Praktyczny Egzamin Weryfikacyjny Częstochowa 20-21.02.2010

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

odp

Postprzez rusel » wtorek 26 stycznia 2010, 10:48

jesli komisja nie mowila ze trzeba to robic na glos to co zrobic kiedy osoba robi wszystko na glos w zad nr 1 ale w zad nr 2 nie mowi na glos ze upewnia sie o mozliwosci jazdy i rusza?
rusel

Postprzez wooly » wtorek 26 stycznia 2010, 12:12

w zadaniu drugim ja mowilem ze sie upewniam o mozliwosci jazdy i sie rozgladalem wystarczy wtedy oni maja pewnosc ze robisz wszystko ok
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez cih » wtorek 26 stycznia 2010, 22:26

Komisja nic nie mówiła żeby omawiać program zadania 1 i 2 nagłos, więc musicie sami sobie to ustalić, ale lepiej mówić nagłos żeby później nie mieć wątpliwości. Powodzenia
cih

komisja

Postprzez wawa » wtorek 26 stycznia 2010, 23:07

Moja komisja mówiła nam, ze lepiej mówić wszystko na głos nawet o tym, ze sie upewniasz o możliwości jazdy oni to wszystko odnotowują. Jesli chodzi o trasy to fakt , że są długie ale trzeba odrzucić trasę za droga Katowice-Warszawa i podzielic na 2 to wychodzi 10-15 min na głowe. Chodzi o to by ktoś z twojej pary nie wyrwał się zbyt daleko, przykładowo trasa na B1 tylko w części 1 :D
wawa

odp

Postprzez rusel » środa 27 stycznia 2010, 10:59

jesli komisja mowi ze wszystko na glos i osoba tego nie robi w przypadku np upewnienia sie o mozliwosci jazdy czy jest podstawa do niezaliczenia?
rusel

Postprzez wooly » środa 27 stycznia 2010, 11:21

Wawa faktycznie mówili ze lepiej mowic, ale takiego obowiazku nie ma. Rusel wiec jak komus nie zaliczysz, ze nie powiedzial a ewidetnie to zrobil to masz po zawodach
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez wawa » środa 27 stycznia 2010, 12:02

oczywiście, że nie trzeba mówić (nie jaes to błędem) ale chodzi o to, ze komisja słysząc to ma ułatwione zadanie w odnotowywaniu w swoim protpkole
wawa

odp

Postprzez rusel » czwartek 28 stycznia 2010, 13:43

no ja nie jestem przekonany w legnicy komisja oblewala za to ze ktos sprawdzil ale nie mowil co robi dlatego na odprawie trzeba zapytac wprost czy jesli komisja podpowiada ze robimy wszystko na glos czy mamy podstawe do niezaliczenia zadania, bo w innym przypadku to na dwoje babka wrozyla....
rusel

Postprzez wawa » czwartek 28 stycznia 2010, 14:48

to jeszcze nic! Koleś który mnie egzaminował dał mi 2 próbe (upewnienie się) za to, ze nie wychyliłem głowy przez otwartą szybę. Komisja sie z nim nie zgodziła i dali mu żółtą kartkę, ja kontynuowałem dalej zad.3. Ale w końcu to on zdał a nie ja.
wawa

Postprzez wooly » czwartek 28 stycznia 2010, 15:18

Rusel my sie tak umawialismy ze jak mowimy w zadaniu nr 1 zapinam pasy, chwile sie zastanowisz czy wszystko zrobiles i mowisz skonczylem zadanie nr 1. wtedy ten co cie egzaminuje jest pewien ze skonczyles i czekasz az powie prosze wykonac zadanie nr 2 dopiero wtedy upewniasz sie o mozliwosci jazdy jeszcze tylko pamietac o swiatlach
wooly

odp

Postprzez rusel » sobota 30 stycznia 2010, 19:37

wooly to jest oczywista oczywistosc ze tak to trzeba odegrac, boje sie tylko o tych ktorzy podchodza do tego egzaminu z totalnym "zwisem" dlatego w naszym interesie byloby uzgodnic pewne kwestie z tym zwiazane z jaknajwieksza iloscia osob ktore beda podchodzic do praktyki...
rusel

Postprzez oskbelfer » sobota 30 stycznia 2010, 20:26

rusel masz oczywiscie racje - tylko jest to nierealne.
Ilu masz tutaj ludzi na forum którzy beda z Taba zdawać, ponadto "filozofów" jest full, ponadto stres.

Wazne aby dopytac komisje o sprawy ktore Was nurtuja
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez dami111 » sobota 30 stycznia 2010, 21:04

Witam, u mnie osoba zdawajaca jako kursant nie powiedziała na głos ze sie upewniła o mozliwosci jazdy i kolega bedac egzaminatorem przez to oblał... Komisja powiedziała ze obowiazkiem jest powiedzenie na głos ze upewniłeś sie o mozliwosci jazdy i sprawdziłes ze drzwi sa zamkniete. Mówie jak było jakis czas temu w Zielonej. pozdrawiam
dami111

odp

Postprzez rusel » sobota 30 stycznia 2010, 22:21

no wlasnie, wydaje mi sie ze jesli komisja o tym wspomina na odprawie to oznacza ze jest to 'swiętość' i jak osoba cos sprawdza i o tym nie mowi jak w przypadku upewnienia sie o mozliwosci jazdy to jest to bład (rozporządzenie w tym przypadku odkladamy na bok), jesli na odprawie nic o tym nie wspomni to po to jest ten czas zeby o to ich zapytac....chyba za duzo bylo z tym kontrowersji czy ktos kiwnal glową czy nie, dlatego to mowienie na glos jest tak szalenie wazne, mysle ze przy pytaniu o zrozumieniu zasad mozna tej osobie jeszcze przypomniec zeby o wszystkim co robi informowala nas na glos a wtedy trzeba byc juz konsekwentnym
rusel

termin egzaminu

Postprzez wawa » czwartek 04 lutego 2010, 16:49

Witam!
powoli zbliża się termin egzaminu, dlatego proponuję spotkać się w niedzielę 14.02.2010r przed WORD Częstochowa, początek spotkania pomiędzy godz. 10 a 11. Co Wy na to
wawa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów