coś mi piszczy/skrzypi...

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez qwer0 » środa 18 marca 2009, 20:30

Jak wyłączyć sprzęgło?

wcisnac pedal po lewej stronie?? :roll:
Po prostu wrzucic na luz, bedzie wiadomo czy to od predkosci, czy od obrotow
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Marix » środa 18 marca 2009, 20:37

Poza tym sugerowałem abyś ręcznie poruszała wiatrakiem, jak silnik bedzie zimny!!

jest jeszcze inna metoda.

zablokować wiatrak zeby sie nie kręcił w czasie jazdy, ale to jest ryzykowne bo jak bedzie potrzeba zalaczenia wiatraka to nie dosc ze sie wiatrak spali to jeszcze moga byc nieprzyjemne konsekwencje wynikle z zagotowania płynu.

Poza tym wałkujemy temat, a Ty tylko raz słyszałaś ten pisk bo na codzien jezdzisz 70...
Prawo jazdy
B, C, C+E
Marix

Postprzez Driver'ka » środa 18 marca 2009, 21:48

Przecież nie poruszam ręcznie wiatrakiem, bo nie można się do niego dostać bez rozebrania atrapy i części chłodnicy :roll:

Raz słyszałam, ale nie było to skrzyp-skrzyp i koniec, ale później połowę drogi mi skrzypiało. Dlatego się zastanawiam po prostu co to może być.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez Marix » środa 18 marca 2009, 23:07

W niektórych autach można poruszyć, ale ok.

Podałem Ci drugą możliwośc ale równiez nie skorzystałas.

iedy silnik będzie już rozgrzany, zaparkuj auto i trzymaj stojąc na luzie obroty rzędu 2000-3000 przez jakis czas, maksymalnie po paru minutach temperatura cieczy podniesie sie na tyle że załączy sie wiatrak, wówczas mozesz wysiasc i sprawdzic czy wiatrak wydaje niepokojące ogłosy....

A tak swoja droga czy nie chodzi Ci przypadkiem o wiatrak nadmuchu powietrza w kabinie?

Te wiatraki bardzo często piszcza i skrzypią
Prawo jazdy
B, C, C+E
Marix

Postprzez Driver'ka » poniedziałek 23 marca 2009, 16:34

To nie będzie wiatrak nadmuchu. Odgłos niósłby się wtedy w kabinie samochodu, ale to wyraźnie było słychać z przodu pod maską. Jeżdżę na razie po mieście i nie piszczy. Byłam też wczoraj na trasie i nie przekraczałam wprawdzie 100km/h, ale przez całą drogę nic nie zapiszczało. Było mokro, padał deszcz... i nic.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne