przez chantal » poniedziałek 15 marca 2010, 21:10
przez WOJO » poniedziałek 15 marca 2010, 21:20
chantal napisał(a):Urwała mi się dziś linka od hamulca ręcznego,zablokowały się tylne koła,nie mogłam ruszyc ani do przodu ani do tyłu.Na szczęście było to na parkingu,więc znalazły się osoby które podążyły z pomocą :) wypchnęli mnie w tył i jakoś udało się pojechac.Mam teraz takie pytanie:mój mechanik założy mi nową linke dopiero pod koniec tygodnia,czy mogę jeżdzic bez linki?czy możliwe jest że znowu zablokują się koła?i dlaczego one się blokują?
przez marcij » poniedziałek 15 marca 2010, 21:48
przez chantal » poniedziałek 15 marca 2010, 22:33
przez qwer0 » wtorek 16 marca 2010, 11:40
Jeżeli natomiast koła nie są zablokowane , to ja od 1.5 roku jeżdże bez ręcznego i było może kilka sytuacji , w których by się przydał , ale też niezbędny nie był.
przez marcij » wtorek 16 marca 2010, 14:54
qwer0 napisał(a):Jeżeli natomiast koła nie są zablokowane , to ja od 1.5 roku jeżdże bez ręcznego i było może kilka sytuacji , w których by się przydał , ale też niezbędny nie był.
Nie byl niezbedny na technicznym badaniu okresowym?
przez WOJO » wtorek 16 marca 2010, 17:44
marcij napisał(a):Wyrazilem ogromne zdziwinie , "jak to mozliwe , zeby nie dzialal , jak przeciez dzialal jak zaciagalem", i mily pan kazal to zrobic przy najblizszej okazji.
przez mat4u » wtorek 16 marca 2010, 22:20
chantal napisał(a):nie jestem pewna że jest urwana ale hamulec lata i dlatego nie dotykam go nawet bo się boję że znowu coś sie zablokuje.
przez chantal » środa 24 marca 2010, 13:41
przez marcij » środa 24 marca 2010, 21:33
chantal napisał(a):Mój mechanik ciągle nie zrobił mi tej linki,mówi że nie ma czasu itd.Niedlugo mąż wraca z zagranicy i mam pytanie,czy samemu można wymienic?czy potrzebny jest kanał?i jeszcze jedno,bo jeżdże tak codziennie i czy może się coś stac w czasie jazdy?np.czy koła mogą się zablokowac?w czasie jazdy?