skierowanie na badania lekarskie- podczas egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

skierowanie na badania lekarskie- podczas egzaminu

Postprzez adam_wroc78 » środa 21 kwietnia 2010, 00:55

witam to mój pierwszy post mam na imię Adam, podczas oblanego egzaminu na placu puściły mi nerwy - i egzaminator- miał uzasadnione powody- by skierować mnie na badania mam w związku z tym pytania
co mi grozi jeśli nie stawię się na badania do DWOMP (500 zł) w ciągu przepisowych 30 dni
czy odwołanie się od tej decyzji grozi jakimiś skutkiem?
czy spotkał się ktoś z Was juz czymś takim? jesli tak niech skreśli kilka słów tutaj
ps częściej spotykam się ze skierowaniem po prowadzeniu na podwójnym gazie bądź za punkty
grand dont comes for free
adam_wroc78

Postprzez WOJO » środa 21 kwietnia 2010, 09:51

Domyślam się, że uszkodziłeś sobie rękę lub nogę podczas tego egzaminu i dlatego te uzasadnione podstawy do skierowania na badania lekarskie ? :)
Następnym razem użyj rozumu w połączeniu z mięśniami - klucz do kół gdzieś tam powinien być...:)
A tak zupełnie poważnie - dostałeś skierowanie na badania psychologiczne czy lekarskie ?
Nie masz obowiązku wykonywać badań w tym konkretnym ośrodku. Jeżeli dobrze zrozumiałem, koszt badań (500 zł) też jest z kosmosu.
Maksymalne stawki masz w Dz.U. 2004 nr 2 poz. 15. Możesz je wykonać (niestety na swój koszt) w dowolnej placówce wykonującej badania psychologiczne kandydatów na kierowców.
WOJO

Postprzez adam_wroc78 » czwartek 22 kwietnia 2010, 01:55

wpadłem w lekką panikę i rozplakałem się;
kazał mi uspokoić się ale ja nie mogłem- to już chyba 7 raz był;
chciałem iść sobie jak najszybciej- powiedzialem mu- może by było lepiej gdbym naładowany emocjami, zanim wypisał mi, skądinąd niepotrzebny mi świstek, wyszedł spokojnie ze słowem do widzenia panu miłego dnia
skierowanie na badania lekarskie; napisał, że przejawiałem agresję- raczej pod tym względem się kontrolowałem
to głupie bo nigdy wcześniej tak się nie zachowywałem
[edit]
Na badanie nalezy zgłosić się:

* osobiście
* z kompletem dokumentów,
* o godz. 8.00 -rano
* przed posiłkiem,
* w przypadku wady wzroku- z okularami/ szkłami kontaktowymi

Czas badania około 5 godzin

Koszt badania:

* badanie lekarskie: 300 zł
* badanie psychologiczne: 120 zł
Ostatnio zmieniony czwartek 22 kwietnia 2010, 09:33 przez adam_wroc78, łącznie zmieniany 1 raz
grand dont comes for free
adam_wroc78

Postprzez WOJO » czwartek 22 kwietnia 2010, 08:25

adam_wroc78 napisał(a):skierowanie na badania lekarskie; napisał, że przejawiałem agresję- raczej pod tym względem się kontrolowałem
to głupie bo nigdy wcześniej tak się nie zachowywałem
badania kosztują 420 + powiedzieli, że psychologiczne wykonuje się osobno

Moja propozycja może wydać Ci się głupia, jednak spróbuj zobaczyć film ze sobą w roli głównej. Zdarza się w niektórych WORDach, że pozwalają na oglądanie,nie wymagając pisania skargi na egzaminatora. Warto czasem spojrzeć na siebie z boku i na chłodno ocenić swoje zachowanie. Razem z Tobą film ten obejży pewnie egzaminator nadzorujący i rozmowa z Nim powinna Ci dać pewne pojęcie, czy rzeczywiście badania (i jakie) są wymagane. Czasem WORD zatrudnia także psychologa, może warto by także on/ona obejżała ten film razem z Tobą. Stres wyzwala w nas różne reakcje i warto się zastanowić wcześniej nad tym, jak go uniknąć. Co do kosztów, to jak pisałem wcześniej opierając się na podanym rozporządzeniu koszt badania lekarskiego nie może przekroczyć 300 zł. Zrób badanie gdzieś, gdzie będzie taniej - będzie ważne tak samo, jak z proponowanego przez egzaminatora ośrodka.
WOJO

Powrót do Egzamin na prawo jazdy