Syszenie w Xantii

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Syszenie w Xantii

Postprzez annubis17 » piątek 24 lipca 2009, 21:35

Zakupiłem sobie ostatnio Xantie z 93r. 1.9D i zauważyłem że co sekundę coś syczy jakby coś pompowało. Na forum citroena czytałem że to jakieś zawory, pompy, konżektory ale nie mam pojęcia co to i jak sprawdzić co to mi tak syczy, a w dodatku na tamtym forum mają dziwnie rejestrowanie zrobione i nie moge sie doczekać na aktywacje konta u nich. Tak więc, ktoś może wie co to? Bo mi sie wydaje że to nie powinno tak często syczeć. Przecieków nigdzie nie zauważyłem
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez cman » piątek 24 lipca 2009, 22:16

Może zawieszenie? Tam chyba jest to pneumatyczne? Więc, albo syczy, bo taka jego uroda, albo syczy bo się kończy.
cman

Postprzez annubis17 » piątek 24 lipca 2009, 22:27

cman napisał(a):Może zawieszenie? Tam chyba jest to pneumatyczne? Więc, albo syczy, bo taka jego uroda, albo syczy bo się kończy.

Im bardziej się zagłębiam w przestworzach internetu, tym bardziej jestem pewien że trzeba nabić albo wymienić jakiś konżektor czy co to tam ma być. Lecz wolę być pewny swego typowania więc sie pytam i tu.
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez mzmichal » sobota 25 lipca 2009, 07:07

Dam ci radę, jedź z tym do znajomego mechanika, może sprawdzić co tak syczy. Wiadomo to się wiąże z kosztami, ale my tutaj możemy gdybać co to takiego.
27 czerwca 2009 - zdane
I w drogę !!!
mzmichal

Postprzez marcij » sobota 25 lipca 2009, 11:07

mzmichal napisał(a):Dam ci radę, jedź z tym do znajomego mechanika, może sprawdzić co tak syczy. Wiadomo to się wiąże z kosztami, ale my tutaj możemy gdybać co to takiego.

Jesli nie ma znajomego i zaufanego , to takiego , ktory robi w cytrynach , bo pneumatyczne zawieszenie nie jest latwe w obsludze i wymaga troche doswiadczenia.
Obrazek
marcij

Powrót do Porady techniczne