Jak zmusić do ograniczenia prędkości w terenie zabudowanym

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez BOReK » środa 13 maja 2009, 22:30

No widzisz, jakie to wredne? A ja mam pasy zapięte z nawyku, przez komórkę nie rozmawiam za kółkiem i... NIC. :D
BOReK

Postprzez kev » czwartek 14 maja 2009, 09:55

Trucker napisał(a):Poza tym odnosząc się do postu keva.
Człowieku a jakie trudności sprawiają Ci:

1.Wypatruję fotoradarów
2.Używam CB
3.Często patrzę w wsteczne lusterko w poszukiwaniu nieoznakowanego radiowozu

Bo nie za bardzo rozumiem?
Chyba to są automatyczne czynności podczas prowadzenia samochodu.Rozglądanie się wokół,wypatrywanie na przód,ocenianie ewentualnych zagrożeń.Co Ty robisz prowadząc samochód - wciskasz tylko pedały i kręcisz kierownicą?
Jeśli korzystanie z CB podczas jazdy sprawia Ci trudności to po co to montowałeś?Sam sobie utrudniasz życie chłopie i jeszcze masz jakieś pretensje do kogoś w związku z tym.

Czy ja napisałem, żę sprawia mi to trudność ? Proponuję powrót do szkoły i ćwiczenie czytania ze zrozumieniem.

Napisałem, że FOTORADARY i NIEOZNAKOWANE RADIOWOZY są utrudnieniem i mogą zwiększyć ryzyko wypadku na drodze JEŻELI kierowca nie posiada odpowiedniej podzielności uwagi.

Powyżej jest mój poprzedni post wytłumaczony bardzo łopatologicznie.
Obrazek
24.11.2008 Teoria + Praktyka (MORD Kraków) za pierwszym razem :)
http://autormk.pl - Diagnostyka samochodowa
kev

Postprzez *Raimo* » czwartek 14 maja 2009, 10:00

Kev niechcialbym sie klocic z toba bo ostatecznie podzielam twoje zdanie co do tych wszystkich radarow i nieoznakowanych wozow, ale twoj poprzedni post ja rowniez odczytalem w taki sposob jak trucker. Wiec moze poprostu mniej skrotow myslowych, ktore nie dla kazdego sa takie oczywiste a wiecej opisowki.

Pzdr,
*Raimo*

Postprzez kev » czwartek 14 maja 2009, 10:23

Sory :) Napisałem tak w skrócie ale nie wiedzialem, że tak to mogą inni zinterpretować :P
Obrazek
24.11.2008 Teoria + Praktyka (MORD Kraków) za pierwszym razem :)
http://autormk.pl - Diagnostyka samochodowa
kev

Postprzez lubisz_to_oh » czwartek 14 maja 2009, 15:14

Ja tak jezdze przez wioske ale kazdy juz mnie slyszy z daleka jak nadjerzdzam wiec spoko nikogo nie potrace chyba ze ktos specjalnie rzuci sie pod moto - wtedy razem polecimy:/
teoria + praktyka + (7.02.2008)
zdane za 1.
17.02 (2008) prawko odebrane

AR GT 2.0 16v 170KM
Honda CBR 1000RR 160KM
lubisz_to_oh

Postprzez Trucker » czwartek 14 maja 2009, 15:45

kev temu co podzielność uwagi sprawia jakieś utrudnienia,proponuje przesiąść się na rower.Bo nie nadaje się za kółko.
Utrudnieniem są buraki co cwaniaczą na drogach,co nie potrafią zawczasu użyć kierunkowskazu itd.To jest realne utrudnienie a nie fotoradary,wystarczy lekko zwolnić i problem z głowy.
Trucker

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze