Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez lith » czwartek 19 listopada 2009, 00:41
przez cman » czwartek 19 listopada 2009, 01:12
przez agaw » czwartek 19 listopada 2009, 10:09
przez cman » czwartek 19 listopada 2009, 10:25
agaw napisał(a):a jeśli chodzi o jeżdżenie "slalomem" przy dużym nasileniu ruchu , to w mieście przy tej ilości świateł i skrzyżowań nie widze w tym żadnego sensu
agaw napisał(a):...zresztą nie widzę powodu dla którego większość kierowców miałaby jechać prawym pasem...
agaw napisał(a):...bo jakiś nerwus ma życzenie jechać w mieście 100km/h po to aby i tak za moment zatrzymać się na światłach
przez Borys68 » czwartek 19 listopada 2009, 10:26
cman napisał(a):Co do lewoskrętu, to do lewoskrętu, to jest odrębna sprawa i tu nie mam do nikogo żadnych pretensji, bo i o co - normalna sprawa. No chyba że ktoś ze względu na lewoskręt jedzie lewym już kilometr wcześniej...
przez athlon » czwartek 19 listopada 2009, 11:21
szerszon napisał(a):Po pierwsze,taki pacjent zmieniający pasy ruchu jest męczący i zmusza do zwiększenia uwagi ponad potrzebę.
agaw napisał(a): a jeśli chodzi o jeżdżenie "slalomem" przy dużym nasileniu ruchu , to w mieście przy tej ilości świateł i skrzyżowań nie widze w tym żadnego sensu,
przez agaw » czwartek 19 listopada 2009, 13:56
athlon napisał(a):szerszon napisał(a):Po pierwsze,taki pacjent zmieniający pasy ruchu jest męczący i zmusza do zwiększenia uwagi ponad potrzebę.
A taki pacjent co się wlecze niemiłosiernie poniżej dopuszczalnej, co chwila przyhamowując na byle zakręciku, albo dojeżdżający 200 metrów do świateł na luzie z prędkością toczenia nie jest męczący i nie zmusza do większej uwagi???agaw napisał(a): a jeśli chodzi o jeżdżenie "slalomem" przy dużym nasileniu ruchu , to w mieście przy tej ilości świateł i skrzyżowań nie widze w tym żadnego sensu,
Ty nie widzisz, a ja widze. Na skrzyżowaniach gdzie w miarę szybko zmienia się nadawany sygnał, jak ustawią sie tacy kierowcy jak ja, cman, lith czy tym podobni, to podczas nadawanego sygnału skrzyżowanie opuści np 5 aut, jak trafią się takie np. agaw'y to opuszczą skrzyżowanie 2 auta. Więc każdy kto potrafi w miarę jeździć będzie wyprzedzał takie zawalidrogi, żeby nie kwitnąć za nimi na każdych światłach.
przez cman » czwartek 19 listopada 2009, 14:15
agaw napisał(a):cman jeśli popłujesz się na przepisy , to chyba należy respektować również te mówiące o ograniczeniu prędkości a nie tylko te które są dla nas w danym momencie wygodne- nie sądzisz?
- to te mówiące o ograniczeniu prędkości nie dotyczą?agaw napisał(a):...kiedy wszyscy jadą i tak z prędkością zdecydowanie większą niż dozwolona...
przez saba » czwartek 19 listopada 2009, 15:30
przez athlon » czwartek 19 listopada 2009, 15:43
agaw napisał(a): to w mieście przy tej ilości świateł i skrzyżowań nie widze w tym żadnego sensu,
gratuluje przekonania o swojej wspaniałości (chociaż nie .... w zasadzie to współczuję)
że chodzi mi o debili którzy wpychają się przed maskę (to się nazywa wymuszenie)
i do kompletu nie wiedzą co to jest kierunkowskaz
(mam nadzieję , że taraz kolega jasnowidz zrozumiał a jak nie to trudno, jakoś przeżyję)
pomysł bardzo fajny, przynajmniej wiadomo że trzeba na ciebie uważać. Szkoda że tak rzadko jest stosowany.mój samochodzik zaopatrzony jest w liść klonu
No troszke dziwne rozumowanie, bo cała sprawa właśnie rozchodzi się o uniemożliwianie jechania tak jak się chce przez osoby które jeżdżą tak jak sie nie chce.jeśli ktoś ma ochotę to niech sobie jeździ tak jak chce , ja jeżdżę przepisowo ...
przez lith » czwartek 19 listopada 2009, 15:55
przez BOReK » czwartek 19 listopada 2009, 16:37
przez athlon » czwartek 19 listopada 2009, 18:39
przez Asmodeusz » czwartek 19 listopada 2009, 19:17
athlon napisał(a):Borek czasami i tak bywa, a przykładowo nie ruszaj dynamicznie i jedź zgodnie z przepisami przez Zduńską Wole i Pabianice to w wiekszości przypadków będziesz trafiał na czerwone światło. Jak dynamicznie się zbierzesz to będziesz zdążał na nadawany JESZCZE sygnał zielony.
przez lith » czwartek 19 listopada 2009, 21:15