Bez sensu, głupia dyskusja... Jej przedmiot jest fajny, zachowania nie.
a) Jeśli nie znasz PoRD, to będziesz zakładać durne tematy na forum. Czy wolno zatrzymywać się na zakazie zatrzymywania się? i wszyscy będą szczęśliwi bo popiszą się fachowymi "wklejkami" prosto z PoRD, napiszą jednoznaczną odpowiedź, najlepiej trzy osoby to samo innymi słowami post pod postem. Fajnie jest, bez spinki, bo przedmiot tematu mieści się w PoRD.
b) Jeśli znasz PoRD a pytasz o coś co dalej budzi Twoje wątpliwości, bo PoRD jest w gruncie rzeczy nienapisany do końca*, to nie dowiesz się żadnych konkretów. Chociażby dlatego, że jeśli sobie wprowadzam jakieś teorie, muszę je poprzeć przepisami. Zasady logiki? Nie paaanie przepis dawaj przepis. Kolejny problem w tym że my próbujemy wyczerpać temat a niektórzy starają się udowodnić naszą głupotę. Może to zależy czy "jest się pro", nie wiem :D
* - biorąc pod uwagę zasadę "gorsze jest lepsze" albo KISS, nasze PoRD jest obecnie lepsze niż takie, które obsłużyłoby 99% sytuacji.
Ja bym zaorał to i przestał rozmawiać o przepisach, bo raz jest to prymitywne i dokarmia ludzi niemających czasu spojrzeć na PoRD, a drugim razem actually leads to nowhere
kg1956 napisał(a):I tu pewnie dochodzimy do momentu, w którym chciałbym podać powody zamieszczenia przeze mnie tego tematu. Niestety teraz wyjeżdżam. Nara!
Haha on jest pewnie ustawodawcą i chciał poznać nasze zdanie nim pojedzie starać się o wprowadzenie poprawki do PoRD. :D Niech żyje jasno zdefiniowany termin zmiany kierunku!
Jestem za wprowadzeniem samochodów z kierunkowskazem prosto a nawet do góry i w dół! gdy przekraczasz prędkość zbliżając się do progu zwalniającego, powinieneś zasygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy - oczywiście w osi pionowej! najpierw kierunkowskaz na dachu, potem gdy zaczynasz opadać, kierunkowskaz na podwoziu :) Skąd kierowcy mają wiedzieć że Twój FUREKS podlega prawom fizyki i ma zamiar powrócić na dotychczasowy tor jazdy?
To "ja się pytam". Jaki przepis popiera Waszą teorię że my nie mamy racji? :D