ABJ Lanette Gliwice / Zabrze

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez sara_rokitnica » poniedziałek 06 lipca 2009, 00:26

właśnie tak co do jazd to pamiętam jak przed pierwszą jazdą (miałam mieć o 12 a było jakoś po 10) widzę, że dzwoni do mnie ktoś z BOK-u w Zabrzu, no więc odbieram przerażona, że mi się pozajączkowało (miałam dokładne daty i godziny jazd -razem z imieniem instruktora żebym wątpliwości żadnych nie miała- wypisane przez Ksymenę na karteczce, ale wiadomo- silne emocje przed pierwszą przygodą za kółkiem robią swoje i mogłam coś pokręcić) i że jazdę miałam mieć o 10 i za cholerę nie zdążę z Rokitnicy dojechać żeby na nią jakoś w miarę zdążyć, a tu się okazało, że kursant, który miał jeździć przede mną nie zjawił się na jeździe i nie można się było z nim skontaktować, więc instruktor z którym miałam mieć jazdę zadzwonił do mnie czy mógłby przyjechać po mnie i wtedy zaczęłabym wcześniej xD i chętnie bym z tego skorzystała, gdyby nie to, że 5 minut wcześniej wygramoliłam się z łóżka i za nic w świecie bym nie zdążyła się zebrać (o czym z resztą będąc w silnym szoku poinformowałam instruktora), a po drugie jak powiedziałam gdzie mieszkam to obydwoje doszliśmy do wniosku, że lepiej jak sobie przyjadę na tą 12 xD w ogóle ta atmosfera na jazdach... chyba nie ma podczas tego kursu nawet 1 sek. której bym nie wspominała z uśmiechem na twarzy ;) ech... aż żal że już się skończył...
rozpoczęcie kursu- 13.01.2009r
zakończenie kursu- 13.03.2009r
teoria- 21.05.2009r : ZDANE :D
praktyka- 28.07.2009r: miasto (-)
II podejście- 18.09.2009r: miasto (-)
III podejście- 16.10.2009r: ZDANE!!! :D
pozdrawiam całą ABJ "Lanette" w Zabrzu :D
sara_rokitnica

Postprzez mk61 » poniedziałek 06 lipca 2009, 03:15

ToMusss napisał(a):zainteresowany_kursem to jedź do tego wrocławia, wolny kraj to jest, nikt cen nie będzie narzucał nikomu, cena nie odpowiada? To nie, nikt Ci nie każe przecież doszkalać się w Zabrzu, bądź w Gliwicach....

A to że wszyscy co piszą pozytywne komentarze to boli Was? I boli Was to że się zarejestrowali? :>

Bardzo boli. Oh. Bardzo to wszystkich boli, że dana szkoła się reklamuje. Pomyśl człowieku. Kolega zapytał się o konkretne sprawy i poprosił o ich wytłumaczenie. A jeśli Ci ta wypowiedź nie odpowiada, to nikt Ci tego forum nie narzuca, wolny kraj.

Rozumiesz to, co napisałem?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Zaja » poniedziałek 06 lipca 2009, 11:17

Hmm.... do zainteresowany_kursem z mojej perspektywy wygląda to tak, będę szczery do bólu :) chociaż bardzo lubię Lanette :D cena jest chyba taka bo ABJ Lanette jest jedyną szkołą w okolicy posiadającą takową płytę poślizgową no i ciągną po cenach wiadomo zysk muszą mieć a że są jedyni w okolicy to ciągną jeszcze bardziej :roll:. Różnica w wyglądzie jest to prawda ale to chyba dlatego że w poznaniu jest TOR a tutaj w okolicy nie ma, poza tym ośrodek znajduje się w pobliżu kopalni no i zniszczenia po kopalniane są niestety widoczne gołym okiem. Sala wykładowa jest zaraz przy wjeździe na ośrodek. kurtyny wodne to to z skąd się woda leje ? jeżeli tak to takie coś jest po naciśnięciu na bezprzewodowy pilocik wysuwają się one z ziemi :).
Zaja

Postprzez zainteresowany_kursem » poniedziałek 06 lipca 2009, 11:43

a z mojej perspektywy wygląda to tak:

ABJ Lanette żeruje na niewiedzy ludzi.
Ludzie słyszeli coś o doskonaleniu techniki jazdy- ale nie wiedzą czym to się je.

Głównym celem powinno być uświadomienie ludziom, jak powinien wyglądać taki ośrodek, jakie warunki powinien spełniać.

Wszystko jest napisane w ustawie o ośrodkach doskonalenia techniki jazdy, właśnie zaczynam ją studiować. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to fakt iż taki ośrodek powinien zajmować minimum 5-6 hektarów. Nie da się tego zrobić na powierzchni małego parkingu przykopalnianego.

Na stronach ABJ Lanette widziałem zdjęcia ze szkolania GDDika, służby drogowych- to wg mnie są zwykłe zagrywki PRowskie - właśnie tworzenie tej wyjątkowości - bo ludzie nie wiedzą jak powinien wyglądać taki ośrodek.

Spójrzcie na te zdjęcia- czy wyobrażacie sobie aby obywatel Niemiec przyjechał to takiego ośrodka ?? NIE, bo on jest świadomy jak to powinno wyglądać - zobaczcie jak wyglądają ośrodki ADAC.

wg mnie w Polsce takie szkolenia mogą być przeprowadzane tylko w ośrodkach we Wrocławiu, Kielcach, Poznaniu, Warszawie- też im trochę brakuje ale to co można zobaczyć w Lanette można podsumować tylko jednym słowem: chińszczyzna.

spamowanie - tak oceniam ten wątek na forum założony przez ABJ Lanette.

Wątek założony tylko w jednym celu: dobre wypozycjonowanie w wyszukiwarce google.

Ktoś z wypowiadających się tutaj wspomniał o forum na ich stronie: a myślisz, że po co to ?? swego czasu google pozycjonowała strony www ze względu na ilość odnośników na innych stronach - temu to wszystko służy

pracownicy Lanette siedzą i spamują. Oczywiście nie powiedzą tego, udają kursantów- ale okej, mi to nie przeszkadza bo kursem nie jestem zainteresowany.

Ale przyjże się też jak prowadzą szkolenia dla kierowców
zainteresowany_kursem

Postprzez Zaja » poniedziałek 06 lipca 2009, 11:52

zainteresowany_kursem

Zgodzę się że nie wygląda to zbyt ładnie no ale ja wole to zamiast niczego :D niestety mieszkamy w Polsce i komuna zrobiła swoje. Na śląsku nie ma gdzie tego zrobić nie ma po prostu żadnego toru, albo innego miejsca nadającego się do tego.

zobaczcie jak wyglądają ośrodki ADAC.

TAM SĄ NIEMCY TU JEST POLSKA :)
Co nie oznacza że kierownictwo Lanette powinno się zastanowić o polepszeniu warunków na płycie.

zainteresowany_kursem tym ostatnim postem to mnie rozśmieszyłeś :) Jeżeli chcesz możemy się spotkać i zobaczyć kim jestem i zobaczyć moją kartę jazd itd. 23 lipca mam egzamin praktyczny w Rybniku.

zadowolona ja wiem że mój nick jest mylący ale raczej jestem kolegą a nie koleżanką :roll: :D
Ostatnio zmieniony poniedziałek 06 lipca 2009, 14:06 przez Zaja, łącznie zmieniany 1 raz
Zaja

Postprzez zadowolona » poniedziałek 06 lipca 2009, 12:46

ehh rozbraja mnie ze niektorzy myślą że instruktorzy i pracownicy lanette nie mają co robić tylko siedziec na forum i udawać kursantow. Ja takze, podobnie jak kolezanka moge udowodnic ze jestem prawdziwą kursantka tylko po co ? Rozumiem ze kazdy ma prawo sie wypowiadac ale porównywanie Zabrza i Wrocławia to chyba lekka przesada. W zabrzu nie ma miejsca na prawdziwy tor, a my cieszymy się ze Lanette oferuje nam to co ma, bo to chyba jedyne OSK posiadające płyte. wyglada ona jak wygląda ale jest !
zadowolona

Postprzez sara_rokitnica » poniedziałek 06 lipca 2009, 14:00

No płyta poślizgowa na pewno nie może kandydować do miana 8-mego cudu świata, ale jest jaka jest :) po drugie- czytaj dokładnie, bo nikt nie powiedział, że plac znajduje się na parkingu przy kopalni. Jest wyraźnie napisane, że znajduje się w POBLIŻU kopalni- to chyba robi różnicę, prawda? I wcale nie taki mały ten placyk :P myślę, że jeśli chodzi o warunki na śląsku to pod względem wielkości powierzchni, którą można zagospodarować nie obawiając się, że przy mocniejszym tupnięciu wszystko się zapadnie to ten plac jest i tak bardzo duży :P szkody górnicze robią swoje jednak mimo wszystko :P

ja też się do tego spotkania mogę przyłączyć xD może zorganizujemy takowe dla niedowiarków? tylko, proszę, po 21 lipca, bo do 21 jestem za granicą :P niech, jeśli nie wierzą, przyjdą w umówione miejsce gdzie się zbierzemy i sami zobaczą, czy faktycznie jesteśmy bardzo niedobrymi pracownikami Lanette, którzy w wolnych chwilach zamieniają się w kursantów i przeprowadzają ataki na bezbronne fora aby zawładnąć nimi i zniszczyć konkurencyjne OSK xD wybaczcie ale bawi mnie to po prostu xD haha xD już widzę jak wszyscy instruktorzy Lanette siedzą w "eLkach" z laptopami na kolanach i wpisują się tutaj jako kursanci xD jak te Wasze teorie czytają to pewnie właśnie leżą na ziemi i tarzają się ze śmiechu xD
rozpoczęcie kursu- 13.01.2009r
zakończenie kursu- 13.03.2009r
teoria- 21.05.2009r : ZDANE :D
praktyka- 28.07.2009r: miasto (-)
II podejście- 18.09.2009r: miasto (-)
III podejście- 16.10.2009r: ZDANE!!! :D
pozdrawiam całą ABJ "Lanette" w Zabrzu :D
sara_rokitnica

Postprzez zadowolona » poniedziałek 06 lipca 2009, 14:13

zadowolona ja wiem że mój nick jest mylący ale raczej jestem kolegą a nie koleżanką :roll: :D[/quote]

Przepraszam najmocniej ;) ale faktycznie jest mylący ;)

mysle ze udowadnianie na sile osobom "niezainteresowanym" kursem w lanette ze jestesmy prawdziwymi kursantami jest naszą stratą czasu. Ten kto chce wierzyc to wierzy a ten co nie to przykro mi.

ja podejzewam ze instruktorzy nawet nie wiedzą o istnieniu tego tematu na forum, powtarzam instruktorzy, bo inni pracownicy lanette jak najbardziej.
zadowolona

Postprzez ABJ Lanette GliwiceZabrze » poniedziałek 06 lipca 2009, 22:54

pierwszy stopień szkolenia w innym ośrodku: Tor Rakietowa we Wrocławiu
spytam wiec co wchodzilo w zakres tego szkolenie, bo nie mamy pewnosci czy po niepelnym/niefachowym przeszkoleniu mozemy sie spotykac od razu na II stopniu
spytam rowniez czy Wrocławski tor nadal posiada licencje.

co do pytania :osrodek oczywiscie posiada sale wykladowa umieszczona bezposredniu na torze szkoleniowym

co do roznicy ceny to broni sie ona jakoscia szkolenia i profesjonalizmem szkoleniowcow
tak na marginesie dodam ze dodatkowo jest serwowany catering

nie bede zaczynal przepychanek slownych z panem zainteresowany_kursem choc moglbym powiedziec : 2 posty oba atakujace ABJ Lanette, kierownik innego OSK ktory chcialby/nie mam mozliwosci/kompetencji prowadzic tego typu szkolenia

wiedzac jednak ze mam doczynienia z osoba zupelnie postronna/choc o trudnym charakterze zapraszam na szkolenie, a w razie niezadowolenia mozemy pomowic o rekompenscie
w sprawie szczegolow prosze o kontakt na pw
Akademia Bezpiecznej Jazdy LANETTE
_______Jedyna Taka Szkoła_______
_________Gliwice / Zabrze________
ABJ Lanette GliwiceZabrze

Postprzez jadranka » środa 08 lipca 2009, 22:55

do zaintersowanego - nie znam wszystkich instruktorów ABJ, bo to by była lekka przesada ;) ale mogę zapewnić, że mój instruktor jest profesjonalistą i dobrze uczy. jakość = cena. poza tym jak z ekonomii wiadomo, popyt kształtuje cenę ;) dodatkowo brak konkurencji i masz odpowiedź na swoje pytanie - skąd taka cena. dla mnie, z czystego ekonomicznego punktu widzenia to bardzo logiczne. i nie, że bronię ABJ, bo ja nie interesuję się doskonaleniem techniki jazdy póki co i nie wiem jak wygląda to w innych miastach. Uważam, że mają pełne prawo do stawiania takich cen.
co do płyty poślizgowej - może nie jest jakaś rewelacyjna, ale uwierz mi, że jak jeździłam na niej to miałam radochę jak małe dziecko, bo podkreślam , w okolicy drugiej takiej nie znajdziesz.
Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam zrozumieć problem kształtowania się cen na rynku ;)

BTW, jak czytam zarzuty niektórych poda adresem pracowników ABJ, że niby siedzą i piszą na forum dobre opinie to śmiać mi się chce. Wy poważnie myślicie, że ludzie w pracy nie mają co robić? ;)

Pozdrawiam wszystkich zwolenników jak i przeciwników ABJ Lanette.
jadranka

Postprzez lapeno » czwartek 09 lipca 2009, 09:01

Zaja napisał(a):
Zgodzę się że nie wygląda to zbyt ładnie no ale ja wole to zamiast niczego :D niestety mieszkamy w Polsce i komuna zrobiła swoje. Na śląsku nie ma gdzie tego zrobić nie ma po prostu żadnego toru, albo innego miejsca nadającego się do tego.

Co to za wytłumaczenie : mieszkamy w Polsce.Skoro mieszkamy w Polsce jest to jednoznaczne z mniejszą jakością usług? Wiele firm,instytucji choć usytuowanych w Polsce to świetnie sobie radzą na rynkach międzynarodowych.Zawsze należy równać do najlepszych,wytyczać nowe standardy. I nie robić rzeczy na "odwal się" bo w Polsce wystarczy.

Na Śląsku i Zagłębiu jest mnóstwo niewykorzystanej przestrzeni i doprawdy nie wiem czy twierdzenie,że nie ma gdzie tego zrobić jest słuszne. Orientowałaś się?
2.XII.2008 Kat B zdane za I razem
lapeno

Postprzez kursantka-gliwice » poniedziałek 13 lipca 2009, 16:51

Ja jestem bardzo zadowolona z OSK Lanette Gliwice- kurs zrobilam szybko (troszkę ponad miesiąc), instruktor prowadzący super przygotował mnie do egzaminu, czuje ze naprawde umiem prowadzić samochód, biuro tez bez zarzutu, jesli ktos chce zawsze dopatrzy sie jakis "ale", bo to pogoda brzydka, bo jazdy po ciemku, ale jak slysze co mowia ludzie z innych szkol to jestem zaskoczona. w lanette pelny profesjonalizm! pozdrawiam całą ekipę :)
kursantka-gliwice

Postprzez gosia_gliwice » wtorek 14 lipca 2009, 12:10

No więc tak... Robilam kurs w OSK ABJ Lanette w Gliwicach. Na samym poczatku wyobrazalam sobie 30h teorii jako strata czasu i nuda, jednak okazalo sie inaczej. Oprocz tego ze zostaly nam wyjasnione przepisy, dostalismy takze wskazowki. Duzo mowiono nam na temat bezpieczenstwa jazdy i opisywano krytyczne sytuacje na drodze z ktorych wyciagalismy wnioski. Co do jazd- nie ma najmniejszego problemu z ustalaniem terminu. To nieprawda, ze trzeba czekac niewiadomo jak dlugo, a jazdy sa odwolywane, a instruktorzy sie spozniaja. Wiadomo, zdarza sie ze ktos przyjedzie 5 minut pozniej, bo sa korki w centrum i trudno dojechac, ale to nie tak ze wszyscy ciagle przychodza spoznieni. Jesli chodzi o samochody to moim zdaniem dobrze, ze kurs jest prowadzony na roznych autach. Zdecydowalam sie na egzamin w Bielsku-Bialej i to wlasnie dzieki temu, ze mialam okazje pojezdzic na Toyocie Yaris. Czekalam na egzamin 3 tygodnie, a praktyke mialam nastepnego dnia po teorii. Zdalam egzamin za pierwszym razem w miescie, ktorego w ogole nie znalam. To chyba o czyms swiadczy prawda? Dzien przed egzaminem wykupilam sobie jedna godzine po Bielsku i tam instruktor powiedzial mi, ze ktos nauczyl mnie rewelacyjnej techniki jazdy. Nie moge powiedziec zlego slowa na szkole, bo na razie wszyscy moi bliscy, ktorzy robili kurs w Lanette zdali za pierwszym razem :) Uwazam ze Ci, ktorzy tak najezdzaja na ta szkole po prostu nie zdali za pierwszym razem i teraz najlepiej jest powiedziec ze w szkole nie nauczyli... Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ale to nie znaczy ze pochlebne opinie wystawiaja instruktorzy bo to smieszne jest... Napewno maja czas i chec zeby siedziec na forum, rejestrowac sie 10 razy i wystawiac opinie, no dajcie spokoj! Oni tez maja swoje rodziny i nie poswiecaja calego zycia swojej pracy :] Jezdzilam z kilkoma instruktorami i jezdzilo mi sie naprawde rewelacyjnie :) Gdybym miala robic kurs jeszcze raz, z pewnoscia po raz kolejny zdecydowalabym sie na ABJ Lanette. Kurs robi tam naprawde duzo moich znajomych i wszyscy sa bardzo zadowoleni, a ci ktorzy mowili zle o tej szkole tak naprawde robia kurs gdzie indziej i nigdy nie mieli z nia stycznosci - moze to zazdrosc, nie wiem.
Pozdrawiam cala ekipe ABJ Lanette Gliwice ;))
gosia_gliwice

Postprzez interlokutor » czwartek 30 lipca 2009, 09:39

Ja robiłam kurs kategorii A w Lanette i uważam, że nie ma lepszej szkoły, egzamin zdałam za pierwszym razem. Kurs nie polegał na nieustannym kręceniu "8" na placu ale uczył wielu przydatnych rzeczy. Pozdrawiam całe Lanette.
interlokutor

Postprzez zadowolona » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 17:16

Ja juz wypowiadalam sie na temat lantte ale teraz moge z czystym sumieniem napisac ze lanette jest moim zdaniem najlepsza akademią w Zabrzu !! Zdalam obydwa egzaminy za pierwszym razem a egzaminator stwierdził ze zostalam bardzo dobrze wyszkolona.
Jeszcze raz polecam !!!
zadowolona

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Szkolenie kierowców