Zwrot pieniędzy za nierozpoczęty egzamin

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Zwrot pieniędzy za nierozpoczęty egzamin

Postprzez Trinity » niedziela 22 marca 2009, 17:01

Witam, szukałem informacji na forum, ale za dużo odpowiedzi nie znalazłem na mój problem.

Otóż chciałbym dokonać zwrotu wpłaconych przeze mnie pieniążków dla WORDu

Niestety, instruktor odbył ze mną tylko kilka lekcji i musiałem zrezygnować z jego usług, nie podobał mi się po prostu jego tok szkolenia.

Sprawa się niestety komplikuje, bo nie chce oddać mi papierów, łącznie z potwierdzeniem wpłaty - niby jak chce dalej się uczyć i zdać, to on mnie będzie dalej uczył, ale mam go dość i wybiorę inny OSK.

Nie chcę z tym gościem mieć nic więcej do czynienia, więc nie będę się kłócił o oddanie papierów, ale czy WORD odda mi wpłacone pieniądze, gdy pokażę w okienku tylko dokument tożsamości ? (pieniadze wpłaciłem na PP, więc w komputerach WORDu na pewno będzie moje imię nazwisko i adres, no ale potwierdzenie wpłaty ma instruktor )

Chciałbym odzyskać pieniążki, gdyż teraz nie mam czasu przechodzić szkolenia łącznie z egzaminem i nie wiem, kiedy podejdę do tego znowu. Więc i pieniążki chciałbym odzyskać, żeby na 100% mieć pewność, że w wordzie mi nie zginą i nie będę musiał wracać do mojego byłego instruktorka.

A w przyszłości (teraz niestety nie mam znowu czasu na szkolenie i egzamin) wyrobię sobie brakujące papiery, które mi nie oddał (zaświadczenia lekarskie, zdjęcie) i nie będę musiał go oglądać na oczy, uffffffff :wink:

Ps. Płaciłem za egzamin teoretyczny i praktyczny na kat. C, więc gra o ~182 zł warta świeczki :)
Trinity

Postprzez ale-fajnie » niedziela 22 marca 2009, 17:06

Sprawa się niestety komplikuje, bo nie chce oddać mi papierów, łącznie z potwierdzeniem wpłaty - niby jak chce dalej się uczyć i zdać, to on mnie będzie dalej uczył, ale mam go dość i wybiorę inny OSK.

Nie ma prawa się tak zachowywać. Postrasz go starostwem, skoro umożliwił Ci zapisanie się na egzamin przed ukończeniem kursu :twisted:

Pieniędzy za egzamin nie odzyskasz w całości. Jeśli się nie stawisz na egzamin, to za następny zapłacisz 50% ceny. Chyba, że zamienią Ci to na późniejszy termin, ale rozumiem, że u Ciebie byłby to termin dużo późniejszy.
ale-fajnie

Postprzez Trinity » niedziela 22 marca 2009, 17:09

Nie nie, spokojnie ;)

Na szczęście na egzamin nie zostałem jeszcze zapisany, ale kasę instruktor kazał mi "już wpłacić", bo dopiero w moim imieniu miał ustalić termin.

Na szczęście nie zdążył i teraz kasa niepotrzebnie zasila konto WORDu ;)

Nie chcę naprawdę z nim gadać, wolę odzyskać wpłatę, udać się w przyszłości do innego OSK, bez nerwów zdać i potem pomachać prawkiem przed nosem "byłego" :wink:
Trinity

Postprzez ale-fajnie » niedziela 22 marca 2009, 17:12

Ciekawa sytuacja. Na forum zazwyczaj trafiają się sytuacje opłacenia i zapisania na egzamin. Zadzwoń tam i wyjaśnij sytuację. Może potrzebne będzie jakieś oświadczenie, że nie zamierzasz w najbliższym czasie przystąpić do egzaminu, podbiją/podpiszą to i pójdziesz z tym do kasy.
ale-fajnie

Postprzez adalberthus » niedziela 22 marca 2009, 20:36

Coś mi się zdaje, że instruktor zasilił kasę, ale swoją.
Sprawdź kasę w WORD.
A papiery musi Ci oddać, bo zaświadczenie lekarskie np. jest Twoim Prywatnym dokumentem.
Idź do starostwa i on to tam w zębach ( lub sztucznej szczęc e) przyniesie. Nie musisz się z nim widzieć. A i kartę odbytych zajęć też ( tylko dlaczego ty jej nie masz? kartę zajęć ma kursant i przynosi na kolejne zajęcia z teorii i praktyki w celu poświadczania ich odbywania).
jak chceta to jedźta, ale nie jedźta jak chceta
adalberthus

Postprzez ella » niedziela 22 marca 2009, 20:57

adalberthus napisał(a):Coś mi się zdaje, że instruktor zasilił kasę, ale swoją.
Sprawdź kasę w WORD.
.

Trinity napisał(a):pieniadze wpłaciłem na PP,

Czyli nie zasilił kasy instruktora.
ella
Moderator

Postprzez Trinity » poniedziałek 23 marca 2009, 16:16

@adalberthus - tak jak ella zaznaczyla, akurat jego nie zasililem sakwy ;)

Pieniędzy chyba jednak ostatecznie nie będę wyciągał.

Badania lekarskie powinny mieć ważność około 3 lata, więc zamiast wyciągać "tylko" kasę z Worda odzyskam wszystko, hurra :).
Na taką super poradę czekałem - udać się do starostwa i tam kazać w sztucznej szczęce przynosić (ma ją :wink: ) - nawet fajnego znajomego tam mam więc dalej już jakoś sobie poradzę.

Co do karty zajęć - wszystko u instruktora, przyznam się szczerze, że kazał mi wszystkie godziny podpisać bez wyjeżdżania, no cóż "stara gwardia", ale nie będę na niego donosił :wink:

Temat uważam za wyjaśniony (nie musi być zamykany). Dziękuję serdecznie.
Trinity

Powrót do Szkolenie kierowców