć się co i jak, coś kręcą te biurwy..
Jelczuu

Postprzez Makko » wtorek 18 maja 2010, 12:01

Tak Jelczuu robia, ja jestem z woj. lubelskiego. Urzad nie wymaga takiego papierka ode mnie, ale powiedzieli mi, ze jezeli bede go posiadal, to mam bardziej realne szanse na to ze sie dostane na ten kurs sposrod 60 chetnych, na 20 miejsc.
Makko

Postprzez Jelczuu » wtorek 18 maja 2010, 22:26

Czyli po prostu napisz klasyczny list motywacyjny; w jakim celu chcesz zrobić kurs, uzasadnij dlaczego, jak chciałbyś wykorzystać zdobytą umiejętność, przede wszystkim zaznacz, że chcesz pracować po tym, mniej więcej gdzie lub jak, także, że przewidujesz dalszy rozwój związany z takim kursem ;)
Jelczuu

Postprzez Makko » piątek 21 maja 2010, 13:56

Ale to wlasnie jest problem ze nie wiem jak takie cos napisac, i dlatego tu pisze do was, abyscie mi pomogli to napisac.
Makko

Postprzez Jelczuu » sobota 22 maja 2010, 11:57

Makko napisał(a):Ale to wlasnie jest problem ze nie wiem jak takie cos napisac, i dlatego tu pisze do was, abyscie mi pomogli to napisac.

Chłopie, wszystko już Tobie podałem, jak skonstruować, chyba nie liczysz, że ktoś całkiem napisze za Ciebie :D
Jelczuu

Postprzez Makko » sobota 22 maja 2010, 14:06

Ale to ma byc zaswiadczenie od PRACODAWCY do UP. Tylko ze ja mam napisac, a ten pracodawca podpisze tylko(znajomy). Wiec chyba nie bedzie pracodawca pisal jak chcialbym wykorzystac zdobyte umiejetnosci. Czy moze byc cos takiego??:

Jako pracodawca i nformuje ze po ukonczeniu prawa jazdy kategorii c, pan..... zamiszkaly...... zostanie zatrudniony w firmie.... jako pracownik.

Szczerze, to nic wiecej nie wymyslilem, jestem bardziej do przedmiotow scislych uzdolniony, a z polaka zawsze 2:)
Makko

Postprzez Jelczuu » sobota 22 maja 2010, 14:58

To podesłałem Tobie link do dokumentów, które podpisuje pracodawca w szkoleniu indywidualnym. Skoro potrzebują czegoś takiego do grupowego, to wykorzystaj ten szablon i wypełnij go tak jak należy ;) Takie wyjście wydaje się najrozsądniejsze.
Jelczuu

Postprzez Makko » sobota 22 maja 2010, 17:16

Cos tam moze wykombinuje, a jak nie to bedzie taki tekst jak napisalem, jak maja przyjac to przyjma, moim zdaniem to tylko formalnosc, dziex.
Makko

Powrót do Szkolenie kierowców