Witam serdecznie,
Jeżdżę sobie ostatnio Astra F - wczoraj jechałem za jakąś ciężarówką i wpadłem za nią w jakąś dziurę na drodze - obejma na tłumik końcowy była pewnie lekko "zużyta" dlatego puściła a sam tłumik końcowy uderzył o asfalt i oderwał się od tej rury idącej w kierunku silnika przy samej tej "puszcze" nie wiem jak to się nazywa to podłużne lekko okrągłe; mam takie pytanie czy można jeździć bez tego tłumika?
Pytam ponieważ pożyczyłem siostrze kasę na płytki do domu odda mi za kilka dni a w tej chwili mam tyle kasy co w baku zatankowanym do pełna a jakoś na uczelnię i do pracy którą kończę o 1 , 2 w nocy muszę jeździć.
Jako tako troszeczkę głośniej auto chodzi - chociaż nie wiele i troszkę bardziej dymi - jest to w przepisach gdzieś uregulowane? Bo nie chciałbym płacić za to jeszcze - jeśli nie to będę musiał pożyczać auto od mamy a tego nie lubię.
Ewentualnie bo tak się nie znam za bardzo widzę że te tłumiki końcowe są w różnych cenach - ma to wpływ na własciwości jezdne jaki tłumik końcowy zakupię?
Pozdrawiam serdecznie.