Instruktor z własna działalnością

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Instruktor z własna działalnością

Postprzez marcin.pl » wtorek 09 lutego 2010, 22:32

Chciałbym założyc własna działalność gospodarczą jako instruktor NJ (nie mylić z otwarciem własnego OSK, bo na to mnie na razienie stać) i nie wiem co w takim przypadku wpisać do KRS-u: usługi instruktora nauki jazdy, szkolenie kierowców w zakresie prawa jzdy, nauka jazdy czy może jeszcze jakos inaczej....

Za wszelką pomoc dziękuję
Pozdrawiam!
Marcin
marcin.pl

Postprzez x098 » środa 10 lutego 2010, 08:43

A jakie usługi i dla kogo chciałbyś świadczyć, jako osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą?
Rozumiem że, jesteś instruktorem nauki jazdy?
Jeżeli tak to zapewne znasz Dz.u nr. 217 oraz ustawę.

Jeśli chcesz wynajmować swe usługi dla osk bez wiązania się z którymś umową o prace, to jest coś takiego jak umowa o dzieło.
Nie mówię czego nie myślę, mówię co myślę.
x098

Re: Instruktor z własna działalnością

Postprzez tristan » środa 10 lutego 2010, 12:34

marcin.pl napisał(a):Chciałbym założyc własna działalność gospodarczą jako instruktor NJ (nie mylić z otwarciem własnego OSK, bo na to mnie na razienie stać) i nie wiem co w takim przypadku wpisać do KRS-u: usługi instruktora nauki jazdy, szkolenie kierowców w zakresie prawa jzdy, nauka jazdy czy może jeszcze jakos inaczej....

Za wszelką pomoc dziękuję

A rejestrujesz ZOO? Bo do KRS to chyba to się wpisuje. To nie pomogę. Ja mam zwykłą działalność gospodarczą zarejestrowaną w EDG i tam podawałem kod PKD: 85.53.Z Pozaszkolne formy edukacji z zakresu nauki jazdy i politażu.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez marcin.pl » środa 10 lutego 2010, 17:33

dzięki tristan za wyjaśnienia, bo do tej pory nawet nie wiedziałem gdzie i czego szukać.
Pozdrawiam!
Marcin
marcin.pl

Postprzez wojciech1962 » niedziela 21 lutego 2010, 21:19

Zrób tak jak pisał Tristan. Idź do swojej Gminy i załóż działalność gospodarczą pod nazwą np. "Instruktor nauki jazdy Marcin.pl" i już.
W związku z tym, że jest jak jest to ja jestem jaki jestem.
wojciech1962

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów