Wentylator od chłodnicy

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Pinhead » czwartek 18 czerwca 2009, 15:44

Skoro fabrycznie miał 95C to musi być na wejściu do chłodnicy.
Pinhead

Postprzez chantal » piątek 19 czerwca 2009, 19:10

no wlasnie najgorsze jest to ze niby taki fachowiec a wlasciwie ostatnio prawie nic nie zrobil a skasowal dosc sporo i teraz tak jak mowicie musze poszukac gdzie indziej,musze zmienic mechanika bo moze byc nieciekawie.Dalej boje sie jezdzic bo jak szukam miejsca do parkowania to momentalnie temperarura mi wzrasta i co robic jak nie ma gdzie stanac :cry:
29 listopad 2008-mój szczęśliwy dzień:)
UWAGA-BLONDYNKA ZA KIEROWNICĄ:)
chantal

Postprzez dariex » piątek 19 czerwca 2009, 20:24

Chantal,od tygodnia jeździsz bez sprawnego wiatraka chłodnicy,narzekasz na mechanika i zamiast go zmienić to nie wiem na co czekasz.Aż Ci się silnik zagotuje?
Wymiana/naprawa wiatraka to na prawdę nie jest jakiś wyczyn wszech czasów,zadzwoń do pobliskiego warsztatu i się zwyczajnie umów.Zedrzeć z Ciebie za wiatrak raczej nie zedrą,bo nie bardzo jest na czym,skoro znasz konkretną usterkę.
Na przyszłość poszukaj trochę na forach tematycznych,dotyczących konkretnych marek pojazdów i ich modeli - często tam podawane są namiary na konkretnych speców,znających dane autko od podszewki,lub namiary na sprawdzonych sprzedawców używanych części.
Aczkolwiek do wiatraka raczej nie trzeba speca od konkretnego modelu,bo tutaj spokojnie pomógłby Tata/brat/chłopak.
Taka tylko rada na "zaś" ;)
dariex

Postprzez moni84 » piątek 19 czerwca 2009, 21:12

Zewrzyj dwa przewody idące do czujnika jak wentylator się załączy to wina czujnika jeśli nie to przekaźnik lub wentylator, nie wiem gdzie tam dokładnie są przekaźniki ale po zwarciu kabelków musisz słyszeć tyknięcie przekaźnika. Jak już ktoś pisał wcześniej najczęściej psuje się własnie ten włącznik bimetalowy. To jest proste jak budowa cepa i jesli masz dwie ręce i głowę sama sobie powinnaś z tym poradzić bez problemu.
kategoria B, BE, C, CE
moni84

Postprzez chantal » piątek 19 czerwca 2009, 21:13

Tak,masz racje i wlasnie w poniedzialek wybieram sie do warsztatu,calkiem innego,jak juz mi zrobia wszystko tak jak ma byc to napisze.Dziekuje za rady :)
29 listopad 2008-mój szczęśliwy dzień:)
UWAGA-BLONDYNKA ZA KIEROWNICĄ:)
chantal

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne