Jak liczą v. 2.0

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Jak liczą v. 2.0

Postprzez niunia » poniedziałek 23 sierpnia 2004, 00:06

Chciałam się dopisać do tematu "Jak liczą", ale okazało się, że jest zamknięty... :(
A mam pytanie właśnie: jak liczą - te pół roku ważności egzaminu teoretycznego. Tzn: teoria kończy mi się 26 września ("mi" oczywiście w przenośni), najbliższy (trzeci) praktyczny mam 31 sierpnia. Powiedzmy, że go znów obleję, wtedy oczywiście obowiązkowe 5 godzin... Na kolejny egzamin idę się zapisać, dajmy na to, 5 września. Przy obecnych terminach kolejny praktyczny mam wyznaczony na - 5 października.
No i co? 5 października mój egzamin teoretyczny będzie już nieważny, ale w momencie zapisywania jest aktualny. Czy muszę się od razu zapisywać na teorię, mimo że w zasadzie jeszcze nie wygasła...?!
Czy ktoś się w tym orientuje?! Innymi słowy - na jaki wydatek się nastawiać...?
Ja mam wiarę, ty masz szybki wóz...
niunia

Re: Jak liczą v. 2.0

Postprzez sharky » poniedziałek 23 sierpnia 2004, 01:49

niunia napisał(a):Powiedzmy, że go znów obleję

Oj nie mow tak, mow sobie ze zdasz :)

niunia napisał(a):Na kolejny egzamin idę się zapisać, dajmy na to, 5 września. Przy obecnych terminach kolejny praktyczny mam wyznaczony na - 5 października.
No i co? 5 października mój egzamin teoretyczny będzie już nieważny, ale w momencie zapisywania jest aktualny. Czy muszę się od razu zapisywać na teorię, mimo że w zasadzie jeszcze nie wygasła...?!
Czy ktoś się w tym orientuje?! Innymi słowy - na jaki wydatek się nastawiać...?

Wydaje mi sie ze bedziesz musiala zapisac sie na teorie i praktyke.

Jest jeszcze jedna mozliwosc :) "Pani w okienku" moze ci pojsc na renke i zapisac cie na egzamin tuz przed "wygasnieciem" teorii.
Obrazek
sharky

Postprzez niunia » poniedziałek 23 sierpnia 2004, 09:32

sharky napisał(a):
niunia napisał(a):Powiedzmy, że go znów obleję

Oj nie mow tak, mow sobie ze zdasz :)

He :) Tak naprawdę to chodzi o moją koleżankę, pisałam "ja" bo nie chciało mi się kombinować z gramatyką. Ja już zdałam :), a co do niej nie mam pewności. Ale dzięki za wsparcie, przekażę jej :wink:

sharky napisał(a): "Pani w okienku" moze ci pojsc na renke i zapisac cie na egzamin tuz przed "wygasnieciem" teorii.

Widziałaś kiedyś, żeby jakakolwiek pani w jakimkolwiek okienku szła komukolwiek na rękę :?: :( Przecież oni zarobią więcej na "moim" podwójnym egzaminie...
Dzięki. A może ktoś jeszcze był kiedyś w takiej sytuacji i może się podzielić doświadczeniem...?
Ja mam wiarę, ty masz szybki wóz...
niunia

Postprzez ella » poniedziałek 23 sierpnia 2004, 10:05

Jeżeli nie zda to rzeczywiście będzie musiała jeszcze raz zdawać teorię. Ustawowy termin zapisu na egzamin to do 30 dni. Chyba, że się zmniejszą juz kolejki.
ella
Moderator

Postprzez sharky » poniedziałek 23 sierpnia 2004, 16:22

niunia napisał(a):Widziałaś kiedyś, żeby jakakolwiek pani w jakimkolwiek okienku szła komukolwiek na rękę :?: :( Przecież oni zarobią więcej na "moim" podwójnym egzaminie...

Widziec to niestety nie widzialam :wink: Ale mama mi mowila ze raz przelozyli jej egzamin na tydzien wczesniej, wlasnei w zwiazku z "wygasajaca" teroia :) No ale bylo to juz z 8 lat temu... :)
Obrazek
sharky

Powrót do Egzamin na prawo jazdy