Pęknięta plastikowa osłona pod silnikiem

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Pęknięta plastikowa osłona pod silnikiem

Postprzez avalon » poniedziałek 01 lutego 2010, 15:51

Witam!,
Otóż prawdopodobnie przez ostatnie mrozy, pękła plastikowa, nie wiem jak to nazwać, osłona pod silnikiem. Pękła tak częściowo z lewej strony patrząc od przodu samochodu. Tutaj umieszczam zdjęcie na którym kawałek widać tego, niestety nie mogłem zrobić lepszego zdjęcia, pęknięcie jest znacznie większe niż na zdjęciu.
Obrazek
Pytanie moje brzmi, jak to się ogólnie nazywa (klapa?, osłona?) by móc poszukać nowej i gdzie można zamówić bądź kupić? Samochód to Toyota Corrola 05' .
avalon

Postprzez Kamelka » poniedziałek 01 lutego 2010, 20:23

W moim autku czegoś takego nie było, bo poprzedni właściciel był zgubił gdziesik. Ale wpisałam w szukajkę alledrogo "osłona silnika prawa (albo lewa) marka samochodu. U mnie była lewa i kosztowała 45 zeta, ale całkowita może być droższa. Wymiana we własnym zakresie, najwygodniej z kanału. Powodzenia :)
Victoria!!!
Kamelka

Postprzez athlon » poniedziałek 01 lutego 2010, 21:47

jak kolega wyzej na alledrogo tego pełno

Po drugie po co ci to, jak po pierwszej wizycie na warsztacie SZPECE i tak zapomną ci zamontowac i bedziesz jezdzil bez :P
athlon

Postprzez marcij » wtorek 02 lutego 2010, 02:14

Dokladnie , nie przejmuj sie , albo jak skrzypi czy cos , to zaklej sylikonem. A zaoszczedzone pieniadze wydaj na czestsze mycie i sprzatnie samochodu.
Obrazek
marcij

Postprzez marcij » wtorek 02 lutego 2010, 02:15

edit: zdublowany post
Ostatnio zmieniony środa 03 lutego 2010, 13:29 przez marcij, łącznie zmieniany 1 raz
Obrazek
marcij

Postprzez avalon » wtorek 02 lutego 2010, 13:31

Spróbuje na razie zakleić jakimś silikonem bądź innym klejem, może wytrzyma :)
avalon

Powrót do Porady techniczne