Praktyczny Egzamin Weryfikacyjny Opole 2010 Styczen/Luty

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Praktyczny Egzamin Weryfikacyjny Opole 2010 Styczen/Luty

Postprzez rusel » czwartek 03 grudnia 2009, 20:05

witam, w zwiazku ze zblizajacym sie praktycznym egzaminem weryfikacyjnym w Opolu tworzy sie obecnie grupa osob w celu omówienia i przecwiczenia tras, chetnych na dołączenie się do spotkania prosze o kontakt na adres rusel@interia.pl
rusel

Postprzez laciak » czwartek 03 grudnia 2009, 23:18

hmmm a gdzie znalazłeś informacje o takim terminie???
czy to są czyste domysły?

pozdrawiam
laciak

odp

Postprzez rusel » piątek 04 grudnia 2009, 21:22

nieoficjalna informacja z urzedu, pozdr
rusel

Postprzez jacek75 » sobota 05 grudnia 2009, 11:12

a dla jakich województw?
jacek75

odp

Postprzez rusel » sobota 05 grudnia 2009, 12:10

tego to nie wiem opolskie i byc moze slaskie
egz. jest zaplanowany na druga polowe stycznia jesli bedzie poslizg poczatek lutego
rusel

Postprzez jacek75 » sobota 05 grudnia 2009, 12:12

no to ja bym się pisał
jacek75

Postprzez Buko » sobota 05 grudnia 2009, 18:47

Cieszę się, że wyszedłeś z taką propozycją rusel. Uważam to za świetny pomysł by spotkać się przed egzaminem praktycznym i wspólnie ze wszystkimi chętnymi omówić (ustalić) sobie trasy egzaminacyjne w Opolu a także uczulić się (przećwiczyć) wszelkie zawiłości egzaminu na placu manewrowym gdyż w tej części najwięcej osób nie zdaje. Często nie zdaje właśnie z powodu jakiś drobnych wydawało by się niuansów, czy szczegółów – dlatego warto by się wcześniej spotkać i wszystko sobie wspólnie ustalić i omówić.
Z moich obserwacji wynika również, że egzamin praktyczny kończy się z reguły sukcesem dla par, które są dobrze przygotowane, jeśli natomiast jedna z osób w parze nie jest wystarczająco przygotowana – pogrąża siebie i tą drugą. Egzamin w takim przypadku dla dwóch osób kończy się prawie zawsze klęską.

To, że egzamin odbędzie się na początku przyszłego roku (styczeń, luty) w Opolu dla takich województw jak: śląskie, opolskie, dolnośląskie wg mnie nie jest żadnym zaskoczeniem i nieoficjalne informacje z urzędu na ten temat są tylko potwierdzeniem reguły.
Ostatni egzamin dla śląskiego i dolnośląskiego odbył się w sierpniu w Legnicy, więc kolejny w nowym roku będzie właśnie pierwszym dla tych województw (upłynie okres sześciu miesięcy), zresztą co roku egzamin w Opolu jest pierwszym lub jednym z pierwszych w Polsce.

Wszystkich, którzy liczą że właśnie w Opolu przystąpią do praktyki bardzo gorąco zachęcam do spotkania się w Opolu np. na początku stycznia gdyż jest to w interesie nas wszystkich, którzy chcą ten egzamin zaliczyć. Długo ze znajomymi przygotowujemy się do tego egzaminu i bardzo chętnie podzielimy się naszym doświadczeniem z pozostałymi zainteresowanymi. Umawiajmy się poprzez skrzynkę rusela rusel@interia.pl
Pozdrawiam i do zobaczenia
:wink:
Buko

Postprzez oskbelfer » sobota 05 grudnia 2009, 20:35

Buko napisał(a):
Z moich obserwacji wynika również, że egzamin praktyczny kończy się z reguły sukcesem dla par, które są dobrze przygotowane, jeśli natomiast jedna z osób w parze nie jest wystarczająco przygotowana – pogrąża siebie i tą drugą. Egzamin w takim przypadku dla dwóch osób kończy się prawie zawsze klęską.

To prawda. Dodam jeszcze ze ważne aby dobrze słuchać co mówi komisja na odprawie oraz dopytać komisje o wątpliwe kwestie. W Sączu były trzy osoby (wt ym ja) i przepytaliśmy grzecznie komisję o pewne kwestie - komisja ładnie odpowiedziała - i było git :)

Zyczę powodzenia - a przy okazji wspomnę znów że szukam pytań na kat A. Mogę się podmienić z pytaniami na C
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

odp

Postprzez rusel » niedziela 06 grudnia 2009, 18:30

fakt ze w czestochowie sporo osob spotkalo sie wczesniej i razem ustalili obszar poruszania sie po miescie i odsetek zdajacych byl wysoki
rusel

Postprzez Buko » niedziela 06 grudnia 2009, 22:21

Mam nadzieję, że w Opolu będzie podobnie. Tylko od nas zdających zależy jak nam wszystkim pójdzie… :wink:
Buko

Postprzez wooly » piątek 11 grudnia 2009, 03:05

.
Ostatnio zmieniony czwartek 07 stycznia 2010, 14:48 przez wooly, łącznie zmieniany 1 raz
wooly

odp

Postprzez rusel » piątek 11 grudnia 2009, 10:58

witam, wiadomosc mam od znajomego z kursu ktory ma znajomosci w urzedzie marszalkowskim niestety nie znam nazwiska tej Pani, dyrektor wordu w opolu rowniez mowi ze opole bedzie pierwszym lub jednym z pierwszych miast, tj styczen lub luty zreszta nie jest to trudne do przewidzenia bo mija juz pol roku od ostatniego egzaminu gdzie woj. opolskie startowalo dowiedzialem sie zeby nie wplac zadnych kwot do konca roku bo bedzie zwrotka' ministerstwo ma teraz okres rozliczeniowy, trasy w opolu są TYLKO DWIE im wiecej osob sobie to uswiadomi tym lepiej tj. TRASA REAL I CASTORAMA, obawiamy sie zeby komus do glowy nie przyszlo zeby pchac sie w okolice uniwersytetu lub os. chabry bo to bedzie dla niego koniec, jedna osoba pojechala na kolontaja Bo chciala wykonac przejazd przed droge jednokierunkowa o roznej liczbie wyznaczonych pasow ruchu komisja sie wkurzyla ze tak daleko od wordu i oblal, dlatego naszym zdaniem trzeba koniecznie zrobic w styczniu spotkanie !
rusel

Postprzez wooly » piątek 11 grudnia 2009, 13:55

. .
Ostatnio zmieniony czwartek 07 stycznia 2010, 14:49 przez wooly, łącznie zmieniany 1 raz
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez oskbelfer » piątek 11 grudnia 2009, 19:44

Panowie i Panie - weryfikacja w Opolu to nie moja sprawa - podobnie jak informacje tego dotyczące.

NApiszę tylko tyle że będąc w Sączu na weryfikacji ktoś z komisji na odprawie powiedział, aby w tym roku kalendarzowym nierobić wpłat - ponieważ zrobi się tylko zamieszanie. Dopiero gdy pojawią się na stronie MI harmonogramy egzaminów wtedy działać. Pytałem w tamtym tygodniu w Krakowie czy cos wiadomo - twierdzili że narazie cisza.
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

odp

Postprzez rusel » piątek 11 grudnia 2009, 20:29

opole rzeczywiscie jest latwiejsze od czestochowy choc nie da sie realizowac tak szybko zadan ze wzgledu na dluzsze odcinki miedzy miejscami gdzie mozna zrealizowac poszczegolne zadania ale ogolnie w 10 minut mozna zrealizowac 80 % zadan trzymając się tylko obszaru egzaminacyjnego w innym przypadku niewiele da sie zrobic
rusel

Następna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów