Pajejek napisał(a):A przy znaku C-12 nie zmieniasz kierunku jazdy kiedy zjeżdżasz z ronda? Zależy to tylko i wyłącznie od budowy ronda... czasem zmieniam, czasem - ja tutaj - nie zmieniam Przecież na znaku wyraźnie jest zaznaczony kierunek jazdy (wokoło wyspy) a zatem jeżeli nie jedziesz zgodnie z tym co na znaku "narysowane" to ten kierunek zmieniasz.Ogólnie twierdzenie w miarę słuszne... Na znaku masz pokazane, że masz próbując objeżdżać wyspę kręcić się w lewo... Tam nie ma wskazanej jazdy prosto.. Więc jadąc wokół wyspy robisz to z lewym kierunkowskazem.. Wyjeżdżając z ronda prosto wyłączasz lewy Wyjeżdżając w prawo - przełączasz ten lewy w pewnym momencie na prawy. Tak jak mówiłem - kwestia prawego uzależniona od konstrukcji ronda Jeżeli więc zmieniasz kierunek jazdy to masz obowiązek zbliżyć się w tym przypadku do prawej krawędzi jezdni. Ma tu zastosowanie art. 22 ust.2. pkt 1.Tylko w sytuacji, gdybym wyjeżdżał w prawo. Tutaj akurat wyjeżdżasz prosto, więc sorry, ale artykuł tej sytuacji nie dotyczy... (...)
Ogólnie to w twoim rozumowaniu pokutuje błędne założenie obrane na początku...
Nie wiem skąd ono się bierze i walczę z nim ( nie tylko ja :D ) w każdym temacie o rondach
To wg mnie bzdurne założenie, wygląda tak :
Tłumacząc słownie : Po rondzie jeździ się prosto, a wyjeżdża w prawo...
Z tego jechania prosto nijak się nie da ronda zrobić, ale dla wielu to chyba nieistotny szczegół....
Poprawnym podejściem jest założenie inne :
Po rondzie jedzie się w lewo, a wyjeżdża w prawo lub na wprost.
I ilustracja do tego:
Prawda, że na tych rysunkach widać, że rozmawiamy o rondach, a na tym pierwszym nie ??
Mam nadzieję, że teraz już rozumiesz o czym mówię...