Przerobienie regulacji fotela (zwiększenie zakresu)

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez lith » niedziela 25 kwietnia 2010, 11:19

Albo właśnie celownik z mercedesa. Najwyżej zostaniesz posądzony o agrotuning i brak gustu, a nie łajzowatość :D
lith

Postprzez agent262 » niedziela 25 kwietnia 2010, 11:28

A może takie coś? Małe z celownikiem, wspomaganie można dołożyć we własnym zakresie. :D
agent262

Postprzez athlon » niedziela 25 kwietnia 2010, 13:12

ale teraz poprowadź sobie linię prostą od krawędzi górnej szyby do maski (nie wiem czy to dobrze wyjaśniłem, ale nwm) nawet jak bedzie miał oczy przy samym suficie, to nie wiem jak by sie starał ale i tak nie zobaczy nic na 70-80cm przed samochodem.

http://www.voila.pl/141/nc3sy/index.php?get=1&f=1
athlon

Postprzez agent262 » niedziela 25 kwietnia 2010, 13:36

To wiadome że bliżej nic nie zobaczy ale zależało mu na końcu maski. Pozatym to zdjecie dałem raczej dla żartu niż na serio :D
agent262

Postprzez BOReK » niedziela 25 kwietnia 2010, 17:59

Jak będziesz podziwiał maskę, to szybko zobaczysz jak wygląda jej skrócenie :P. Poza tym ja też jestem słabosilny i na rękę nawet sie nie siłuję, bo to sensu nie ma, a jednak jeżdżę bez wspomagania i nie mam z tym absolutnie żadnego problemu. Jak jesteś niski, to masz też krótsze ręce, więc zgodnie z regułą dźwigni masz łatwiej niż ja.

Jak chcesz widzieć maskę, to sobie spionizuj oparcie, bo to ma największe znaczenie.
BOReK

Postprzez zibi » poniedziałek 26 kwietnia 2010, 21:44

heh. kup auto z podnoszonym siedzeniem.
Znam dziewczyny ok 1,50m które w puncie nawet nie dostaja do pedałów.
ja mam 1,64 i samochodem bez odpowiedniej regulacji siedzenia jeżdzi sie po prostu żle. Grunt to wygoda.

Albo trzeba kupić traktor. Wtedy wszystko dobrze widać z góry.
zibi

Postprzez Mariusz005 » piątek 07 maja 2010, 19:59

Jak ci przeszkadza to że nie widzisz maski, to kup sobie ciągnik siodłowy.
Wtedy będziesz widział wszystkie auta z góry. W tych nowszych ciągnikach siodłowych masz nawet specjalne lusterko. Dzięki takiemu lusterku panowie w TIRach mogą widzieć nawet swój przedni zderzak.

A tak poza tym to nie wiem po co Ci widzieć maskę auta. Nawet jeśli był byś wysoki, to i tak w większości aut nie będziesz widział swojej maski.
Ja mam 186 wzrostu i pomimo że jestem wysoki, to i tak nie widzę maski swojego auta. I nie potrzebuję widzieć maski. Wystarcza mi to że nabrałem wyczucia do swojego auta i nie widząc maski potrafię parkować z dokładnością co do kilku centymetrów.
Mariusz005

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne