to chyba normalne że po kolizji powinienes zrobić przegląd.
Po kazdej kolizji?? Nie, to nie jest normalne :P
miałeś podać mi minusy, napisałeś ze podasz kilka, nie podałeś zadnego.
Wydaje mi sie, ze jednak jakies wymienilem:
Bezcelowe czekanie na policje jest minusem.
Nawet nie bedac sprawca mozna dostac mandat za przerozne rzeczy. Mozna stracic dowod rej. blahe uszkodzenie.
Malo? Jak zatrzyma Cie policja za przekroczenie predkosci to powiesz "Panie policjancie, tylko za predkosc? Oplacalo sie Panu? Pan jeszcze dorzuci brak pasow i korzystanie z telefonu, bo sama predkosc to malo"??
Czekanie jest minusem. W zaleznosci od sytuacji, miejsca i czasu mozna nawet minuty nie czekac, a moze byc sytuacja, ze bedziemy czekali kilka godziny.
Dla mnie jest to wystarczajacym minusem, aby sie zniechecic do wzywania policji jesli nie jest to potrzebne.
no skoro od kazdego mandatu to tym bardziej od jakiegos smiesznego oswiadczenia.
Smiem twierdzic, ze jest odwrotnie.
Od mandatu mozesz sie odwolac bez jakiegokolwiek "ale". Ustawa przewiduje, ze masz takie prawo i koniec.
Oswiadczenia nie uniewaznisz ot tak. W wiekszosci przypadkow musialbys poswiadczyc nieprawde (co jest karalne), ze "byles niespelna umyslu" lub sporzadzales oswiadczenie pod wplywem % (ale to z oczywistych powodow odpada :P ) lub cos w ten desen.
Wiec "legalnie" jak najbardziej latwiej odwolac sie od mandatu, niz udowadniac, ze cos nie tak jest z oswiadczeniem.
Umowe kupna sprzedazy auta mozesz napisac na kolanie i jakos jest wazna. To, ze oswiadczenie jest sporzadzane odrecznie nie znaczy, ze nic nie znaczy.
Bo chyba w takich kategoriach to traktujesz, ze kazde oswiadczenie jest nic nie warte, a tak nie jest.
Kiedy? Shocked Że był taki pomysł, to wiem, ale pierwsze słyszę, że to kiedykolwiek obowiązywało.
No to malo slyszales w tym temacie ;)
A kiedy - sprawdz sobie, mi sie szukac nie chce, bo do niczego mnie to potrzebne nie jest ;)
Ludzie po kilka godzin na policję czekali...
...
Muszę sprostować (pamięć jednak zawodna jest) - "rekordziści" nawet dwa dni czekali...
Toz to malo!
Wzywajmy wszyscy do wszystkiego policje! Przeciez tylko "chwilke" sie czeka, a policja przeciez nie ma nic lepszego do robienia.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków