WORD Łódź - relacje z egzaminów, informacje i opinie

Tutaj możesz umieścić informacje i opinie dotyczące danego ośrodka egzaminacyjnego oraz zdać relację z egzaminu.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ines83 » wtorek 20 października 2009, 13:45

na Maratońskiej nie ma oplów :) same yariski
ines83

Postprzez Margo » wtorek 20 października 2009, 14:21

Jeżeli ktoś chce zdawać na corsie to może napisać specjalne podanie i będzie zdawał na oplu.
15.09.2009r. zdany egzamin na kategorię B
WORD ŁÓDŹ
Margo

Postprzez nuttus » wtorek 20 października 2009, 14:59

ines83 napisał(a):na Maratońskiej nie ma oplów :) same yariski

jak nie masz nic potwierdzonego to nie mów lepiej bo wprowadzasz ludzi w błąd, są oczywiście Corsy w każdą środę, wystarczy przy wyznaczaniu na egzamin powiedzieć że chce się zdawać na Corsie i to wszystko, dostaje się zaświadczenie takie samo tylko że jest wpisane "w sali : OPEL CORSA"
nuttus

Postprzez gargulec » wtorek 20 października 2009, 17:59

Witam
Nie sądze aby na Maratońskiej była możliwość zdawania na oplu :roll:

Dyrektor mgr inż. Zbigniew Skowroński:
Informuję, że od 31 lipca 2009 roku WORD w Łodzi rozpoczyna zapisy na egzaminy praktyczne kat. A i B prawa jazdy odbywające się w filii na ul. Maratońskiej. Egzaminy w ilości 50 dziennie odbywają się, w godz. 8 -16, wyłącznie na samochodach Toyota Yaris . Zapisy przyjmujemy w Biurze Obsługi Klientów na ul. Smutnej 28 w okienku numer 3. Egzaminy teoretyczne odbywają się tylko na ul. Smutnej 28.

http://www.word.lodz.pl/index.php?
gargulec

Postprzez mti91 » wtorek 20 października 2009, 19:19

Sorry, za off-topic, a może i topic ;)

ZDAŁEM! :D

Nawet nie przyznaję się który to już raz, liczy się, że zdałem na Maratońskiej za 2 razem, a o Smutnej zapominam. To najgorszy ośrodek w Polsce (statystyki mówią same za siebie) i taka jest prawda, to miejsce to istne piekło po którym psychika siada, człowiek wmawia sobie, że jest beznadziejny, a prawda jest zupełnie inna.

Polecam zdawanie na Maratońskiej, weźcie sobie conajmniej 2h i pojeździjcie, zdawałem o godzinie 13.00 i powiem, że jakiegoś mega tłoku nie było, aczkolwiek obecność samochodów się przydała :)))

Pan Bogdan to złoty człowiek, popełniłem sporo błędów jednak ostatecznie udało się !!! Nie poddawajcie się i próbujcie do woli, szkoda już zmarnowanej kasy. Teraz zabieram się za gruntowne uporządkowanie mojej wiedzy no i wypadałoby wkrótce rozpocząć własną praktykę :))
[size=75]20.10.2009 <3
ZDANE:D i to się liczy, nie za którym razem!
(10/26/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
(10/29/09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
: ))))[/size]Oj, dużo się od tego czasu zmieniło :)) I <3 Punto:D
mti91

Postprzez nuttus » wtorek 20 października 2009, 20:19

gargulec napisał(a):Witam
Nie sądze aby na Maratońskiej była możliwość zdawania na oplu :roll:

Dyrektor mgr inż. Zbigniew Skowroński:
Informuję, że od 31 lipca 2009 roku WORD w Łodzi rozpoczyna zapisy na egzaminy praktyczne kat. A i B prawa jazdy odbywające się w filii na ul. Maratońskiej. Egzaminy w ilości 50 dziennie odbywają się, w godz. 8 -16, wyłącznie na samochodach Toyota Yaris . Zapisy przyjmujemy w Biurze Obsługi Klientów na ul. Smutnej 28 w okienku numer 3. Egzaminy teoretyczne odbywają się tylko na ul. Smutnej 28.

http://www.word.lodz.pl/index.php?

jak może nie być takiej możliwości jak mam wyznaczony egzamin i na zaświadczeniu mam wyraźnie napisane "sala : OPEL CORSA"

po za tym przy okienku by mi chyba powiedzieli jeśli nie było by takiej możliwości, proponuje Ci przeczytać to co pisałem wyżej
nuttus

mój egzamin - Maratońska 20.10.2009

Postprzez rysia_mysia » wtorek 20 października 2009, 20:36

Pierwsze koty za płoty...
No cóż...zdawałam dziś pierwszy raz egzamin na Maratońskiej.
Czekałam kilka minut i się zaczęło. Egzaminator pan Piotr, bardzo sympatyczny człowiek rozmawiał ze mną, był przemiły...Wylsowałam sprawdzenie poziomu oleju w silniku oraz sprawdzenie działania świateł mijania. Później rękaw i górka. Nie zajęło mi to wszystko więcej niz pięć minut i znalazłam się na mieście. Pojechałam w prawo ulicą Maratońską,a następnie przez przejazd kolejowy na lotnisko. Popełniłam tam błąd jadąc uliczką jednokierunkową prosto po lewej stronie, egzaminator powiedział- w porządku, jedziemy dalej. Następnie zatrzymanie pojazdu w wyznaczonym miejscu- udane przy drugiej próbie. Niestety od tego momentu bardzo się zestresowałam i byłam niespokojna. Zaparkowałam prostopadle, było ok. później jazda po uliczkach osiedlowych i niestety przy skręcie w lewą stronę scięłam zakręt i tym samym przejechałam podwójną ciągłą... No cóż...zdarza się. Teraz oczekuję na kolejny egzamin, mam nadzieję że pójdzie lepiej. Trzymajcie kciuki, a ja trzymam za was. Ważne, żeby się nie poddawać :):):)
"Każda porażka jest namiastką sukcesu"
rysia_mysia

Postprzez gargulec » wtorek 20 października 2009, 21:35

nuttus to patrząc na Twoje informacje i informacje umieszczone na stronie WORD-u niewiem czy są one prawdziwe (na stronie) tam jest info, że opel corsa C , ale to już pewnie wiesz :wink: a z doświadczenia nie pomogę bo zdawałam 3 razy zawsze na yarisie , ale mnie było obojętne czym pojadę:wink:

mti91 gratulacje ! :spoko: :jupi: przeżywałam tą radość w zeszły czwartek :wink:

rysia_mysia następnym razem się uda :wink:
gargulec

Postprzez mti91 » wtorek 20 października 2009, 23:45

Dzięki :)

Przy egzaminie na A na pewno jeździ corsa z tyłu, więc możliwe, że czasem jest "na wypożycznie" dla kat. B. Podobno można ;-)
[size=75]20.10.2009 <3
ZDANE:D i to się liczy, nie za którym razem!
(10/26/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
(10/29/09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
: ))))[/size]Oj, dużo się od tego czasu zmieniło :)) I <3 Punto:D
mti91

Postprzez doggy » środa 21 października 2009, 00:15

już ostatnio ktoś pisał, że dzwonił do wordu i mówili, że można zdawać na corsie, nuttus ma zaświadczenie, a mnie miesiac temu moj instruktor mowil ze widzial egzamin w corsie na maratonskiej;p
doggy

Postprzez nuttus » środa 21 października 2009, 06:23

Nawet dostałem teraz odpowiedź od Wordu, bo pytałem jakie są Corsy czy te C co na Smutnej czy nowe D

Witam

Na maratońskiej są dokładnie takie same ople jak na smutnej

Pozdrawiam
WORD w Łodzi

:)
nuttus

Postprzez nuttus » środa 21 października 2009, 11:02

No i mam egzamin za sobą, tyle że negatywny.

Egzamin wyznaczony na 9.00 dzisiejszego dnia w Wordzie na Maratońskiej auto - Opel Corsa.
Około 9.10 przyszedł po mnie Pan Piotr.R, wsiedliśmy do Opla, lecz ktoś zabrał kluczyki i przesiadł się w inne auto, więc musieliśmy czekać aż wróci z Egzaminu. O 9.45 już zacząłem egzamin do pokazania światła hamowania i płyn hamulcowy, zaliczone, rękaw zaliczony bezbłędnie(najważniejsze by się nie śpieszyć) no i jazda na górkę podjeżdżamy pod górkę i Pan Piotr mi mówi bym zaciągnął hamulec ręczny, zapytałem czy mogę z nożnego bo tak mnie nauczył instruktor, powiedział że nie(w tym momencie wiedziałem że nie zdam bo ani razu nie używałem hamulca ręcznego, jedynie jeśli rozpoczynałem bądź kończyłem jazdy) pierwsza próba zjechał mi na dół, druga próba zjechał, no i cóż :) podziękował mi egzaminator, życzył powodzenia oraz wyjaśnił i pokazał jak dokładnie się rusza pod górkę z wykorzystaniem hamulca ręcznego. Myślę że gdyby górka była zaliczona to reszta by poszła bo egzaminator spokojny facet, a reszte manewrów mam opanowane dobrze, mam wielki żal do mojego instruktora że nie był ani razu ze mną na górcę, górki uczyliśmy się na skrzyżowaniach na światłach, ale z hamulca nożnego... Jutro jadę na Smytną wyznaczyć następny egzamin.
nuttus

Postprzez F-X » środa 21 października 2009, 15:58

Witam. Egzamin na prawko zdałem z wynikiem POZYTYWNYM dzisiaj, za drugim podejściem w WORDZIE na ulicy Smutnej.

Pierwsze podejście
Egzaminator: Ryszard M. (bardzo niesympatyczny człowiek)
Placyk zaliczony bezbłędnie.
Na mieście niestety kilka drobnych błędów (m.in. zapomnienie raz o kierunkowskazie). Pan oblał mnie po 30 minutach jazdy na Narutowicza za przejechanie na żółtym świetle.

Podejście drugie
Egzaminator: Michał D. (oaza spokoju, przez cały egzamin nie odezwał się słowem, nie licząc komend a propos kierunku jazdy)
Placyk również bezbłędnie.
Na mieście natrafiłem chyba na szereg najbardziej skomplikowanych sytuacji takich jak roboty drogowe czy ruch kierowany przez drogówkę (bo akurat zachciało im się ćwiczeń). Przejazd bezbłędny :roll:
Egzamin zakończony po 36 minutach. W drodze powrotnej już pan Michał pokazał swoje drugie oblicze uśmiechniętej i serdecznej osoby. Bardzo sympatyczny egzaminator.

A zdany egzamin traktuję jak prezent imieninowy (24 października). :D
Ostatnio zmieniony środa 21 października 2009, 22:16 przez F-X, łącznie zmieniany 1 raz
WORD ŁÓDŹ ul. Smutna:
09.10.2009 - egzamin teoretyczny (+)
13.10.2009 - egzamin praktyczny: placyk (+); jazda w mieście (-)
21.10.2009 - egzamin praktyczny: placyk (+); jazda w mieście (+)
Obrazek
F-X

Postprzez gargulec » środa 21 października 2009, 17:29

nuttus następnym razem zdasz :wink: powiedz mi jeśli to oczywiście nie tajemnica , w której auto szkole jeździłeś ?

F-X gratulacje ! :spoko:

Ja zdawałam na Smutnej 3 razy
1.Radosław B. sympatyczny , nie podnosił ciśnienia , oblałam w drodze powrotnej do word-u , za blisko przejechałam innego samochodu :roll:
2. Ryszard M . za wiele nie powiem sprawił wrażenie sympatycznego , ale mnie zjadły nerwy , po zrobieniu rękawa , wyjeżdżając z koperty zaliczyłam słupek :oops:
3. Michał D. konkretny , sympatyczny , również nie podnosił atmosfery , wręcz przeciwnie , no i od niego usłyszałam magiczne wynik pozytywny :lol:
Ogólnie jeśli chodzi o egzaminatorów to mam pozytywne wrażenia , porażką dla mnie jest czas czekania :(
gargulec

WORD SMUTNA I MARATONSKA

Postprzez zdajacyldz » poniedziałek 26 października 2009, 14:43

Witam wszystkich.

Zdałeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem !!

i chcialem sie podzielic ze wszystkimi moimi przemysleniam odnoscie robinia prawa jazdy. Prawo jazdy robic zaczolem juz dawno temu ale nie moglem sie zebrac bo kazdy porazka denerwowala coraz bardziej. Chyba kazdy zna to uczucie kiedy egzamin zostal przerwany i kazdy dzwoni i pata jak poszlo. Na smutnej nie zdalem 5 razy. Za glupie bledy i zamyslenie.

Na maratonskiej zdalem za pierwym razem. Nie wiem czy jest latwiej czy nie ale jest przede wszystkim bardziej przejrzyscie. Ale do rzeczy.
Gdy czekalem na egzamin z maratonskiej z placuje przez 1,5 godziny wyjechaly 3 osoby. Reszta polegla na placu. Plac jest normalny choc moze wydawac sie trudniejszy gdy rekawy sa blisko siebie. Inaczej tez jest w gorka niz na smutnej. Na maratonskiej jest wielka gora ktora ma kat 50 ale to nie powinien byc dla kogos problem. Nie bede opisywal trasy bo nie patrzylem zbydnio na ulice.
Na co trzeba uwazac na maratonskiej to znaki stop, przejazdy kolejowy bez zapor i drogi jedno kierunkowe.

Dla mnie bylo tam latwiej zdac bo odleglosc miedzy skrzyzowaniami jest wieksza i mniej korków ale za to jest duzo przejsc dla pieszych bez wysepek.

A gdzie łatwiej jak to mówił moj intrukturo: nie ma łatwiej
przez egzaminem polegam wziac sobie kilka godzin jazd bo strasznie to pomaga.

pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia
zdajacyldz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ośrodki egzaminowania kierowców