drżenie kierownicą przy przekroczeniu 100km/h...POMOCY!!!

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez qwer0 » czwartek 04 lutego 2010, 18:00

opony sprawdzone wszystko z nimi ok...

W jaki sposob zostaly sprawdzone?
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez agata1 » piątek 05 lutego 2010, 20:38

opony dwa razy wyważane(w zaufanym zakładzie), przy przeglądzie był na taflach wibracyjnych i nie było żadnego luzu...auto ma wspomaganie kierownicy... a na letnich oponach tez drży kierownicą...
i mie mam zadnego pomyslu co to moze byc...
a jeden mechanik stwierdzil ze tylne tulejki na wachaczach są zuzyte...
czy to może być przyczyną...????

z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi..;)
agata1

Postprzez Iv_88 » czwartek 11 lutego 2010, 15:33

mój kolega tak miał, gdzie by nie poszedł, każdy mechanik mu mówił coś innego... wkurzył się, i zamienił koła z lewej strony dał na prawą a z prawej na lewą... od tego czasu zero drgania, a miał już wszystko wymieniać. jest jeszcze jedna sprawa, czy podczas jazdy jak puścisz kierownice to nie ściąga Cie na którąś stronę?albo nawet gdy ja trzymasz nie Ci ściąga auta? i kiedy były wymieniane gałki, bo przy naszych drogach to szybki pęka gumowa osłona...
Iv_88

Postprzez qwer0 » czwartek 11 lutego 2010, 18:14

mój kolega tak miał, gdzie by nie poszedł, każdy mechanik mu mówił coś innego... wkurzył się, i zamienił koła z lewej strony dał na prawą a z prawej na lewą...

No nie zawsze to zda egzamin :P
Cos takiego jak "opona kierunkowa" - mowi Ci to cos? :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez chemdriver » sobota 13 lutego 2010, 02:03

Witam. Też tak miałem w aucie. 2 razy wyważałem koła i dalej kierownica drżała przy 110 km/h. Po wnikliwych badaniach w serwisie panowie postanowili wymienić "gumy" (nie wiem co to jest, jakieś gumowe cuda przy kołach" i pomogło. Ale z tego co wiem to typowy objaw niewyważonych kół. Pozdrawiam
chemdriver

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne