Wymiana zbitego lusterka

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Wymiana zbitego lusterka

Postprzez kd » sobota 26 września 2009, 15:13

Witam,

Mam zbite lusterko, w swoim samochodzie mam elektryczne lusterka. Planuję kupić po prostu wkład asferyczny do lusterka.
Tu się rodzi moje pytanie, gdyż wcześniej tego nie robiłem - czy spokojnie dam radę wymontować i zamontować szybkę lusterka bez pomocy mechanika?
(i czy są jakieś różnice we wkładach lusterek dla tych ustawianych manualnie a elektrycznie?)
26.08.2009 - Egzamin Państwowy: teoria (+), plac (+), miasto (+) - za pierwszym razem :)
Obrazek
kd

Postprzez BOReK » sobota 26 września 2009, 16:38

A skąd ktokolwiek ma wiedzieć, skoro nie podałeś nawet modelu samochodu? Zdobądź do swojego instrukcję obsługi albo zapytaj na forum tej marki.

Poza tym poszukaj otworów w obudowie całego lusterka, raczej od spodu, w elektrycznych zwykle jest coś na śrubkę. To nie będzie jednak tylko to, musisz zdobyć konkretne informacje o swoim modelu.
BOReK

Postprzez dma3 » sobota 26 września 2009, 22:14

Planuję kupić po prostu wkład asferyczny do lusterka.

nie wiem co za samochód ... ale to moze nie byc takie proste by asował uniwersalny wklad.
dma3

Postprzez JacekP » sobota 26 września 2009, 22:50

proste, ja wymieniałem w VW, do lusterka są 2 kabelki tylko dołączone i tyle, otwierasz obudowę lusterka, odkręcasz szybkę, odłączasz kable i analogicznie wszystko podłączasz z nowym.
JacekP

Postprzez marcij » niedziela 27 września 2009, 11:19

A jak bardzo nie chce sie rodkladac i wyjmowac zbitego szkla , to czasami dopuszczalne jest tez przyklejenie nowego szkla na stare. Oczywiscie pod warunkiem ze nie jest podgrzewane.
Obrazek
marcij

Powrót do Porady techniczne