Prawo jazdy, jak zaczac? co i jak?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez piotrekbdg » niedziela 14 lutego 2010, 14:20

Zadna stronka nie pomoże, tylko praktyka, najlepiej pod okiem kierowcy z doświadczeniem.
piotrekbdg

Postprzez Jarek18 » niedziela 14 lutego 2010, 15:38

Np na plycie z prawo jazdy jest taki filmik co ci tlumaczy pokazuje kiedy trzeba pedal wcisnac itd tylko ze mi sie plyta <&%#$@> jakby ktos wiedzial o co mi chodzi to napiszcie gdzie taki filmik moge sciagnac
Jarek18

Postprzez mls » niedziela 14 lutego 2010, 17:04

Może po prostu zapisz się na kurs - tam się nauczysz. Kurs ma za zadanie nauczyć prowadzić samochód również osoby, które nigdy za kółkiem nie siedziały (bo i nie powinny). Nauka przed monitorem to żadna nauka, liczy się przede wszystkim teoria której nauczysz się na początku kursu, a później oczywiście praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka.
mls

Postprzez komono » niedziela 14 lutego 2010, 19:18

mls ja bym trochę inaczej nazwał te 30h jazdy. Nie praktyką a nauką :) bo praktykę masz jak zdasz i jezdzisz już sam :) tak jak wszyscy a nie jak na egzaminie, zgodzisz się ze mna?:)
(1/04/10) Egzamin zdany - WORD Tychy
(1/12/10) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek -
(1/18/10) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
(1/18/10) Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany
Prawko w łapce ;)
komono

Postprzez mls » niedziela 14 lutego 2010, 22:55

Jakby nie spojrzeć, te minimum 30h to już jest jakaś praktyka. Siedzisz za kółkiem, prowadzisz samochód. Można raczej tylko powiedzieć, że prawdziwa nauka rozpoczyna się po otrzymaniu prawka ;)
mls

Postprzez Jarek18 » wtorek 16 lutego 2010, 16:40

Może mi ktos napisac o co prosiłem troche wyzej?plis
Jarek18

Postprzez piotrekbdg » wtorek 16 lutego 2010, 17:08

No już Ci inni napisali, że te filmiki o ruszaniu możesz sobie między bajki wsadzić...To jest coś czego jeśli sam nie spróbujesz to nigdy nie będziesz wiedział czy umiesz.
piotrekbdg

Postprzez Driver'ka » wtorek 16 lutego 2010, 18:02

A, to chcesz się nauczyć jeździć czytając podręczniki? :lol:
Dzieciaku, idź do szkoły nauki jazdy i tam cię wszystkiego nauczą, od podstaw. I to nie wstyd, że się nie umie. Nikt nie rodzi się z umiejętnością kierowania samochodem.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez piotrekbdg » wtorek 16 lutego 2010, 18:11

Dokładnie, jak chcesz umieć pływać musisz udać się na basen.
piotrekbdg

Postprzez tiromaniak » wtorek 16 lutego 2010, 18:16

Driver'ka napisał(a):Dzieciaku, idź do szkoły nauki jazdy...

Dzieciaku?, tak się zwracamy do innych? - trochę szacunku do innych i kultury osobistej. Przecież on nie wie od czego zacząć więc spokojnie powoli trzeba mu wytłumaczyć, ale bez takich.

Pisze to jeszcze osoba która chce zostać instruktorem nauki jazdy, gdzie tak ważne jest podejście pedagogiczne.

Wstyd.
To jak narkotyk, widzisz tylko znaki i drogę. Reszta świata nie istnieje i sensem życia staje się nieustanna wędrówka.
tiromaniak

Postprzez piotrekbdg » wtorek 16 lutego 2010, 18:22

Dzieciaku?, tak się zwracamy do innych? - trochę szacunku do innych i kultury osobistej. Przecież on nie wie od czego zacząć więc spokojnie powoli trzeba mu wytłumaczyć, ale bez takich.

Pisze to jeszcze osoba która chce zostać instruktorem nauki jazdy, gdzie tak ważne jest podejście pedagogiczne.

Wstyd.

A gdzie tu zauważyłeś brak kultury i poszanowania innych? Driverka komuś ubliżyła, z kogoś szydziła? Na moje to dobre słowo chłopak dostał, a "dzieciaku" to obelga chyba największa nie jest.
piotrekbdg

Postprzez Jarek18 » wtorek 16 lutego 2010, 20:53

No może i tak,ale chciałbym ten filmik ściagnac nawet z ciekawosci go pooglądac ze 100-200 razy i co w tym złego????Widze że nikt mi nie pomoże...
Jarek18

Postprzez piotrekbdg » środa 17 lutego 2010, 00:09

Kompletnie nic. Tylko nikt nie odpisuje Ci nie dlatego że nie chce albo umyślnie Cię ignoruje, tylko podejrzewam że powód jest znacznie bardziej prozaiczny: zdecydowana większosć forumowiczów rusza samochodem codziennie i nie zajmuje się archiwizowaniem filmików z objaśnieniami tejże techniki. Bo poza Tobą nikomu jest taka instrukcja niepotrzebna.
piotrekbdg

Postprzez Borys68 » środa 17 lutego 2010, 10:11

Ahoj!
Jarek18 napisał(a):ja troche w nie typowej sprawie tu pisze az wstyd sie przyznac idzie mi 18 rok a ja nawet nie umie jezdzic samochodem raz w zyciu jechałem i to na prostej drodze i malo co sie nie zabilem mam poprostu stracha i chce to zmienic stary mi nie chce nigdy dac samochody by sie podłuczyc ale sie nie dziwie mam szary łeb to tego...bardzo byłbym wdzięczny jak ktos by mi wysłał fajna strone od podstaw ruszanie cofanie samochodem i wogole wszystko dobry filmik co wszystko wytłumacza itd pomocy!!!

1 - moim zdaniem można się wstydzić wielu rzeczy, ale nie tego, że "idzie mi 18 rok a ja nawet nie umie jezdzic samochodem"; ja zrobiłem PJ mając 40-ci lat ...
2 - używanie znaków przystankowych oraz dużych liter zazwyczaj wpływa pozytywnie na odbiór postów;
3 - "fajne filmiki" pokażą co i jak, ale MUSISZ to przećwiczyć w praktyce. Nie da sie zrobić prawa jazdy "korespondencyjnie" - to kwestia wyrobienia pewnych odruchów fizycznych.

Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez tiromaniak » środa 17 lutego 2010, 19:44

No może i tak,ale chciałbym ten filmik ściagnac nawet z ciekawosci go pooglądac ze 100-200 razy i co w tym złego????Widze że nikt mi nie pomoże...

Wejdź sobie na Youtobe i tam masz pełno filmików o tej tematyce. Znajdziesz tam m.in odcinki wraz z komentarzem nauki jazdy, pierwszych kroków i zachowania się w ruchu drogowym.

Poza tym weź z sobą ojca, kolegę, kogokolwiek kto posiada samochód i pojedzcie razem na jakieś odludne miejsce i niech ten ktoś ci pokaże jak to wygląda naprawdę - od tego musisz zacząć, inaczej nie ruszysz z miejsca.
To jak narkotyk, widzisz tylko znaki i drogę. Reszta świata nie istnieje i sensem życia staje się nieustanna wędrówka.
tiromaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Szkolenie kierowców