przez rafalreddragon » piątek 25 grudnia 2009, 21:12
przez marcij » piątek 25 grudnia 2009, 23:48
przez rafalreddragon » sobota 26 grudnia 2009, 00:06
przez mti91 » sobota 26 grudnia 2009, 02:58
"Ubezpieczenia komunikacyjne
Jeżeli chcesz kupić dziecku wymarzony samochód, a Twoje dziecko nie ma ukończonych 25 lat, w innych Towarzystwach ubezpieczeniowych z tego powodu zapłacisz drożej za ubezpieczenie.
W Allianz jest innaczej!!!
Wystarczy, że kupując samochód, na umowie kupna-sprzedaży znajdzie się osoba, która ukończyła 25 lat - nieważne czy będzie właścicielem, czy współwłaścicielem - ważne żeby znalazła się na umowie, a potem na dowodzie rejestracyjnym !!! Jeżeli ta osoba posiada jeszcze zniżki (honorujemy zniżki innych Towarzystw), to ubezpieczenie będzie dużo tańsze niż gdzie indziej !!!
I jeszcze jedno !!! W Allianz szkoda przypisana jest do samochodu, a nie do właściciela - czyli gdyby Twoje dziecko gdzieś "stuknęło", na innych Twoich samochodach nie tracisz zniżek !!! Proste ?
Jeżeli masz pytania - dzwoń !!! "
przez rafalreddragon » sobota 26 grudnia 2009, 11:00
przez jimorrison » sobota 26 grudnia 2009, 12:48
rafalreddragon napisał(a):I o to chodziło:) Teraz tylko się upewnię czy to aktualne i można by już coś w tej sprawie robić:) Napisałeś Allianz i do głowy przyszło mi też HDI. Skoro ja będę głównym właścicielem, jak pisze w cytacie, to blachy będę mógł mieć na swoje miasto nie?
przez rafalreddragon » sobota 26 grudnia 2009, 16:17
przez wruum » sobota 02 stycznia 2010, 02:45
przez rafalreddragon » sobota 02 stycznia 2010, 11:47
przez szerszon » sobota 02 stycznia 2010, 12:16
To po pewnym czasie zakumplujesz się ze SM lub policją :D z powodu częstych wizyt wyjasniających.Póżniej się przyzwyczają.rafalreddragon napisał(a):Mi chodzi o mój parking przy bloku:) Na jego terenie jest zakaz przebywania w soboty i niedziele samochodów z innymi rejestracjami niż Mysłowickie. W weekend jest u nas ogromna giełda nieopodal bloku i za zaparkowanie samochodu z inną niż nasza rejestracją są najnormalniej mandaty za parkowanie w miejscu zabronionym..
przez sterciu » sobota 02 stycznia 2010, 12:57
rafalreddragon napisał(a):Mi chodzi o mój parking przy bloku:) Na jego terenie jest zakaz przebywania w soboty i niedziele samochodów z innymi rejestracjami niż Mysłowickie. W weekend jest u nas ogromna giełda nieopodal bloku i za zaparkowanie samochodu z inną niż nasza rejestracją są najnormalniej mandaty za parkowanie w miejscu zabronionym..
przez jimorrison » sobota 02 stycznia 2010, 12:58
przez mti91 » sobota 02 stycznia 2010, 22:18
przez sterciu » niedziela 03 stycznia 2010, 00:24
jimorrison napisał(a): Twój współwłaścicielem mieszka w jakiejś wiosce w woj. podkarpackim (gdzie stawki są śmiesznie małe)
przez jimorrison » niedziela 03 stycznia 2010, 13:57
mti91 napisał(a):A ja mam pytanie, jak jest w końcu z tym Allianzem i zniżkami? Dzwoniłeś tam Rafale? ;-)