Zamkniecie OSK a uzyskanie dokumentow

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Zamkniecie OSK a uzyskanie dokumentow

Postprzez phot » czwartek 10 grudnia 2009, 21:36

Witam.
Czy ktos z Was moze mi powiedziec co dzieje sie w sytuacji kiedy OSK zostal zamkniety (zakonczyl dzialalnosc) a od jazd kursantowi minelo powiedzmy ponad rok i taki kursant chcialby teraz uzyskac zaswiadczenie o ukonczeniu kursu a nie moze sie skontaktowac z wlascicielem (jest on nieosiagalny). Zakladamy ze taki kursant dopiero teraz zebral pieniadze na ostatnia rate.

I inny aspekt jeszcze: kursant ma karte jazd powiedzmy z polowa wyjezdzonych godzin a reszta sytuacji jak wyzej.

Mam pewne koncepcje co i jak ale chcialbym poznac Wasze zdanie bo nie jestem pewny...

Z gory dziekuje za pomoc i przepraszam jezeli temat byl gdzies poruszany badz jest to oczywista oczywistosc ale jakos mi to umknelo...
Pozdrawiam
phot

Postprzez dylek » czwartek 10 grudnia 2009, 22:53

Może pomoże Ci poczytanie 217-tki a w niej rozdział 3, § od 7 do 11...
Sporo wklejania, więc dajuję sobie.... raczej wygoogluj Dz.U. 217 poz. 1834 .... nawet jak znajdziesz dokument, który był później zmieniany, to i tak nie chcę skłamać, ale raczej na 99,99% akurat w tej kwestii nic się nie zmieniało...
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez megamind » piątek 11 grudnia 2009, 22:20

Skoro OSK został zamknięty to skontaktowanie się z właścicielem nic nie da. Nie może on przecież wystawić zaświadczenia.
Drugi przypadek rokuje nadzieje. Jeśli kursant ma kartę to może iść z nią do innego ośrodka i kontynuować szkolenie. Powinna być ona jednak podpisana przez kierownika ośrodka, w którym szkolenie się odbywało, po ostatniej pozycji.
megamind

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów