przez kan » środa 10 marca 2010, 21:11
Mam zapytanie bo róznie słysze od róznych osób. Mam starego golfa IV. Kupiony w 1997 roku nowy kiedy to dostałem jeszcze czarne tablice rejestracyjne. Auto planuje się pozbyc ponieważ male jest i kupić coś większego ale w między czasie skończył się przegląd w nim. Jak pojechałem na stacje diagnostyczną na przegląd okresowy okazało się że w dowodzie rejestracyjnym skończyły się miejsca na wpisy i trzeba dowod wymienić. I stąd moje pytanie czy jak pojade wymienić dowód rejestracyjny to każą mi wymienić też tablice na białe ?? Nie będe ukrywał ze wolałbym nie inwestować w to auto 250zł czy ile tam jest aby tablice rejestracyjne dostać nowe i aby zaraz nowy właściciel i tak je zmieniał. Czy jest możliwośc wymienić dowód na nowy aby stare tablice zostały ?? Nowy właściciel niech sobie je wymieni na nowe w/g mnie. Dodam ze wcześniej auto raz miało przeskok i 3 lata przegląd nie był robiony ponieważ nie uzytkowałem go , a drugi raz mi się zdarzyło ze rok po terminie zrobiłem nastepny bo auto stało cały czas nieuzytkowane w garazu. Więc wsumie jak jest tam w dowodzie 6 miejsc to zapełnione są wszystkie , wcześniej zmieniałem dowód w 2000 roku z powodu zmiany adresu zamieszkania i wtedy tablic mi nie zmienili i zostały te same pomimo ze juz biale były, a jak to wygląda teraz ??