Pytania z egzaminu

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez wojtek m » środa 10 marca 2010, 10:40

[quote="BlueDevil"]1. B
2. B
3. B sam juz napisales co nie tak z tym pytaniem
4. A
5. ABC
6. B
7. B ale o zolnierzach juz nie ma pytan
8. B
9. B "doslownie" tylko B
10. B

Blu devil dlaczego w pyt. nr 2 Slamyr-a dałeś odp B, jeżeli w instrukcji jest napisane , że listę drukujemy przy wykorzystaniu klawisza "lista osób na egzamin" natomiast klawisz "Decyzja egzamiantora" -należy podjąć decyzję i wpisać uwagę lub wpisać uzasadnienie bez decyzji Myślę zże tutaj poprawna jest odpo c a nie B. co o tym sądzisz ?
wojtek m

Postprzez slamyr » środa 10 marca 2010, 10:40

Dziękuję X_man ;) W pytaniu o zaparowane szyby zaznaczyłem odpowiedź A, czyli, że mają wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Niestety nie pamiętam jaka była prawidłowa odpowiedź, ale sądzę, że właśnie A ;)
slamyr

odp

Postprzez rusel » środa 10 marca 2010, 10:46

oskbelfer wiem ze niczemu nie dowodzi, niczemu nie zaprzecza, niczego w tym temacie nie stwierdzam na 100% bo nie mam pewnosci,
szkoda tylko ze to pytanie ciagle pojawia sie na egzaminie, wszyscy nad tym dyskutuja i nikt nie jest w stanie potwierdzic jaka jest ostateczna odpowiedz i to denerwuje....
rusel

Postprzez wojtek m » środa 10 marca 2010, 11:24

tnc1007 napisał(a):Dopuszczalna prędkość pojazdu osobowego z liczbą miejsc do 9 osób na drodze jednojezdniowej o dwóch pasach ruchu w każdym kierunku wynosi:
a) 90km/h jeżeli nie ma żadnych ograniczeń,
b) w terenie zabudowanym za znakiem B-33 60 km/h właśnie z tą prędkością,
c) na drodze ekspresowej 110 km/h.

Wg mnie poprawne to:
a) i b)
ale zastanawiam się nad (b) - co może wykluczyć te odpowiedz.

Myślę że tylko A, tu nie mówi się o pojeździe samochodowym , tylko o pojeździe a poza tym czy samochód osobowy nie może mieć urządzenia wystającego do przodu na o,5 m , tu nie jest dokładnie sprecyzowany jaki pojazd, dlatego myślę że A
wojtek m

Postprzez Pajejek » środa 10 marca 2010, 11:32

BlueDevil napisał(a):bo w B pisze ze ma wlaczone swiatla mijania, a rownie dobrze moze miec drogowe
To znaczy, że taki pojazd nie jest pojazdem uprzywilejowanym? E.. Dla mnie jak najbardziej odpowiedź B jest prawidłowa. Natomiast zastanawiałbym się nad odpowiedzią C ponieważ właśnie w niej nie ma mowy o światłach mijania lub drogowych.
Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.
Cyceron.
Pajejek

Postprzez wojtek m » środa 10 marca 2010, 11:49

Pajejek napisał(a):
BlueDevil napisał(a):bo w B pisze ze ma wlaczone swiatla mijania, a rownie dobrze moze miec drogowe
To znaczy, że taki pojazd nie jest pojazdem uprzywilejowanym? E.. Dla mnie jak najbardziej odpowiedź B jest prawidłowa. Natomiast zastanawiałbym się nad odpowiedzią C ponieważ właśnie w niej nie ma mowy o światłach mijania lub drogowych.

popieram cię Pajejek w prd art 53,2,3 jest napisane światła drogowe lub mijania czyli albo jedne albo drugie, tutaj są mijania i spełniają warunek a więz moze , jęzeli chodzi o C pytanie z serii " co autor miał na myśli" jęzeli brać pod uwagę art 53 pkt 2 ppkt 2 to również C
wojtek m

Postprzez slamyr » środa 10 marca 2010, 12:00

Na egzaminie w pytaniu 7 zaznaczyłem odpowiedź BC. Niestety nie pamiętam czy była to odpowiedź prawidłowa.
slamyr

Postprzez BlueDevil » środa 10 marca 2010, 13:14

oskbelfer sam piszesz glupoty, moja odp BC na pytanie z abs jest poprawna, poraz setny ci sugeruje zebys w tej sprawie interweniowal w ministerstwie infrastruktury, albo napisal wlasna publikacje, wtedy moze na jej podstawie zmienia poprawne odpowiedzi
nigdzie nie napisalem ze jestm zdziowiony odp o hamowanie, sam napisalem ze sa wprost wymienione w przepisach, zaznaczylem c bo znam nature pytan z weryfikacji, slamyr odp ze AB jest poprawne i tyle

co do swiatel mijania, przeczytajcie pytanie dokladnie,
pod warunkiem ze... ma wlczone swiatla mijania, jesli to zaznaczycie to znaczy ze jak ma wlaczone swiatla drogowe to juz nie??
warunkiem w czasie kiedy pojazd sie porusza jest: sygnal swietlny, sygnal dzwiekowy, swiatla mijania lub drogowe
tylko c jest poprawne bo po zatrzymaniu<postoj> moze wylaczyc sygnal dzwiekowy
BlueDevil

Postprzez cman » środa 10 marca 2010, 13:20

Kierujący pojazdem uprzywilejowany podczas akcji związanej z zapewnieniem porządku publicznego pod warunkiem zachowania szczególnej ostrożności może nie stosować się do przepisów o ruchu pojazdów, gdy wysyła sygnał świetlny i dźwiękowy oraz ma włączone światła mijania.

Kierujący pojazdem uprzywilejowany podczas akcji związanej z zapewnieniem porządku publicznego pod warunkiem zachowania szczególnej ostrożności może nie stosować się do przepisów o ruchu pojazdów, gdy wysyła sygnał świetlny i dźwiękowy oraz ma włączone światła drogowe.

Czy którekolwiek ze zdań jest nieprawdziwe albo czy zdania się wykluczają?
cman

Postprzez BlueDevil » środa 10 marca 2010, 13:26

wojtek m napisał(a):
BlueDevil napisał(a):1. B
2. B
3. B sam juz napisales co nie tak z tym pytaniem
4. A
5. ABC
6. B
7. B ale o zolnierzach juz nie ma pytan
8. B
9. B "doslownie" tylko B
10. B

Blu devil dlaczego w pyt. nr 2 Slamyr-a dałeś odp B, jeżeli w instrukcji jest napisane , że listę drukujemy przy wykorzystaniu klawisza "lista osób na egzamin" natomiast klawisz "Decyzja egzamiantora" -należy podjąć decyzję i wpisać uwagę lub wpisać uzasadnienie bez decyzji Myślę zże tutaj poprawna jest odpo c a nie B. co o tym sądzisz ?

wklej to pytanie z odpowiedziami bo nie moge znalesc, 2gie jest o przyczepe albo o hamowanie
BlueDevil

Postprzez BlueDevil » środa 10 marca 2010, 13:32

cman napisał(a):Kierujący pojazdem uprzywilejowany podczas akcji związanej z zapewnieniem porządku publicznego pod warunkiem zachowania szczególnej ostrożności może nie stosować się do przepisów o ruchu pojazdów, gdy wysyła sygnał świetlny i dźwiękowy oraz ma włączone światła mijania.

Kierujący pojazdem uprzywilejowany podczas akcji związanej z zapewnieniem porządku publicznego pod warunkiem zachowania szczególnej ostrożności może nie stosować się do przepisów o ruchu pojazdów, gdy wysyła sygnał świetlny i dźwiękowy oraz ma włączone światła drogowe.

Czy którekolwiek ze zdań jest nieprawdziwe albo czy zdania się wykluczają?

oba zdania sa prawdziwe i sie nie wykluczaja, dla tego wlasnie NIE zaznaczamy odp B, poniewaz zaznaczenie odp B jako prawidlowej oznaczac bedzie ze tylko pierwsze zdanie jest prawdziwe a drugie juz nie
BlueDevil

Postprzez wojtek m » środa 10 marca 2010, 13:38

wklej to pytanie z odpowiedziami bo nie moge znalesc, 2gie jest o przyczepe albo o hamowanie[/quote]

1. Wciśnięcie klawisza „Decyzja egzaminatora”:
a) powoduje zniknięcie listy;
b) można wydrukować listę;
c) trzeba podjąć decyzję.
Sorki chodzi oczywiście o pytanie nr 1 ze str 30tej.
wojtek m

Postprzez scorpio44 » środa 10 marca 2010, 13:40

BlueDevil ==> zastanawiam się, jak zdałeś egzamin teoretyczny na prawo jazdy. :) Kierując się taką logiką, popełniłbyś masę błędów.
scorpio44

Postprzez Pajejek » środa 10 marca 2010, 13:44

BlueDevil napisał(a):oba zdania sa prawdziwe i sie nie wykluczaja, dla tego wlasnie NIE zaznaczamy odp B, poniewaz zaznaczenie odp B jako prawidlowej oznaczac bedzie ze tylko pierwsze zdanie jest prawdziwe a drugie juz nie
Tu nie chodzi o zdania, które przytoczył cman. Tylko o to czy pojazd z odp. B tego pytania jest pojazdem uprzywilejowanym? BlueDevil odpowiedz na to pytanie.
Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.
Cyceron.
Pajejek

Postprzez BlueDevil » środa 10 marca 2010, 14:27

dzieki scorpio44 :wink:
dla tego zdawalnosc teorii na prawko jest na poziomie 90% a teorii na weryfikacji 10%
pojazd w odb B jest pojazdem uprzywilejowanym TAK jest nim, co z tego, a jadacy na drogowych juz nie jest?? pytanie sprawdza znajomosc przepisow, a w nich pisze ze swiatla mijania lub drogowe,
jak chcecie zaznaczajcie BC, ja bym zaznaczyl tylko C

1. Wciśnięcie klawisza „Decyzja egzaminatora”:
a) powoduje zniknięcie listy;
b) można wydrukować listę;
c) trzeba podjąć decyzję.

zielony klawisz <brak decyzji>, wcale nie musisz podejmowac, mozesz sie wycofac, w pytaniu pisze tylko wcisniecie klawisza, masz do wyboru <decyzja>, <katalog uwag>, <brak decyzji>
BlueDevil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów