Jak zamknąć tylne drzwi?

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Jak zamknąć tylne drzwi?

Postprzez Altruista86 » sobota 20 lutego 2010, 22:21

Witam

Po stłuczce opisanej w http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23069
Dzisiaj pojawił się pewien problem.
Poszedłem dziś odwiedzić autko :P
Gdy z niego wyszedłem i chciałem na pilot je zamknąć NIC się nie stało!
W miejscu gdzie mruga światełko od alarmu świeciło się tylko jak naciskałem guzik na pilocie. Drzwi się nie zamknęły. Wszedłem do niego wcisnąłem bolec w drzwiach obok szyby i zablokowały się przednie (tylne nie). Nie dało się ich odblokować nawet po próbie wyciągnięcia bolca wracał on z powrotem. Po wyjściu z auta tylnymi drzwiami pojawił się problem. Jak je zamknąć?
Przednie są zablokowane, Nie da się ich otworzyć ani pilotem ani kluczem! Na szczęście po wciśnięciu guzika na pilocie po chyba 30s włączyła się dioda alarmu (sam alarm również działa sprawdzałem).
Wiec jak zamknąć tylne drzwi? W nich niema zamka :)
Aktualnie auto stoi pod blokiem z zablokowanymi przednimi drzwiami, otwartymi tylnymi z włączonym alarmem.
(dodam też iż akumulator kilka dni temu odmówił posługi :) )
Czy jak na kable podładuję akumulator problem z drzwiami minie?
Nienawidzę Golfów II
Altruista86

Postprzez athlon » niedziela 21 lutego 2010, 01:34

nie wiem, może tak, może nie, na dwoje babka wróżyła
athlon

Postprzez Spoxter » niedziela 21 lutego 2010, 16:06

Miałem taką sytuacje w Vectrze "A" z tym, że tam był tylko centralny zamek nie z pilota ale to samo się działo. Otóż jeśli zamknąłem kluczykiem samochód przez bagażnik i następnie próbowałem otworzyć przez drzwi kierowcy to się wszystko pierniczyło... Bagażnik był nadal zamknięty drzwi kierowcy się otwierały i szybko zamykały, a reszta jak chciała :roll:

Sam nie pamiętam jak to się działo bo to było pare lat temu jak miałem z 15 lat ale dziwne rzeczy się działy. Pokombinuj z tym kluczykiem może otworzyć drzwi od pasażera albo nie wiem...

Śmieszna sprawa z tymi zamkami :lol:
Obrazek
Spoxter

Powrót do Porady techniczne