Kraków

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

prawko

Postprzez condek » wtorek 02 marca 2010, 21:43

A jak Polecicie OSK Jantar wielu ludzi polecało mi tą szkołe.. dziś się zapisałem... chce powiedziec ze jestem totalnym zerem z zakresu samochodu... wiec powiedzcie czy to dobry wybór.. jak z jazdami zapisami i teoria.?
condek

Postprzez qasu » środa 10 marca 2010, 22:32

Też się zastanawiam nad Jantar. Może ktoś przybliżyć tą szkołę? Najbardziej interesuje mnie teoria w weekend. Jak można zrobić 30h w 2 dni? Nie ma szans.
qasu

Postprzez condek » niedziela 14 marca 2010, 17:04

mozna ;) bo to teoria od rana do wieczora a 1h=45min
condek

Która szkoła jazdy? Sokół, Speed, Wilkar?

Postprzez przyszly_kierowca » poniedziałek 15 marca 2010, 19:08

Zastanawiam się właśnie nad wyborem szkoły jazdy i po wszystkich za i przeciw
waham się wciąż pomiędzy trzema wymienionymi: Speed, Sokół i Wilkar.
Czy mogłabym prosić osoby które robiły kurs w wyżej wymienionych ośrodkach o
jakieś opinie? Warto, nie warto? Ceny w sumie mają podobne, za Speedem w moim przypadku przemawia odległość, ale nie wiem czy w związku z tym, że większość jazd odbywa się na trasach na Hucie nie będzie problemowy za każdym razem tam dojazd z Podchorążych...Jak to wygląda w Wilkarze? bardzo proszę o pomoc
przyszly_kierowca

Postprzez mirek92m » sobota 24 kwietnia 2010, 11:11

Wczoraj zdałem egzamin łączony w krakowskim MORDzie za pierwszym podejściem. Miałem przyjemność uczyć się w szkole OSK Traffic znajdującej się przy ul. Bieżanowskiej 1a. Jest to szkoła mała, tylko jeden instruktor, ale bardzo sobie ten OSK chwalę. W 32 godziny byłem bardzo dobrze przygotowany do egzaminu, znałem wszystkie trasy egzaminacyjne w Krakowie. Instruktor bardzo miły, można pogadać, pożartować, ale również bardzo profesjonalny. Zwraca uwagę na właściwie wszystkie błedy, a robi to spokojnie, ale stanowczo by do kursanta dotarło co źle zrobił. 2 godziny dostalem zupełnie gratis. Kurs kosztował mnie 1250 zł, teraz chyba cena wynosi 1300. W jej skład wchodzi 30h teorii, praktyki, materiały szkoleniowe, badania lekarskie, egzamin wewnętrzny. Zajęcia teoretyczne naprawdę ciekawe - wykorzystanie szkolenia "elektornicznego" (filmy, slajdy itd.).
Jeszcze raz gorąco polecam :)
(4/23/10) Egzamin łączony - zdany!
(4/27/10) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
(4/30/10) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
(5/4/10) Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany
mirek92m

OSK MILA

Postprzez aga1990 » środa 12 maja 2010, 20:07

Polecam OSK MILA ul.Brogi 26 Kraków
Wspaniali instruktorzy , miła atmosfera, konsultacje w ramach ceny kursu i co najważniejsze atrakcyjna cena :D :D :D :D polecam gorąco Agnieszka
aga1990

Postprzez drowN » sobota 15 maja 2010, 20:40

Mogę z ręką na sercu polecić bezstresowy ośrodek szkolenia kierowców "LUZ", teoria na Marii Curie-Skłodowskiej niedaleko Galerii Krakowskiej więc połączenie tramwajowe czy autobusowe łatwo znaleźć, praktyka odbywa się na Kawiorach, plac na Balickiej. Szkoła właśnie zakupiła symulator - niestety już po tym jak skończyłem kurs :P W każdym razie instruktorzy tłumaczą na zajęciach wszystko bardzo jasno, można z nimi luźno porozmawiać, w końcu to "LUZ" :) Jeśli chodzi o zajęcia praktyczne to najpierw jeździmy z kilkoma różnymi instruktorami, potem możemy sobie wybrać z którym chcemy jeździć już do końca kursu. Ja niestety od razu nie wybrałem sobie najlepszego instruktora (tzn. najlepszego dla mnie :P) egzamin zdany niestety dopiero za 4 razem (w tą środę), więc miałem potem okazję pojeździć jeszcze przez 6 godzin z bardziej pasującym mi instruktorem. Samochody z silnikiem diesla, dokładnie takie jak na egzaminie, plac dobrze oświetlony, każdy może ustalić sobie wygodne terminy, jednym słowem super!
A3 1.6i 101 KM
Civic 6gen 1.4iS 90 KM + podtlenek LPG
drowN

OSK JUREX Kraków

Postprzez butterbox » środa 19 maja 2010, 19:29

OSK JUREX KRAKÓW ! www.oskjurex.net

truktorzy profesjonalni! teoria w dogodnych terminach, wszystko można zaliczyć w szybki sposób :) Polecam pana Jurka, dzięki niemu zdałam za pierwszym razem!:)
Jeździłam tylko na Toyota Yaris, nie oszukują! :)

Raty, raty, 0 % ! :) Poza tym patrzcie NA RANKINGI- są the best!
butterbox

Re: prawko

Postprzez Psikus » poniedziałek 31 maja 2010, 11:20

condek napisał(a):A jak Polecicie OSK Jantar wielu ludzi polecało mi tą szkołe.. dziś się zapisałem... chce powiedziec ze jestem totalnym zerem z zakresu samochodu... wiec powiedzcie czy to dobry wybór.. jak z jazdami zapisami i teoria.?

Zależy na kogo się trafi, ode mnie ze szkoly poszlo tam kilka osob jedni narzekali drudzy chwalili (choc tych pierwszych bylo wiecej). Najwiekszym mankamentem są terminy, czesto kurs trwa pół roku bo jazdy odbywaja sie co kilka tygodni. Jest wielu instrukotrów ale uważąj na starszego faceta - strasznie krzykliwy i grubą kobiete (teraz jezdzi chyba z teligi) niby cukiereczek cały czas chwali ale nic sie nie nauczysz.
Psikus

Postprzez julis10 » wtorek 15 czerwca 2010, 04:41

W Krakowie szczerze polecam OSK MELBA - fantastyczna atmosfera!!! Najbardziej obawiałam się podejścia instruktora - wiem, że niektórzy nie mają cierpliwości do kursantów... Przypadkiem trafiłam do OSK MELBA i okazało się, że można nauczyć się DOBRZE jeździć bez stresu i nieprzyjemnych komentarzy, a do tego zdać za pierwszym razem :D :D :D Aha i w sumie, porównując, zapłaciłam mniej niż się spodziewałam, a jazdy miałam dostosowane indywidualnie (nawet w weekend nie było problemu). Poza tym mają świetnego instruktora - już pomijam, że przeprzystojny :D , ale wygrał konkurs na INSTRUKTORA ROKU 2010! Naprawdę dobrze wydane pieniądze (a prawko odbieram jakoś za tydzień :D :D :D)
julis10

Postprzez Zieelona » środa 16 czerwca 2010, 17:41

Ja natomiast proponuje OSK ASIOR. Świetna lokalizacja { ul. Bonarka 21, obok Ronda Matecznego} co umożliwia doskonały dojazd komunikacją miejską na wykłady prowadzone w sposób jasny i przejrzysty przez pana Andrzeja - właściciela ośrodka. Instruktorem, który pomógł mi zostać asiorem dróg był pan Tadeusz, tłumaczący jasno i rzeczowo wszystkie tajemnice związane z prowadzeniem samochodu. :) Ośrodek oprócz wysoko wykwalifikowanej załogi posiada dodatkowy plus jakim jest bezproblemowe dostosowywanie się instruktora do godzin odpowiadających kursantom co dało mi ogromny komfort przy pracy na dwie zmiany. Zdałam za pierwszym razem i naprawdę polecam ten ośrodek, gdyż potrafią nauczyć ;)
Zieelona

OSK Melba

Postprzez Puffy11 » środa 16 czerwca 2010, 22:43

Z krakowskich ośrodków szkolenia mogę szczerze polecić Melbę. Ukończyłem kurs w innym środku, po czym trzykrotnie podszedłem do egzaminu i niestety nie udało mi się zdać. Nie miałem już pomysłu co zrobić, ale na szczęście znajoma, która miała podobny problem poleciła mi zmianę ośrodka na Melbę. Wziąłem 6 godzin jazd doszkalających z panią Małgorzatą i jestem bardzo zadowolony, bo nauczyłem się w tym czasie chyba więcej niż na 30 godzinnym kursie w innym ośrodku. Dzięki temu jestem już teraz szczęśliwym posiadaczem prawa jazdy. Na mój sukces wpłynęła bardzo dobra atmosfera i dobry kontakt z instruktorem. Polecam, jak chcecie to 501 178 288 8)
Puffy11

Dobra szkoła

Postprzez Monia89 » czwartek 17 czerwca 2010, 13:29

Jak wielu uczących się na prawko miałam trochę przebojów z instruktorami. Nie było ich wielu ale dwóch mnie rozczarowało pomimo polecenia. Nie każdemu to samo odpowiada ale skoro płacę to chciałabym być mile obsłużona a tu w jednym z ośrodków z Nowej Hucie chamskie odzywki, krzyki gdy mi się coś pomyliło i takie tak. Odechciało mi się jeździć i po pierwszym niezdanym egzaminie odpuściłam.Koleżanka namówiła mnie na 2 godziny w szkole jazdy Turbomax w Krakowie przy al. Kijowskiej 3. Instruktor bombowy, wzięłam więcej godzin, nauczyłam się, zdałam egzamin i co najważniejsze JEŻDŻĘ autem!!!Gorąco polecam.
Monia89

Postprzez Kula10 » czwartek 17 czerwca 2010, 23:53

Nie wiem gdzie Wam się zdarzyły takie wypadki jak opisane powyżej. Ja skończyłam kurs w "Melbie" i nie było takiego typu problemów. Jeździłam tam z bardzo miłym instruktorem, który notabene dostał ostatnio wyróżnienie i został uznany najlepszym instruktorem w Polsce. Także bardzo polecam.
Jakbyście chcieli to Dunajewskiego 6 :)
Kula10

Postprzez ella » piątek 18 czerwca 2010, 21:13

Użytkownicy piszący z tego IP
Kula10 [ 1 Post ]

studentka z Krakowa [ 1 Post ]

Puffy11 [ 1 Post ]

ella
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK