Zawracanie na skrzyżowaniu - Gdańsk koło PORDu

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Zawracanie na skrzyżowaniu - Gdańsk koło PORDu

Postprzez razor0101 » środa 30 września 2009, 21:13

Witam, mam następujący problem. Nie wiem jakim torem jazdy mam pojechać aby poprawnie zawrócić na skrzyżowaniu koło przystanku autobusowego niedaleko gdańskiego PORDu (jadąc tak jak autobus). Nie pamiętam nawet czy tam są jakieś znaki określające pierwszeństwo. Wydaje mi się że tak samo jak narysowałem tutaj na obrazku ale wolę się upewnić. Proszę o pomoc bo jutro mam egzamin.
Obrazek Obrazek
razor0101

Postprzez evalla » środa 30 września 2009, 22:06

tak jak narysowałeś. Jeśli chodzi o znaki to autobus jadąc w prawo pojedzie z drogą z pierwszeństwem, jadąc w lewo wjedzie w podporządkowaną. Na pętle jest zakaz wjazdu dla innych pojazdów niż autobus.

a swoją drogą uczysz się trasy na pamięć ?
evalla

Postprzez razor0101 » środa 30 września 2009, 22:45

evalla napisał(a):tak jak narysowałeś. Jeśli chodzi o znaki to autobus jadąc w prawo pojedzie z drogą z pierwszeństwem, jadąc w lewo wjedzie w podporządkowaną. Na pętle jest zakaz wjazdu dla innych pojazdów niż autobus.

dzięki

evalla napisał(a):a swoją drogą uczysz się trasy na pamięć ?

Nie, chciałem się upewnić co do tego, bo na pierwszym egzaminie tak zrobiłem i było niby ok, a potem jak jechałem tak z instruktorem to miał zastrzeżenia.
razor0101

Postprzez Borys_q » czwartek 01 października 2009, 14:32

tylko uwazaj na pojazdy nadjeżdzające z podporządkowanej teoretycznie masz tam pierszeństwo ale mało kto ci tam ustąpi, oraz oczywiście ustępujemy tym z drogi z pierwszeństwem po prawej stronie, i stosujemy sie do dwóch znaków stop, przed torami wjeżdzając na skrzyżowanie i opuszczając (często popełniany tam błąd)
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez fabregascesc » piątek 16 października 2009, 23:42

razor0101 napisał:
jak jechałem tak z instruktorem to miał zastrzeżenia.

jakie?
na rysunku jest wszystko dobrze przedstawione
:)
pozdro
5.03.2009 to był mój dzień :D
fabregascesc

Powrót do Sytuacje na drodze