Pajejek napisał(a):Po dorysowaniu przez ciebie lini mógłby to być początek pasa 3.
A bez dorysowania linii, to nie jest początek pasa 3? Jeżeli tak, to czym jest zatem tamten fragment jezdni?
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez cman » czwartek 07 maja 2009, 17:22
Pajejek napisał(a):Po dorysowaniu przez ciebie lini mógłby to być początek pasa 3.
przez Miedzi0 » czwartek 07 maja 2009, 18:11
cman napisał(a):Pajejek napisał(a):Po dorysowaniu przez ciebie lini mógłby to być początek pasa 3.
A bez dorysowania linii, to nie jest początek pasa 3? Jeżeli tak, to czym jest zatem tamten fragment jezdni?
przez kopan » czwartek 07 maja 2009, 18:50
przez Pajejek » czwartek 07 maja 2009, 22:52
cman napisał(a):A bez dorysowania linii, to nie jest początek pasa 3? Jeżeli tak, to czym jest zatem tamten fragment jezdni?
przez cman » czwartek 07 maja 2009, 23:07
przez Pajejek » czwartek 07 maja 2009, 23:35
cman napisał(a):Pas ruchu, to każdy z podłużnych pasów jezdni
wystarczający do ruchu jednego rzędu pojazdów wielośladowych, oznaczony lub nie oznaczony znakami drogowymi,
Tworzy się nowy pas ruchu i to, że na kilkumetrowym odcinku jezdni nie jest jeszcze wyznaczony, absolutnie nic nie zmienia.
Jeżeli więc mamy wyraźny, prosty jak drut, pas ruchu
przez cman » piątek 08 maja 2009, 09:14
Pajejek napisał(a):cman napisał(a):Pas ruchu, to każdy z podłużnych pasów jezdni
Zapomniałeś dodać
Pajejek napisał(a):Ponieważ na tym odcinku zmieści się (swobodnie) tylko jeden rząd pojazdów wielośladowych, więc jest to tylko jeden podłużny pas jezdni.
Pajejek napisał(a):cman napisał(a):Ja nie pytam o to, czy tam się mieszczą pojazdy, tylko czym jest to, co jest po prawej stronie linii?
Po dorysowaniu przez ciebie lini mógłby to być początek pasa 3.
Proszę cię, cman, daj mi przepis o kontynuacji.
przez kopan » piątek 08 maja 2009, 19:10
przez kopan » piątek 08 maja 2009, 21:11
przez Pajejek » piątek 08 maja 2009, 21:34
kopan napisał(a):Ale czy podłużny to znaczy chudziutki wystarczający tylko, tylko.
Czy może grubnąć??
– podłużny lekko otyły – podłużny gruby ale nie na tyle aby zmieściły się dwa rzędy pojazdów wielośladowych.
Czy te wzdęcia pasa ruchu muszą występować symetrycznie??
Bo jak niesymetrycznie na oko to znaczy że pas rodzi pas po prawej czy lewej.
Nic nie zapomniałem dodać, tylko pominąłem to, co jest w tym momencie nieistotne.
przez cman » piątek 08 maja 2009, 21:41
cman napisał(a):Pajejek napisał(a):Po dorysowaniu przez ciebie lini mógłby to być początek pasa 3.
A czy na tym początku wyznaczonego pasa nr 3 mieściłby się jeden rząd pojazdów wielośladowych?
przez dylek » piątek 08 maja 2009, 22:12
przez Pajejek » piątek 08 maja 2009, 22:53
cman napisał(a):A czy na tym początku wyznaczonego pasa nr 3 mieściłby się jeden rząd pojazdów wielośladowych?
przez cman » piątek 08 maja 2009, 23:01