Jak mam zdać ten egzamin ?!!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Jak mam zdać ten egzamin ?!!

Postprzez Piter » piątek 16 lipca 2004, 00:51

Niech ktoś mi napisze jak można zdać egzamin bez łapówki ?!
Na placyku w OSK wszystko wychodzi O.K. śliczne , pięknie :lol:
A natomiast na państwowym wielka kicha :cry: ostanio nawet nie zaliczyłem rękawa .Zadaje sobie pytnie czy to nerwy robią swoje ?!
Czy za bardzo się staram ?! Czy nie umiem jeżdzić poprostu ?!
Za jakieś dwa miechy (terminy kosmiczne)
Będe zdawał 5 raz i nie wiem czy to ma sens ?!
Piter

Postprzez ella » piątek 16 lipca 2004, 10:28

Wszystko ma sens. Na pewno ci sie uda zdać bez dawania łapówki. Może to stres robi swoje, albo twoje nastawienie że musisz zdać. Idź na następny egzamin na większym luzie. Ja też podchodziłam kilka razy.
ella
Moderator

Postprzez to ja » piątek 16 lipca 2004, 11:37

Piter, nie możesz się poddawać. Zdałam za czwartym razem - byłam wtedy na prawie całkowitym luzie, a wcześniej nie zdawałam głównie z powodu mojego stresu. Uwierz, że wszystko będzie dobrze, przecież potrafisz jeździć :) Pozdrawiam i życzę powodzenia
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez zoltan » piątek 16 lipca 2004, 14:37

Mi się parę dni temu udało zdać za pierwszym razem i to w mieście gdzie podobno jest to wielką sztuką ;). Myślę, że to za sprawą mojego podejścia: "na pewno zdam, przecież umiem jeździć" i tego że podszedłem do tego egzaminu bardzo na luzie, bez stresów itp. Nerwówka była tylko jak musiałem łuk powtarzać, ale dalej już z górki ;)
zoltan

Re: Jak mam zdać ten egzamin ?!!

Postprzez sharky » piątek 16 lipca 2004, 20:57

Piter napisał(a):Na placyku w OSK wszystko wychodzi O.K. śliczne , pięknie :lol: A natomiast na państwowym wielka kicha :cry: ostanio nawet nie zaliczyłem rękawa .Zadaje sobie pytnie czy to nerwy robią swoje ?!
Czy za bardzo się staram ?! Czy nie umiem jeżdzić poprostu ?!

Ze mna jest tak samo. Placyk w OSK - super pieknie, na drug dzien ide na egzamin i tam nawet luku nie moge pokonac :cry: Caly czas sie zastanawiam co robie zle na egzaminie- czyzby nerwy? a mi sie wydaje ze ostatnio nie czulam zdenerwowania (nawet wypilam herbatke z melisy :wink: ) Instruktor mowi ze jezdze dobrze. W samochodzie tez czuje sie w miare pewnie, wiec co sie dzieje na egzaminie? :(

zoltan napisał(a): Myślę, że to za sprawą mojego podejścia: "na pewno zdam, przecież umiem jeździć"

Tez staram sie myslec pozytywnie, wmawiam sobie ze ide na egzamin poto by zdac... ale na razie nic z tego :(

Ale ja jeszcze sie nie poddlalam :) przed nastepnym egzaminem zamierzam isc i wykupic sobie godzinke jazdy na placu w WORDzie (kolejny sposob WORDu na zdobycie kasy :wink: ) i przez minimum 40 minut bede jezdzic po luku, az wyczuje go perfekcyjnie. Wierze ze tym razem mi sie uda :lol: (jak to mowia do trzech razy sztuka :D )

Nie martw sie Piter na pewno ud ci sie zdac :P
sharky

Postprzez Snuj ze Szczecina » sobota 17 lipca 2004, 01:33

Piter napisał(a):Niech ktoś mi napisze jak można zdać egzamin bez łapówki ?!

Bardzo łatwo jest zdać Egzamin bez łapówki.Wystarczy tylko rzetelnie przygotować się do Egzaminu i odpowiednio się nastawić.Musisz w końcu uwierzyć w swoje możliwości i w to, że umiesz i że potrafisz.Nie traktuj Egzaminu jako wyczynu heroicznego, jak coś trudnego i ciężkiego, uznaj Egzamin za banalny egzamin dla twoich umiejętności.Przecież to nie jest sztuka zdać, musisz tylko wreszcie uwierzyć że potrafisz zdać Egzamin.A odpowiednie nastawienie się do Egzaminu to już 60% sukcesu.
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez lemu » niedziela 18 lipca 2004, 19:49

Cały ten Egzamin MOŻNA zdać, wystarczy tylko sie nie denerwowac, bo to w niczym nie pomaga, a tylko przeszkadza... Łatwo powiedziec, trudniej zrobic... mi rece lataly na kierownicy a na nogach stac nie moglem... to nic placyk jakos zdale bo egzaminator stal daleko i tylko sie przygladal... Gorzej bylo na miescie, dupek nie chcial sie uciszyc, specjalnie chyba zebym jeszcze bardziej sie zdenerwowal. Jego "noż jedźżeś synku" slyszalem na kazdym skrzyzowaniui przy prawie kazdej szybkosci niezaleznie od ograniczenia... no i wreszczie samochod zgasl mi na ostatnim skrzyzowaniu... Zdalem za pierwszym razem ale do konca nie wiem jak to sie stalo... w osrodku prawie wyrzucil mnie z samochodu...

Mysle wiec ze najwazniejsze to nie stracic nerwy, pokazac egzaminatorowi ze to on jest tutaj bogiem on ma racje, a my jestesmy tylko male szare myszki ktore nie maja nic do gadania.Gdy nas osmiesza, przyznac mu racje itd... Jesli nie popelnimy zadnego powaznego bledu to nas nie obleje...tak mi sie przynajmniej wydaje.

Przy okazji pozdrawiam wszystkich bo jestem tu nowy. Zapraszam tez do Opola, do naszego przepieknego, zmodernizowanego za pieniadze wiadomo czyje, WORDU, z jedynym takim chyba w Polsce dwupoziomowym garazem, ktory sluzy do egzaminowania z manewrow. Cudo techniki i piekna :D

Poza tym wedlug mnie prawdziwa nauka jazdy samochodem odbywa sie po egzaminie z prawkiem w reku. Umiejetnosc prowadzenia zalezy w duzej mierze od naszego doswiadczenia...
lemu

Postprzez Lila » poniedziałek 19 lipca 2004, 00:59

Moim zdaniem wykupienie jazdy na placu w WORDzie to świetny pomysł. Można wszystko przećwiczyć w miejscu w którym sie zdaje bo place instruktorów mogą się troche różnić. Sama tak zrobiłam, plac wychodził mi świetnie a na egzaminie oblałam choć wcale sie nie denerwowałam. Przed drugim dokupiłam 2h w WORDzie, wszystko przećwiczyłam i tym razem plac zrobiłam bezbłędnie. Egzamin zdałam.
Polecam pojeździć w WORDzie to napewno nie zaszkodzi.
Lila

Postprzez Slawek » poniedziałek 19 lipca 2004, 10:15

Piter napisał(a):Niech ktoś mi napisze jak można zdać egzamin bez łapówki ?!

Skoro ludzie wykonują manewry na egzamnie, to chyba znaczy, że da się to zrobić.
Slawek

Powrót do Egzamin na prawo jazdy