używany samochód a brak wspomagania kierownicy

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez athlon » poniedziałek 25 stycznia 2010, 00:14

4est napisał(a):
ciekawe jakbyś poradził sobie z polonezem bez WK :grin2:

Normalnie, naucz się toczyć i jednocześnie szybko kręcić kierą. Przyda ci sie jak wpadniesz w poślizg.
athlon

Postprzez marcij » poniedziałek 25 stycznia 2010, 05:33

dma3 napisał(a):... ... bo nie mogłem kierownicy odkrecic na parkingu 8)

Pewnie miales kiepski klucz...

4est napisał(a):ciekawe jakbyś poradził sobie z polonezem bez WK

Nie rozumiem ? Na codzien tak jezdze i nie widze jakichs specjalnych problemow.
Obrazek
marcij

Postprzez Jolkagda » poniedziałek 25 stycznia 2010, 18:49

Ja posiadam auto od tygodnia i mi nie przeszkadza że niema wspomagania dla mnie nie ma różnicy większej. Trzy lata temu jak zaczynałam kurs to uczyłam się właśnie na aucie bez wspomagania a w zeszłym roku zdawałam egzamin i miałam jazdy przypominające na aucie ze wspomaganiem. Od egzaminu do kupienia auta było nie cały miesiąc.
Jak się chce to da się radę :)
Jolkagda

Postprzez madzka » poniedziałek 25 stycznia 2010, 20:02

cman napisał(a):
jasiek23 napisał(a):Niedługo zaczniecie pisać że dobrze się jeździ tylko na automatach bo nie trzeba samemu biegów zmieniać :)

Oczywiście, że tak.

Ależ mnie cman zaskoczył tym stwierdzeniem! ;)

Też jestem zdania, że prawdziwa jazda to tylko z manualną skrzynią biegów. Jak popatrzę na ludzi, którzy zachwycają się automatami, to są to... albo glupiutkie panienki, albo zdziewiczali faceci, na jedno wychodzi ;) Automat jest nudny, brak poczucia pełnego panowania nad samochodem i PEŁNEJ satysfakcji z jazdy. Takie moje zdanie.
I bez obrazy cman, nie znam Cię, więc Ciebie nie oceniam;). Ale jak na razie wśród osób których znam reguła się potwierdza.

tak, tak- teraz się zacznie. Zaraz mnie sprowadzisz na ziemię swoją odpowiedzią i zarzucisz trafnymi argumentami. Jakież nudne byłoby to forum bez tak kontrowersyjnych postaci! :twisted:
madzka

Postprzez mk61 » poniedziałek 25 stycznia 2010, 20:11

madzka napisał(a):zdziewiczali faceci,

Poszukaj takich w swojej rodzinie.

Nie każdy musi lubić manualną skrzynię biegów. Jego pieniądze, jego samochód, więc wybiera, co chce.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez madzka » poniedziałek 25 stycznia 2010, 20:28

mk61 napisał(a):
madzka napisał(a):zdziewiczali faceci,

Poszukaj takich w swojej rodzinie.

Ej, Ej, Ej! Spokojnie... trochę kultury, co?

U mnie w rodzinie akurat nikt automatem nie jeździ, zresztą i tak Cię to nie interesuje.
Napisałam wyżej, że wśród osób które znam ta reguła się potwierdza, ale od każdej reguły są wyjątki. Mogłeś to potwierdzić, ale wybrałeś inną drogę- ataku, co tylko świadczy, że moje stwierdzenie Cię ugodziło. Ojjoj... :roll:
madzka

Postprzez BOReK » poniedziałek 25 stycznia 2010, 20:38

Nie okazujesz, to nie masz. Pisanie ma to do siebie, że można się zastanowić nad doborem słów, czego ty nie zrobiłaś albo dobrałaś tak słowa celowo.

Jazda automatem ma to do siebie, że jest zwyczajnie wygodniejsza, a nie każdy szuka wrażeń na drodze. Zresztą od wrażeń jest tor, taką drogową namiastkę to można potłuc o cztery litery.
BOReK

Postprzez mk61 » poniedziałek 25 stycznia 2010, 20:39

Kultury? Odpowiedziałem takim samym tonem, co Ty.

A gdzie napisałaś, że "to wśród osób, które znasz"?
Nie lepiej po prostu napisać "nie lubię automatów, bo wolę machać ręką i nogą", tylko od razu wyjeżdżać z jakimiś zdziewiczałymi facetami, obrażając przy tym wszystkich, którzy wolą takie rozwiązanie?

Pozdrawiam. Niezdziewiczały facet, lubiący automaty, jeżdżący manualem.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez cman » poniedziałek 25 stycznia 2010, 20:48

madzka napisał(a):(...)

Hmm... ja może w kwestii automatycznej skrzyni biegów napiszę krótko: Audi RS6, Brabus Rocket, Mercedes-Benz SLR McLaren...
cman

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne