Budowa drogi a przepisy ruchu drogowego

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Budowa drogi a przepisy ruchu drogowego

Postprzez wilkuzzz » piątek 18 września 2009, 00:09

Tutaj mam serdeczne pytanie do modów czy mogą mi wyjaśnić opierając się o paragrafy z kodeksu ruchu drogowego , jak są traktowane budowy dróg i czy obowiązują tam przepisy ruchu drogowego ? Mam tu na myśli np ukończony odcinek powiedzmy autostrady który jeszcze nie został oddany do użytku . Bardzo mnie to ciekawi z powodu ostatnich wydarzeń na autostradzie a1 w rejonie śląska ( wypadek motocyklisty na zamkniętym jeszcze odcinku ) .
"Spadochroniarstwo uczy nas być silnym, a tylko takich potrzebuje nasza ojczyzna"
Gen. Stanisław F. Sosabowski
wilkuzzz

Postprzez DEXiu » piątek 18 września 2009, 12:30

Dlaczego do modów? Moderator to ktoś kto dogląda danego forum i dba żeby na nim burdelu nie było, a nie specjalista z tematyki forum (choć tak często bywa) :wink:
Co do Twojego pytania - zerknij na art. 1 ust. 1 i 2 PoRD
DEXiu

Postprzez wilkuzzz » piątek 18 września 2009, 16:33

Dzięki :P już lukam : ) sorry za taką szyderę że do modów ale zwykle oni sypią paragrafami : D
"Spadochroniarstwo uczy nas być silnym, a tylko takich potrzebuje nasza ojczyzna"
Gen. Stanisław F. Sosabowski
wilkuzzz

Powrót do Sytuacje na drodze