czarne tablice rejestracyjne

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

czarne tablice rejestracyjne

Postprzez kan » środa 10 marca 2010, 21:11

Mam zapytanie bo róznie słysze od róznych osób. Mam starego golfa IV. Kupiony w 1997 roku nowy kiedy to dostałem jeszcze czarne tablice rejestracyjne. Auto planuje się pozbyc ponieważ male jest i kupić coś większego ale w między czasie skończył się przegląd w nim. Jak pojechałem na stacje diagnostyczną na przegląd okresowy okazało się że w dowodzie rejestracyjnym skończyły się miejsca na wpisy i trzeba dowod wymienić. I stąd moje pytanie czy jak pojade wymienić dowód rejestracyjny to każą mi wymienić też tablice na białe ?? Nie będe ukrywał ze wolałbym nie inwestować w to auto 250zł czy ile tam jest aby tablice rejestracyjne dostać nowe i aby zaraz nowy właściciel i tak je zmieniał. Czy jest możliwośc wymienić dowód na nowy aby stare tablice zostały ?? Nowy właściciel niech sobie je wymieni na nowe w/g mnie. Dodam ze wcześniej auto raz miało przeskok i 3 lata przegląd nie był robiony ponieważ nie uzytkowałem go , a drugi raz mi się zdarzyło ze rok po terminie zrobiłem nastepny bo auto stało cały czas nieuzytkowane w garazu. Więc wsumie jak jest tam w dowodzie 6 miejsc to zapełnione są wszystkie , wcześniej zmieniałem dowód w 2000 roku z powodu zmiany adresu zamieszkania i wtedy tablic mi nie zmienili i zostały te same pomimo ze juz biale były, a jak to wygląda teraz ??
kan

Postprzez szerszon » środa 10 marca 2010, 21:14

Wymieniałem dowód z powodu braku miejsca i nie bylo mowy o zmianie tablic.dalej jezdziłem na czarnych.
szerszon

Postprzez sterciu » środa 10 marca 2010, 21:28

Nie musisz wymieniac tablic, dopuki auto jest zarejestrowane na Ciebie mozesz jezdzic na czarnych i musza wymienic dowod bez wymiany tablic.

Ja do niedawna tez miałem czarne , wymieniłem tylko dlatego ze oblazly do tego stopnia ze nie czytelne się zrobiły. Ale wymieniałem wcześniej dowód też i talic nigdy nie wymieniałem , ale raz mi kobieta w okienku chciala wmówić ze musze wymienic . Nie obeszło się bez kierownika który naprostował ją i wytłumaczył jej że nie ma nigdzie napisane ze trzeba wymieniać tablice przy wymianie dowodu. No chyba ze właściciel chce nowe to co innego.
sterciu

Powrót do Porady techniczne