Pytania z egzaminu kwalifikującego na kurs na egzaminatora

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez osk rajd » czwartek 22 października 2009, 21:10

rzeczywiscie chyba nadajesz sie do tego zawodu, w dwa dni opanowac PoRD, 217-tke to niesamowity wynik, zazdroszcze Tobie, mi to zajelo o wiele wiecej;)
"Doświadczenie powiększa naszą mądrość,
nie zmniejsza jednak naszej głupoty"
osk rajd

odp

Postprzez rusel » czwartek 22 października 2009, 21:17

ja powiem tylko tak, zeby pozac przepisy tak jak oczekuje od Pani kursant ktory nie raz przyjdzie do Pani o porade, lub doswiadczeni kierowcy ktorzy beda mieli trudnosci w ocenie sytuacji lub np. policjant z drogowki ktory bedzie chcial poznac opinie egzaminatora to Pani jaki przyszly ekspert w dziedzinie ruchu drogowego musi poswiecic troszke wiecej niz 2 dni zeby moc stwierdzic ze zna Pani przepisy, to nie jest ksiazka ktora sie czyta dla zabicia czasu, wiele przed Panią jesli poswieci Pani swoj czas kilka godzin dziennie przez okres conajmniej jednego roku nad KD, rozporzadzeniem w sprawie znakow i sygnalow swietlnych, rozporzadzeniem w sprawie warunkow technicznych i szczegolowych znakow, warukow technicznych pojadow i bedzie Pani miala te przepisy doslownie przed oczami, potrafiąc interpetowac rozne sytuacje na drodze w oparciu o konkretny zapis do ktorego wracala Pani dziesiątki razy to wtedy bedzie mogla Pani stwierdzic ze zna przepisy
rusel

Postprzez AgnieszkaWLKP » czwartek 22 października 2009, 21:22

Też napisałam w swoim poście, że moją wiedzę kurs utrwali.
To oczywiste, że cały czas człowiek się uczy, są wprowadzane zmiany, pamięć też bywa różna i niektóre rzeczy się zapomina. W takim zawodzie trzeba cały czas się uczyć i być na bieżąco

Osk rajd wbrew pozorom tego wcale nie jest dużo. Wydrukowałam sobie wszystko czcionką 8, żeby mieć w jednym miejscu i wyszło mi tego niewiele ponad 200 stron. Jest to do opanowania jeśli się chce
AgnieszkaWLKP

odp

Postprzez rusel » czwartek 22 października 2009, 21:31

Pani chyba nie dokonca jest swiadoma tej sytuacji....
rusel

Postprzez Borys_q » czwartek 22 października 2009, 21:40

AgnieszkaWLKP napisał(a):... i bez problemu w 2 dni opanowałam 90% wszystkiego.

Tak się pani tylko wydaje:):)
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez oskbelfer » czwartek 22 października 2009, 21:53

AgnieszkaWLKP napisał(a):Też napisałam w swoim poście, że moją wiedzę kurs utrwali.
To oczywiste, że cały czas człowiek się uczy, są wprowadzane zmiany, pamięć też bywa różna i niektóre rzeczy się zapomina. W takim zawodzie trzeba cały czas się uczyć i być na bieżąco

Osk rajd wbrew pozorom tego wcale nie jest dużo. Wydrukowałam sobie wszystko czcionką 8, żeby mieć w jednym miejscu i wyszło mi tego niewiele ponad 200 stron. Jest to do opanowania jeśli się chce

WOW jestem pod wrażeniem :)
hahahahahahahah :) a to dobre :)
Bardzo lubię kobiety, a do blondynek wręcz mam słabość :) Żona jest blondynką :)

Jednak są dowcipy o blondynkach z których wspólnie z żoną mamy ubaw.

To co pisze AgnieszkaWLKP - to właśnie mam wrażenie lub inaczej odczucie jakbym słyszał dowcip z gatunku o blondynce :)

Pani Agnieszko niewiele ponad 200 stron - to dobre:)

Ja zadam Pani takie pytanko czy jest Pani w stanie powiedziec ile stron ma dziennik ustaw (popularnie zwany kodeksem drogowym) - ja podpowiem że jest tego 132 strony :) - ale mozna pomniejszyć oczywiscie i będzie mniej ale nie w tym rzecz :)

Rzecz jest w tym czy Pani wie ile jest stron dziennika ustaw o znakach drogowych :) Bardzo jestem ciekaw i już nie mogę doczekać sie odpowiedzi :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez cih » piątek 23 października 2009, 07:50

Czytając wypowiedź i można się tego nauczyć w dwa dni dochodzę do wniosku że jestem imbecylem bo ja wziąłem sobie 3 tygodnie urlopu i siedziałem nad przepisami po 8 do 12 godz. odzienie do tego setki konsultacji na skype z innymi zdającymi, a zdobyłem 37/40 pkt. aha i zawsze może się jeszcze trafić pytanie techniczne co to jest novamatic itp. a z techniki kierowania pojazdem też pytania nie są proste. Więc życzę powodzenia i dużo szczęścia na egzaminie. Kur pewnie finansuje Pani PUP, z myślą iż szybko Pani zda. Ostatnio z kolegą liczyliśmy iż nawet w przypadku zdania egzaminów pierwszym terminie 9-12 miesięcy to minimalny czas licząc od rozpoczęcia kursu w jakim można podjąć pracę w zawodzie. Więc jeszcze raz życzę powodzenia. Zachęcam również do zakupu KODEKS DROGOWY KOMENTARZ CZ.1-2 Z ORZECZNICTWEM NSA,SN I TK Stanisława Sobonia.
cih

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów