Witam.Już niedługo mam przyjemnośc doznać tego stesu związanego z egzaminem na kat. C+E. Z powodu,że jestem młodym kierowca (21l),jak i brak doświadczenia w prowadzeniu pojazdu o "większych" geberytach już teraz portki mam pełne.Mam wiele pytań odnośnie przebiegu egzaminu:
Tak po 1wsze w OSK jeździłem starmanem
1.Auto posiada funkcję "test świateł" - w Word Piotrków Tryb. też posiadają takiego starmana;na egzaminie mogę użyć tej funkcji,czy muszę samodzielnie uruchomić światła pojazdu?
2.Przy sprzęganiu auta z przyczepą jaka jest kolejność podłączania przewodów?!Najpierw elektryka,czy zasilające w powietrze?! (2 instruktorów- 2 różne wersje) Jaka jest kolejność podłączanai przewodów?:
3.Sprawdzanie świateł następuje przed podłączniem przyczepy,czy też juz "po fakcie"przyłączenia.Jeżeli po podłączeniu,to czy sprawdzamy światła na przodzie i tyle auta,oraz przyczepie-czy tylko z przodu auta i przyczepie?!
4.Podczas podczepiania przewodów auto musimy zostawić na biegu,czy też wystarczy tylko zaciągnąc "ręczny".
5.Jak z cofaniem w rękawie?!(czytałem artykuły podane na forum dotyczące wysiadania podczas manewru cofania w rękawie i według nich jest indywidualna decyzja ośrodka)Czy coś się zmieniło w tym kierunku?!
Narazie to tyle,ale spodziewam się,że będzie jeszcze pare punktów :) Z góry wielkie DZIĘKUJE