Jak Najskuteczniej opanować 490 pytań na kategorie B?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez cman » poniedziałek 04 stycznia 2010, 18:03

Calvados napisał(a):Tego wymaga sie od osoby zapisujacej sie na egzamin, watpie czy egzaminator podczas dajmy na to 1h egzaminu bedzie w stanie sprawdzic wszystkie umiejetnosci...a wczesniej weryfikuje je tylko egzamin teoretyczny.

:hmm: Ja mówię o przepisach - aktach prawnych, a nie jakie papiery są wymagane przy zapisie na egzamin. Prawo o ruchu drogowym na przykład, zawiera w sobie ileś artykułów i każdy kto znajduje się w sytuacjach regulowanych przez dane artykuły, powinien je znać.
Tak jak niektórzy mówią, że jeżeli się skończy 18 lat, to można w ogóle nie znać przepisów i jeździć motorowerem. Nie. Znajomość tych przepisów jedynie nie jest weryfikowana, ale to nie oznacza, że można ich nie znać.
cman

Postprzez Calvados » poniedziałek 04 stycznia 2010, 18:07

specjalnie to wkleiłam ... troche szukałam jakichs innych informacji ale nic nie było . Zeby dostac prawo jazdy musze złozyc te papiery i zdac egzamin... nic wiecej na ten temat nie ma .

powinien je znać.

pewnie powinien ale nie musi ... i wiekszosc nie zna.

Znajomość tych przepisów jedynie nie jest weryfikowana, ale to nie oznacza, że można ich nie znać.

to gdzie jest zapisane ze trzeba je znac .
Calvados

Postprzez cman » poniedziałek 04 stycznia 2010, 18:14

Calvados napisał(a):Zeby dostac prawo jazdy musze złozyc te papiery i zdac egzamin... nic wiecej na ten temat nie ma .

I potem policjantowi wypisującemu Ci mandat za jakieś wykroczenie powiesz, że tego przepisu nie musiałaś znać, bo go nie było na egzaminie...

pewnie powinien ale nie musi ... i wiekszosc nie zna.

Powinien używam w tym momencie w sensie prawnym, a prawne powinien = potoczne musi.

to gdzie jest zapisane ze trzeba je znac .

Żartujesz czy poważnie piszesz?

Konstytucja RP napisał(a):Art. 83. Każdy ma obowiązek przestrzegania prawa Rzeczypospolitej Polskiej.
cman

Postprzez Calvados » poniedziałek 04 stycznia 2010, 18:44

I potem policjantowi wypisującemu Ci mandat za jakieś wykroczenie powiesz, że tego przepisu nie musiałaś znać, bo go nie było na egzaminie...

oczywiscie ze nie powiesz ale nie o to chodzi....
Wiekszosc z tych ktorzy sie wypowiedzieli ... byli za całkowitym zablokowaniem dostepu do pytan .. i jescze kilka udziwnien tam było, nie mowie ze jest to zły pomysł lecz jesli egzamin ogranicza sie do ok 490 pytan to oznacza ze wg jego tworzacych tyle wystarcza. tylko pytanie do czego ?... dobrej jazdy, bezpiecznej, czy poprostu zeby zdac....

Art. 83. Każdy ma obowiązek przestrzegania prawa Rzeczypospolitej Polskiej.

Widze ze tez ciezki zart trzyma ....

Mam obowiazek przestrzegania prawa ale to nie oznacza od razu ze musze nauczyc sie całego pord-u na pamiec i swiecic jego znajomoscia .

Nie no moment, wymaga się wiedzy pełnej na temat przepisów

a jesli jezdze tylko po miastach gdzie nie ma tramwajów ? Nie potrzeban mi znajomosc tych przepisów i nie łamie prawa...
Calvados

Postprzez lith » poniedziałek 04 stycznia 2010, 18:45

Znać wszystkich przepisów nikt nie karze... ale ich nieznajomość nie zwalnia z obowiązku ich przestrzegania.
lith

Postprzez cman » poniedziałek 04 stycznia 2010, 19:11

Calvados napisał(a):Widze ze tez ciezki zart trzyma ....

Nie, odpowiedziałem zupełnie poważnie.

Calvados napisał(a):Mam obowiazek przestrzegania prawa ale to nie oznacza od razu ze musze nauczyc sie całego pord-u na pamiec i swiecic jego znajomoscia .

lith napisał(a):Znać wszystkich przepisów nikt nie karze... ale ich nieznajomość nie zwalnia z obowiązku ich przestrzegania.

I tyle. Więc przepisy trzeba znać na zaś i świecić ich znajomością, a nie kombinować co zrobić w sytuacji, odnośnie której przepisów się nie zna.
cman

Postprzez Calvados » poniedziałek 04 stycznia 2010, 19:19

... wszystko juz jasne ... ale po co te slowa trzeba, musisz, powinnas....jesli kur... nie musze a moge .
Wiem ze to juz skrajny przykład... ale np nie wiem co zrobic ,jak skrecic w lewo no to jade w prosto nie łamie przepisów , kombinuje - ale moge kombinowac jesli oczywiscie nie utrudnie ruchu, nie stworze zagrozenia, nie złamie jakiegos przepisu...ect...
Calvados

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców