przez wojtek m » niedziela 21 marca 2010, 12:52
Panowie mam kilka pytań, na które nie do końca jestem pewny odpowiedzi. proszę o pomoc i ewentualne krótkie uzasadnienie dlaczego tak:
1. znak zakazu postoju nie dotyczy;
a)osoby niepełnosprawnej i osób przewożących takie osoby
b)znaku P19
c) znaku P20
2. egzaminator na koniec egzaminu teoretycznego przy wykorzystaniu KUE;
a) podaje wynik egzaminu
b) drukuje arkusz odpowiedzi na życzenie osoby, która zakończyła egzamin z wynikiem pozytywnym
c)może wydrukować listę osób przeegzaminowanych, którą wypełnia podpisuje i podbija pieczątką
3.Dpouszczalan prędkość pojazdu samochodowego z liczbą miejsc do 9 osób na drodze jednojezdniowej o dwóch pasach ruchu w każdym kierunku wynosi;
a) 90 km/h jeżeli nie ma żadnych ograniczeń
b)w terenie zabudowanym za znakiem B-33 60 km /h -właśnie z taką prędkością
c) na drodze ekspresowej 110 km/h
4.ilość godzin kursu teoretycznego , jakie mogą być wpisane do zaświadczenia o ukończeniu kursu w przypadku szkolenia na 2 kat. prawa jazdy ;
a) 20+30 h
b) 30+20 h
c)10 + 20 h
5.Widząc włączający się do ruchu autobus szkolny kierujący powinien;
a) zwolnić w razie potrzeby
b) zwolnić w każdym przypadku
c) zawsze zatrzymać się
6. znak strefa płatnego parkowania D-44 nie obowiązuje;
a) osób posiadających karty parkingowe "zerowe"
b) jednostek (pogotowia, policji)
c) wszystkich osób niepełnosprawnych
W tym pytaniu chodzi mi głownie o odp. B, jezeli ich nie dotyczy to na jakiej podstawie, czy oni mają kart wudawane z "urzędu"
7. kierującemu samochodem osobowym zabrania się m.in.;
a)przewożenia na przednim siedzeniu poza specjalnym fotelikiem ochronnym dziecka w wieku do 12 lat
b) przewożenia dziecka w wieku do 12 lat na tylnym siedzeniu poza specjalnym fotelikiem ochronnym , jezeli pojazd nie jest wyposażony w apsy bezpieczeństwa
c) przewożenia dziecka w wieku do 10 lat poza specjalnym fotelikiem ochronnym na tylnym siedzeniu
Ostatnio zmieniony niedziela 21 marca 2010, 13:10 przez
wojtek m, łącznie zmieniany 1 raz