Mam pytanie odnosnie drogi na wjazd do mnie na osiedle.
Otóż ostatnio było tam wiele zmian bo obok jest szkoła i strasznie duzo aut stawało po 2 stronach ulicy i nie było możliwości wogole przejechac wiec zrobili jedno kierunkowa i zakaz zatrzymywania, wiec jest teraz spokoj, ale przejdzmy do rzeczy:
Zrobił sie nastepny problem:

Chodzi o pojazd zielony na rysunku, chcąc skręcać w lewo na osiedle , prawidłowo musze zjechać na lewy pas i skręcaćw lewo jak to na rysunku, rzecz w tym że samochód czerwony jest za bardzo wysuniety do krawedzi i cięzko jest wjechać za niego w uliczke, chyba że auto miało by przednie koła jak w wózku inwalidzkim, mi jest ciezko wjechac matizem juz nie wspominając jak ktoś ma wieksze auto. Co radzicie w takiej sytuacji, oczywiscie moge skręcać w lewo z prawego pasa jak wszyscy biorąc większy łuk ale jest to złamanie przepsiu bo również dobrze wtedy może ktoś mnie wyprzedzać z lewej strony jadąc prosto i stłuczka gotowa, co cwansi zamiast skrecać w lewo bo jest nakaz, skrecaja w prawo i jadą pod prąd kawałek drogi bo nie chce im sie robić koła w okół osiedla