Własnoręczne wlewanie paliwa.

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez mk61 » czwartek 17 grudnia 2009, 11:15

W butelkach plastikowych - zgodzę się. Mogą się zgromadzić ładunki elektryczne (elektrostatyczne?). Kanistry plastikowe przeznaczone do paliwa są już produkowane z innego tworzywa, więc nie ma prawa eksplodować.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Driver'ka » czwartek 17 grudnia 2009, 11:22

No dokładnie to ojciec mój rzekł :) O to chodziło, dzięki :)
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez Margo » czwartek 17 grudnia 2009, 11:32

Akcja wlewania paliwa się przesunęła ze względu na zablokowany wlew ale mam kanister 5l,ale nie z plastiku tylko taki metalowy jakiś.
15.09.2009r. zdany egzamin na kategorię B
WORD ŁÓDŹ
Margo

Postprzez shershen_OLD » niedziela 20 grudnia 2009, 16:20

Plastikowych karnistów i butelek warto unikać, aby przypadkiem nie być w podobnej sytuacji jak ta pani: http://www.youtube.com/watch?v=PGCbSKmiNKE
Co prawda to wina swetra, ale w przypadku plastiku, ładunek nie zostanie odprowadzony; zawsze lepiej dotknąć blachy.
Swoją droga to ciekawy jestem jak było z Trabantem, bo przecież to było całe z plastiku. Jadąc, chcąc nie chcąc, elektryzował się o powietrze, a gdzie to ginęło? :P
shershen_OLD

Postprzez Razor1990 » środa 30 grudnia 2009, 16:54

W niektórych autkach może dojść do zapowietrzenia układu - trzeba otworzyć mały wężyk ukryty pod kanapą z tyłu (przynajmniej spotkałem się z czymś takim w SC i CC)
Razor1990

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne