tiromaniak napisał(a):Znak znajduje się przy sygnalizatorze co oznacza że sygnały świetlne mają pierwszeństwo przed znakami drogowymi.
Co przez to rozumiesz?
a) przy = w promieniu 1 m
b) przy = w promieniu 3 m
c) przy = w promieniu 10 m
d) ?
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez bac » piątek 23 października 2009, 15:12
tiromaniak napisał(a):Znak znajduje się przy sygnalizatorze co oznacza że sygnały świetlne mają pierwszeństwo przed znakami drogowymi.
przez revivee » piątek 23 października 2009, 21:33
przez SXE » piątek 23 października 2009, 22:07
tiromaniak napisał(a):sankila napisał(a):No to jak będzie przy sygnalizatorze ze strzałkami kierunkowymi ?Stajemy czy jedziemy?
Jedziemy. Znak znajduje się przy sygnalizatorze co oznacza że sygnały świetlne mają pierwszeństwo przed znakami drogowymi.
przez sankila » sobota 24 października 2009, 00:52
tiromaniak napisał(a):Jedziemy. Znak znajduje się przy sygnalizatorze co oznacza że sygnały świetlne mają pierwszeństwo przed znakami drogowymi.
przez BOReK » sobota 24 października 2009, 07:35
przez piotrekbdg » sobota 24 października 2009, 09:23
przez albin » sobota 14 listopada 2009, 14:43
przez srwsio » środa 30 grudnia 2009, 22:20
przez cman » środa 30 grudnia 2009, 22:48
srwsio napisał(a):Ponieważ kończę kurs chciałbym dowiedzieć się jak zachowalibyście się do tych znaków.
srwsio napisał(a):I teraz użytkowniku sjakubowski powiedzmy że jedziesz i nie przejmujesz się znakiem stop. Ja natomiast jadę dość szybko ( powiedzmy łamie przepisy i lece na 50 około 110) i niestety ignoruje to że ty włączasz się do ruchu i wale w Twoje auto. Wiec kogo będzie wina kolizji/wypadku?
Ewidentnie TWOJA ponieważ nie zastosowałeś się do STOP.
srwsio napisał(a):I znów dajmy na to przykład że skręcasz w prawo ignorując STOP, ja natomiast ignoruje to że wlatuje na czerwonym. i znowu walę w ciebie. I kogo wina znowu ??? TWOJA gdyż nie zatrzymałeś się.
przez srwsio » środa 30 grudnia 2009, 23:02
cman napisał(a):w przypadku działającej sygnalizacji świetlnej on nie istnieje
przez glor » środa 30 grudnia 2009, 23:17
srwsio napisał(a):cman napisał(a):w przypadku działającej sygnalizacji świetlnej on nie istnieje
czyli mogę liczyć na to że opłacisz mi ewentualny egzamin poprawkowy ? 8)
przez pener » środa 30 grudnia 2009, 23:25
przez srwsio » środa 30 grudnia 2009, 23:27
glor napisał(a):rozsądny instruktor po prostu nie dopuści Cię do egzaminu państwowego (dla twojego dobra)
przez cman » środa 30 grudnia 2009, 23:44
srwsio napisał(a):czyli mogę liczyć na to że opłacisz mi ewentualny egzamin poprawkowy ? 8)
srwsio napisał(a):ps. tylko powiedz dlaczego w szczecinie w jednej z tamtejszych szkół karzą się zatrzymywać?? dlaczego powtarzają nam jak mantrę że na każdym STOPIE mamy się zatrzymać??
srwsio napisał(a):ale powiedz dlaczego miałby mnie nie dopuścić bo na STOPIE zatrzymałem się ?
przez glor » środa 30 grudnia 2009, 23:50
srwsio napisał(a):glor napisał(a):rozsądny instruktor po prostu nie dopuści Cię do egzaminu państwowego (dla twojego dobra)
ale powiedz dlaczego miałby mnie nie dopuścić bo na STOPIE zatrzymałem się ?
żartujesz czy z PIS-u jesteś??