korekta a druga próba: ?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

korekta a druga próba: ?

Postprzez tfu! » czwartek 15 lipca 2004, 13:10

z tego co wiem to do każdego manewru (no chyba prócz łuku i zawracania na 3, bo i gdzie? ) przysługuje mi jedna korekta. Ale jaka jest granica między korektą a uznaniem przez egzaminatora że wykonuję już drugą próbę? czy korekta to tylko jakieś minimalne posunięcie?
tfu!

Postprzez ella » czwartek 15 lipca 2004, 13:18

z tego co wiem to do każdego manewru (no chyba prócz łuku i zawracania na 3, bo i gdzie? ) przysługuje mi jedna korekta. Ale jaka jest granica między korektą a uznaniem przez egzaminatora że wykonuję już drugą próbę? czy korekta to tylko jakieś minimalne posunięcie?

Oprócz łuku, zawracania na trzy i GÓRKI.

Druga próba to jest wykonywanie manewru od początku. NAtomiast korektę stosujesz jak widzisz na przykład, że nie uda ci sie wjechac na stanowisko, wtedy robisz ruch samochodem w druga stronę(to jest korekta) i wjeżdzasz nastepnie już dobrze w stanowisko. Korekte robisz wtedy gdy sam uznasz to za konieczne a nie wtedy gdy egzaminator ci powie. Natomiast przy drugiej próbie egzaminator zawsze ci powie. Wtedy ustawiasz sie ponownie i zaczynasz manewr od poczatku.
ella
Moderator

Postprzez bodek541 » czwartek 15 lipca 2004, 17:33

u mnie egzaminator jak byłem powiedział jednej pani niech pani skoryguje samochód druga próba też mówił. Wszystkie elementy można było poprawiać razem z górką tyle że jako drugi raz a nie korekte.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Powrót do Egzamin na prawo jazdy