Nowa oficjalna baza pytań

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Nowa oficjalna baza pytań

Postprzez ella » czwartek 12 sierpnia 2004, 10:26

Jak wam się podoba nowa oficjalna baza pytań :?: Własnie ją sobie obejrzałam i wydaje mi się lepsza od poprzedniej gdzie tylko były same pytania.
Dobre są moduły dodatkowe, co prawda później będą odpłatne. Ciekawe ile :?: Nareszcie można sprawdzić, ile pytań z całej bazy się juz wylosowało robiąc poszczególne 18-tki, oraz moje najczęsciej popełniane błędy. Co prawda mnie juz te testy do egzaminu nie są potrzebne ale zawsze poćwiczyć można :wink:
Ciekawe na czym polega metoda szybkiego uczenia się. Na razie usługa jest wyłaczona :(
ella
Moderator

Re: Nowa oficjalna baza pytań

Postprzez Jen » czwartek 12 sierpnia 2004, 11:14

ella napisał(a):Ciekawe na czym polega metoda szybkiego uczenia się. Na razie usługa jest wyłaczona :(

Z tego co piszą jest to Super Memo.

Dla tych, którzy nie znają Super Memo:
To jest program, do nauki wiedzy typu pytanie-odpowiedz. Ja go używam do nauki angieskich słówek.

Mamy jakąś bazę pytań i odpowiedzi. Cykl nauki jest 3-stopniowy
1. powtórka tego, co było kiedyś (Super Memo ustala które pytania)
2. nowe pytania (my decydujemy po ilu pytaniach kończymy)
3. poprawka tego, co nie wyszło w 1 i 2 (aż odpowiemy na wszystko dobrze)
I dziala to tak, że Super Memo zadaje pytanie, my w myślach odpowiadamy, po czym klikamy "pokaż odpowiedź" i wystawiamy sobie ocenę w skali 1-6. Jeżeli ocenimy się na 3 lub gorzej, pytanie będzie zadawane w pkt. 3, aż ocenimy się przynajmniej na 4.

Super Memo zapamiętuje, ile razy dane pytanie było zadawane, jak było oceniane i na podstawie tego wybiera pytania do pkt. 1. Pytania, których dopiero co się nauczyliśmy, powtarza częściej, a im starsze, tym rzadziej. Tak się podobno najlepiej przyswaja. No i pytania, które były gorzej oceniane, są na pewno powtarzane częściej niż te, za które zawsze dajemy sobie 6.
Pozdrowienia! :-)
Jenka

Pierwsze podejście zaliczone 9 listopada 2004 r.
Jen

Postprzez ella » czwartek 12 sierpnia 2004, 11:31

Dzięki, Jen za wyjaśnienie.
Myślę, że ten program wielu osobom ułatwi naukę.
ella
Moderator

Postprzez Bumer » czwartek 12 sierpnia 2004, 15:44

admin w Słowniku pojęć panelu Kursanta napisał(a):SUPERMemo - to test przygotowany specjalnie dla Ciebie. Jest to nowoczesne narzędzie edukacyjne, w którym przy losowaniu pytań uwzględniane są błędy dotychczas przez Ciebie popełnione. Program z większą częstotliwością podsuwa Tobie pytania z działu, który do tej pory sprawiał Tobie trudności. Dla Twojego dobra zmusi Cię to do pogłębienia wiedzy z gorzej opanowanych części materiału teoretycznego.

Czyli podobnie jak napisala Jen. Ja mialem to szczescie ze zarejestrowaem sie poki jeszcze supermemo dzialal i wygladem bylo to identyczne jak zwykle pytania tylko tyle ze byl ten caly system podsuwania pytania na ktore zle odpowiedzielismy poprzednio (robiac 3 razy zrobilem ten sam blad dwukrotnie :D) no i nie oceniamy sie sami tylko nas system ocenia tak jak to bylo dotychczas. Do tego oczywiscie masa statystyk...

A co do oplat:
admin w Słowniku pojęć panelu Kursanta napisał(a):Będziemy Tobie proponowali wypełnianie rozmaitych ankiet lub zapoznanie się z treściami reklamowymi.

Zapowiada sie ciekawie :)
Bumer

Powrót do Szkolenie kierowców